Peluang untuk bertentang mata+berborak sakan bersama blogger-blogger hebat Malaysia muncul lagi. Aku dapat rasakan ini adalah satu event yang membuka peluang dan ruang kepada peserta untuk mengorak langkah dalam aktiviti blogging mengikut citarasa masing-masing. Nak-nak bila ada sesi ‘berkongsi pengalaman’ bersama Top Blogger Malaysia antaranya blogger dari¬†Beautifulnara.com, Amanz.my, Benashaari.com, Yuyuzulaikha.blogspot.com,Read More →

Salam hujung minggu!! Apa habar dan apa plan di hujung minggu ni? Wah, cam dah lama tak tanya khabar kat sini kan. Almaklumlah, kalau blog foodblogger Malaya down sebab terkena virus malware, blog JMR lak down selama seminggu lebih gara-gara bandwidth limit exceeded. ¬† Aku mula berada di offshore sinceRead More →

9 Januri 2012 : Star Archery Times Square KL Sejak sekolah lagi, minat nak memanah ni memang dah timbul. Tapi setiap kali pemilihan untuk kemasukan kelab memanah sekolah, mesti fail. Tak tahu kat celah mana silapnya. Tu citer 15 tahun yang lepas. Akhirnya minat tu terlaksana gak selepas mendapat offerRead More →

Malam Rabu semalam, bertempat di e@Curve Cineleisure, aku dijemput untuk prebiu filem terbaru terbitan Tayangan Unggul, arahan Afdlin Shauki, filem Misteri Jalan Lama. ekceli prebiu kali ni adalah untuk follower Twitter @geraldhansisaac. Jom layan trailer untuk Misteri Jalan Lama ni luhhh… http://youtu.be/CAzCKhmHYsc Pas tengok, amacam bro? Aku ada terbaca komenRead More →

Kata pepatah, ‘rezeki jangan ditolak’, apatah lagi barang free dan sukar dicari. Paling penting, takde la rasa sayu sangat di malam raya sebab tak berkesempatan pulang beraya di kampung. Sebabnya, pada petang hari Sabtu lepas, DJ popular HotFM ada mengofferkan tiket filem Alamak Toyol dan menonton bersamanya di Cathay CineleisureRead More →

Pucuk dicita, ulam mendatang, orang bagi tiket wayang percuma, aku memang pantang. Setelah dua kali aku cancel pelawaan Food Hunter Blogger untuk hang out layan movie kat GSC Midvalley, kali ni aku free, dan bersetuju untuk melepak di GSC Midvalley semalam. Sorang lagi blogger gojes dari madammondoq.com bersama lalinknya jugaRead More →

4,5 tahun sebelum ni, ramai yang cuba menafikannya, “ Alah, buang masa je dok berblog. klik-klik iklan tu, kencingggg je sumer tu…” Sekarang aku nak tahu lak, mana budak-budak yang dok berbunyi pom pam pam pom tu lak skang nih.. gambar certified true copy ni dari blog Redmummy. Dia punya,Read More →

Gambar dicilok daripada Broframestone.com. No Strings Attached. No comment pada jalan cerita sebab Kak Red cakap tak best, tapi Bro selaku partime maskot Digi semalam, cakap movie tu best gilerrr!!! Tak senang duduk katanya….aku pon tak senang duduk gak sebenarnya..kahkahkah.. Since dah lama tak layan movie kat TGV KLCC, semalamRead More →