Udang Kertas Goreng Butter @ Hm Sri Bagan Ikan Bakar, Kota Damansara

Ini pertama kali kami singgah di Restoran Hm Sri Bagan Ikan Bakar yang terletak di The Strand, Kota Damansara.Since kami pulang kerja agak lambat, dah Puan Nunu tidak berapa nak sihat, so aku decide untuk dinner di luar saje. Apabila dinner tak dirancang di saat-saat akhir, memang susah nak decide lokasi kali nih. Puan Nunu tengok aku, aku tengok dia. Bila elok je dah keluar dari kawasan rumah, ternampaklah Restoran Hm Sri Bagan Ikan Bakar. Why not kita terjah ajo kan..Sambil-sambil menunggu hidangan utama siap dimasak, mereka hidangkan kerepek ni bersama air suam. Layan gak sambil menguyah sambil melayan bola Malaysia vs Singapura..Untuk hidangan berat, aku order Nasi Goreng USA dan Nasi Goreng cendawan untuk Puan Nunu. Nasi Goreng USA versi sini dihidangkan dengan ayam paprik dan telur goreng.Tengok telur kuning tu, goyang goyang dow..

Sotong goreng celup tepung sebagai side menu kami kali nih. Lagi sodap bila sotong ni digoreng panas-panas. In fact, kita sendiri yang pilih sotong yang masih fresh untuk dimasak. Pilih-pilih dan bagi ajo pada tukang masak kat sini, hanya RM5/100gram. Tepungnya agak light, tapi rasa manis sotong tetap menambahkan selera.Taraaa..nilah dia udang kertas goreng butter tu. Eh eh kenapa dipanggil udang kertas ek?? Masih teringat lagi kat lidah ni rasa butter versi Hm nih. Tak muak dan tak terlalu berminyak. Aku sendiri yang pilih udang yang masih segar untuk dimasak. Sangat puas hati even harganya agak tinggi, Rm10/100gram.

Overall, untuk first time ni, memang memuaskan, nak-nak servisnya ok la, tak lambat sangat dan tak cepat sangat. Maybe akan datang lagi untuk cuba menu lain lak. So far, aku tertarik dengan ketam masak cili dan harganya not bad, RM6 untuk 100gram..

Burpppp…alhamdulillah…

[UPDATE] Restoran sudah ditutup.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

JMR

Untuk sebarang kerjasama, boleh hubungi JMR melalui emel : mjdetroit83@gmail.com

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterFacebookYouTube

20 Comment

  1. kilohotel says: Reply

    hope leh post kan alamat lengkap…tq

  2. pia says: Reply

    Udang kertas kalau xsilap udang kecik,nipis2 kulitnya

    selalu buat rencah utk msk sayur ke,mee kari ke….ni nmpk mcm besar je udang

    nmpk sedap

  3. Puan NuNu says: Reply

    nk adiah tong gas x?? hehehe..

  4. KiD says: Reply

    nasi goreng USA.. antara my peberet!! 🙂

  5. Suka tengok gambar2 menu ni…pasti sedapkan!

  6. JMR says: Reply

    yg menarik je aku review bro..kihkih

  7. JMR says: Reply

    yg belah OCBC bank tu..sebelah dia hm beriani lak

  8. Puan NuNu says: Reply

    jom2.. sblh die plk ade HM briyani.. lpas mkn ikan bkr kite mkn briyani plk.. hehe..

  9. sila buat saya lapor lagi…aduhhhh, da la pose ganti skrg, aishhhhh

    1. JMR says: Reply

      maafkan saya…~

  10. Puan NuNu says: Reply

    sedap2.. nak2 org belanje.. 😉
    time kaseh.. 😉
    nnti kite try ketam msk cili tu ye..
    i ‘ttarik dgn msk blackpepper tu..

    1. JMR says: Reply

      ketam msk cili tu nmpk sedap kan..u blnja la lak ek..yahoo!

      1. KiD says: Reply

        bila abam nak blanje saye,,? hehehee

  11. perghhh terliuqq den…

    udang butter tu mengancam..

    1. JMR says: Reply

      memang mengancam..burpp..

  12. Aimi says: Reply

    pepagi baca entry pasal makanan ni memang terus kesian dekat perut sendiri. hahahaah

    1. JMR says: Reply

      kesian kat perut itu..kihkih

      1. KiD says: Reply

        sakali aku pun dah lapar daaaaa

  13. mak lagenda says: Reply

    HM Bagan ni base kat Bagan Lalang sana kan?? Apa yg mak perasan..klu udang goreng butter, org bagan masak mcm ada kuah2 kan?? Time mak pi mkn seafood kat bagan aritu pun udang grg butter dia berkuah camni..

    1. JMR says: Reply

      yup..base dia mmg kt bagan lalang. butter dia memang berkuah..tu yg best tu..kuah lak takdela muak sgt kot..

Leave a Reply

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam