Udang Kertas Goreng Butter @ Hm Sri Bagan Ikan Bakar, Kota Damansara

Ini pertama kali kami singgah di Restoran Hm Sri Bagan Ikan Bakar yang terletak di The Strand, Kota Damansara.Since kami pulang kerja agak lambat, dah Puan Nunu tidak berapa nak sihat, so aku decide untuk dinner di luar saje. Apabila dinner tak dirancang di saat-saat akhir, memang susah nak decide lokasi kali nih. Puan Nunu tengok aku, aku tengok dia. Bila elok je dah keluar dari kawasan rumah, ternampaklah Restoran Hm Sri Bagan Ikan Bakar. Why not kita terjah ajo kan..Sambil-sambil menunggu hidangan utama siap dimasak, mereka hidangkan kerepek ni bersama air suam. Layan gak sambil menguyah sambil melayan bola Malaysia vs Singapura..Untuk hidangan berat, aku order Nasi Goreng USA dan Nasi Goreng cendawan untuk Puan Nunu. Nasi Goreng USA versi sini dihidangkan dengan ayam paprik dan telur goreng.Tengok telur kuning tu, goyang goyang dow..

Sotong goreng celup tepung sebagai side menu kami kali nih. Lagi sodap bila sotong ni digoreng panas-panas. In fact, kita sendiri yang pilih sotong yang masih fresh untuk dimasak. Pilih-pilih dan bagi ajo pada tukang masak kat sini, hanya RM5/100gram. Tepungnya agak light, tapi rasa manis sotong tetap menambahkan selera.Taraaa..nilah dia udang kertas goreng butter tu. Eh eh kenapa dipanggil udang kertas ek?? Masih teringat lagi kat lidah ni rasa butter versi Hm nih. Tak muak dan tak terlalu berminyak. Aku sendiri yang pilih udang yang masih segar untuk dimasak. Sangat puas hati even harganya agak tinggi, Rm10/100gram.

Overall, untuk first time ni, memang memuaskan, nak-nak servisnya ok la, tak lambat sangat dan tak cepat sangat. Maybe akan datang lagi untuk cuba menu lain lak. So far, aku tertarik dengan ketam masak cili dan harganya not bad, RM6 untuk 100gram..

Burpppp…alhamdulillah…

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

24 responses

  1. Udang kertas kalau xsilap udang kecik,nipis2 kulitnya

    selalu buat rencah utk msk sayur ke,mee kari ke….ni nmpk mcm besar je udang

    nmpk sedap

  2. aku suka makan.suka try kedai makan.tp ameer tak suka.tak suka kuar duet la tue.hahaha!

    takpelah.nati aky try je masak semua2 jenis ne.power tak? tong gas pon takde kat umag tu ade hati.hahahahaha

  3. HM Bagan ni base kat Bagan Lalang sana kan?? Apa yg mak perasan..klu udang goreng butter, org bagan masak mcm ada kuah2 kan?? Time mak pi mkn seafood kat bagan aritu pun udang grg butter dia berkuah camni..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam