June 13, 2012

Udang Kertas Goreng Butter @ Hm Sri Bagan Ikan Bakar, Kota Damansara

Written by

Ini pertama kali kami singgah di Restoran Hm Sri Bagan Ikan Bakar yang terletak di The Strand, Kota Damansara.Since kami pulang kerja agak lambat, dah Puan Nunu tidak berapa nak sihat, so aku decide untuk dinner di luar saje. Apabila dinner tak dirancang di saat-saat akhir, memang susah nak decide lokasi kali nih. Puan Nunu tengok aku, aku tengok dia. Bila elok je dah keluar dari kawasan rumah, ternampaklah Restoran Hm Sri Bagan Ikan Bakar. Why not kita terjah ajo kan..Sambil-sambil menunggu hidangan utama siap dimasak, mereka hidangkan kerepek ni bersama air suam. Layan gak sambil menguyah sambil melayan bola Malaysia vs Singapura..Untuk hidangan berat, aku order Nasi Goreng USA dan Nasi Goreng cendawan untuk Puan Nunu. Nasi Goreng USA versi sini dihidangkan dengan ayam paprik dan telur goreng.Tengok telur kuning tu, goyang goyang dow..

Sotong goreng celup tepung sebagai side menu kami kali nih. Lagi sodap bila sotong ni digoreng panas-panas. In fact, kita sendiri yang pilih sotong yang masih fresh untuk dimasak. Pilih-pilih dan bagi ajo pada tukang masak kat sini, hanya RM5/100gram. Tepungnya agak light, tapi rasa manis sotong tetap menambahkan selera.Taraaa..nilah dia udang kertas goreng butter tu. Eh eh kenapa dipanggil udang kertas ek?? Masih teringat lagi kat lidah ni rasa butter versi Hm nih. Tak muak dan tak terlalu berminyak. Aku sendiri yang pilih udang yang masih segar untuk dimasak. Sangat puas hati even harganya agak tinggi, Rm10/100gram.

Overall, untuk first time ni, memang memuaskan, nak-nak servisnya ok la, tak lambat sangat dan tak cepat sangat. Maybe akan datang lagi untuk cuba menu lain lak. So far, aku tertarik dengan ketam masak cili dan harganya not bad, RM6 untuk 100gram..

Burpppp…alhamdulillah…

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Comments

24 Responses

  1. kilohotel says:

    hope leh post kan alamat lengkap…tq

  2. pia says:

    Udang kertas kalau xsilap udang kecik,nipis2 kulitnya

    selalu buat rencah utk msk sayur ke,mee kari ke….ni nmpk mcm besar je udang

    nmpk sedap

  3. cikhelena says:

    aku suka makan.suka try kedai makan.tp ameer tak suka.tak suka kuar duet la tue.hahaha!

    takpelah.nati aky try je masak semua2 jenis ne.power tak? tong gas pon takde kat umag tu ade hati.hahahahaha

  4. KiD says:

    nasi goreng USA.. antara my peberet!! :)

  5. sharinginfoz says:

    kena pi cuba ni tapi bila ya nak terjah

  6. teratai says:

    Suka tengok gambar2 menu ni…pasti sedapkan!

  7. sila buat saya lapor lagi…aduhhhh, da la pose ganti skrg, aishhhhh

  8. Puan NuNu says:

    sedap2.. nak2 org belanje.. ;)
    time kaseh.. ;)
    nnti kite try ketam msk cili tu ye..
    i ‘ttarik dgn msk blackpepper tu..

  9. Bagus la bro….. menarik laaa bila baca review ko nie…. next time terjah cuba ejas untuk buat arrangement food review pulakk…

  10. Kancilbiru says:

    perghhh terliuqq den…

    udang butter tu mengancam..

  11. Aimi says:

    pepagi baca entry pasal makanan ni memang terus kesian dekat perut sendiri. hahahaah

  12. huii..nampak menarik! ni area blah mane eh?yg ariani tu ke yg blah euro moda?

  13. mak lagenda says:

    HM Bagan ni base kat Bagan Lalang sana kan?? Apa yg mak perasan..klu udang goreng butter, org bagan masak mcm ada kuah2 kan?? Time mak pi mkn seafood kat bagan aritu pun udang grg butter dia berkuah camni..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam
COPYRIGHT © 2014 by JMR and Jamar Bahar