October 22, 2020

Terima kasih semua.

11 Februari 2015 dah? Dah jam 11.20pm..

Aku baru sampai dari Petronas Penapisan Melaka selepas seharian bertungkus-lumus setelkan kerja di site, kalau tak, kena bermalam di sana. Huh..

Semalam dah berlalu 10 Februari 2015, hari istimewa untuk aku, setiap tahun.

Hari yang mengingatkan aku, betapa susah dan getirnya saat umi bertarung nyawa melahirkan seorang insan comel a.k.a JMR di rumah atok aku. Yeah, aku lahir di rumah ye, sebab tak sempat ke hospital, aku keluar sendiri. Senang. Tak perlu nak dengar sorakan ‘push..push..sikit lagi..sikit lagi’ .. Alhamdulillah..adik-adik aku semua tertera ‘Hospital Jertih’ bagi ruang ‘Tempat Lahir’ di surat beranak mereka, buatkan aku sering tertanya, apsal aku punya ‘Kampung Amer’?

Nama tak glamer. Tapi lepas  Pengalaman Malam Pertama di Bilik Bersalin , baru aku tahu, betapa ‘hebat’nya insan comel yang mampu keluar melalui pintu asal tanpa bantuan doktor pakar..kah kah kah..

Aku dah mengantuk. Straight to the point.

Semalam, aku terima more than 300 wishes thru Facebook, Instagram, Whatsapp, FB messenger & SMS..aku akan balas satu persatu,insyaAllah..tapi 1/3 je mampu terbuat sebab seharian sibuk dengan tender di ofis, then balik malamnya, tak sempat nak bukak laptop dah bermimpi indah. Apa-apa pun alasan yang aku bagi, TERIMA KASIH YANG TIDAK TERHINGGA atas ucapan & doa-doa sempena hari istimewa aku tu. Happy & terharu atas ingatan korang!

                         one city

Thanks sayang for the birthday treat..terpaksa request sehari awal sebab aku tahu, my birthday is my busy day! The next day is my site day..Muaxxx…

Note: Doa aku, semoga ‘umur’ kali aku berjaya isikan dengan saham-saham dunia & akhirat dengan lebih hebat! Doakan aku ye..-JMR

JMR

Yo, it's me, JMR!

View all posts by JMR →

11 thoughts on “Terima kasih semua.

  1. huhu… xperasan when your birthday… ke’busy’an juga. Happy Belated Birthday! Moga dilapangkan rezeki dan diberkati usia… 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *