29-31 Oktober 2010, skali lagi Kuala Lumpur Photography Festival 2010 berlangsung di Midvalley. Memang festival gini feveret aku. Bukan apa, dah la setaun skali, barang-barang pon murah, karya-karya yang menarik, dan paling best acara cuci mata tengok si putih buat aksi..hahahah.. Tengok, jangan kata aku sorang je yang suka cuciRead More →

Kalo pergi memana, kalo bab parking kete, memang aku blurr jer. Mesti nak kena ada orang ingatkan. Kalo keluar berdua pon, mesti si dia kena ingat kat mana aku park. Memang tetiap minggu, memang kuar berdua je kan, sebab takde orang ketiga, tu pasal berdua. So, orang kedua tu memangRead More →

Tempat makan tidak rasmi aku&cik Nunu bila ada kije/event/shopping/lepak di area Dcurve, Mutiara Damansara. Aku suka sebab tempat dia luas, tenang & takde nak kena tunggu lama-lama bila amik order. In fact, kemarin, time waiter Bangla dia nak amik order, tapi tarak faham cakap Melayu/English, mungkin baru lagi kot. AkuRead More →

Wah, tajuk entri dah macam citer kanak-kanak, Aladin & lampu ajaibnya..Sebenarnya, tajuk citer/filem tu hanyalah TAKERS. erm..kalo dalam BM jadi apa ek? Pengambil erk?:-p Ok, kali ni takde poster movie ya. Kalo nak, leh Google sendiri. heheh..tapi aku letak gambar torchlight SE. hehehe..tak sia-sia aku beratur agak awal nak collectRead More →

Dalam berblogging, rasanya entri dengan gambar-gambar yang cun+cute akan menarik lebih minat readers untuk habeskan membaca satu-satu entri kan. Ye la kan, kalo ayat panjang berjela tanpa letak sekeping gambar pon, pasti buhsan gak kan. Tol x? Tapi kalo letak gambar ngan mulut senget, kepala herot dan hidung bengkok ponRead More →

Kalo Gangstarz luh, Faizal Tahir selalu sebut ‘Welcome Back’ ngan nada penuh semangat, dengan intonasi penuh bermakna & aku sangat suka. Hikhik..Dan hari ni, cam terngiang-ngiang lak ucapan ‘Welcome Back JMR’ ke dalam arena ni, gelanggang yang aku cipta sendiri, dan bukan hanya aku sorang yang dapat membaca&memahami, tapi kamo,Read More →

Bagi menjawab pertanyaan Cik Linn yg tertanya-tanya nape banyak gambar Hari Raya dia ritu terdapat banyak sgt noise, ‘segala macam mak nenek noise’ katanya, meh saya sharekan 20cents apa yang saya tahu… Apa itu NOISE pada gambar ni sebenarnya? Sekumpulan bintik/titik pada gambarĀ  yang menjengkelkan dan memburukkan kualiti gamabr tersebut.Read More →

Ni consider pic raya famili aku untuk Aidilfitri 1431h walaupun sorang tak cukup. Sorang tertinggal kat Jepun, orang suh balik, taknak balik, dah terpaksa tampal sekeping gambar passport sebab nak print potret famili. ::ngan adik-adik sepupu di kampung nenek sebelah ummi:: lakonan mantap..yes/no?:-p Salaman penuh makna..nak duet kak…~ tukang bakarRead More →