November 26, 2020

The Best Nasi Lemak in Klang Valley @ Village Park Restaurant

1 Mei 2012 || 0830hrs

Hari Pekerja memang hari cuti. Hari cuti bukan bermakna cuti segala-gala. Time ni lah aku nak meneruskan pencarian tempat sarapan pagi yang menarik di sekitar Lembah Klang. Nak-nak bila dah berbini ni, sesekali bangun pepagi&takyah rush gi ofis, kan lagi baik ronda-ronda sambil mencari port bersarapan bersama..

 

Trip kali ni, singgah bersarapan di Village Park Restaurant yang terletak di Damansara Utama. See..penuh sampai ke luar okkey, ngalahkan mapley. Satu suasana yang menarik perhatian aku adalah ada Cina, ada Melayu dan juga India dalam satu kedai. Dan paling perhatian, kat kaunter kedai ni, penuh dengan gambar Neelofa! Intai-intai gak kot-kot dia ada kan, leh gak ajak pekena nasi lemak ngan neskepi tarik..kihkih..

 

The Best Nasi Lemak in Klang Valley! Yup, ni award yang Village Park terima daripada majalah TIME (kalau tak silap la..)..best tak best, memang terbaik la. Sambil tak terlalu pedas, ada manis sikit-sikit. Ayam goreng berempah resipi famili katanya. Saiz takyah cakap, memang saiz peha ayam yang cukup makan, memang berbaloi dengan harga RM7 sepinggan nih..

 

Tempe goreng ngan kentang as our side dish. Mula-mula ingatkan tak cukup lauk, tu pasal amik menda alah ni. Sekali amik, ayam goreng saiz XXL dengan potion tempe goreng ala-ala makan tengah hari dah..burpp…

 

Erk..anyone tahu nama sebenar kueh nih tak?

Burrpppp…*lap air liur.

JMR

Yo, it's me, JMR!

View all posts by JMR →

6 thoughts on “The Best Nasi Lemak in Klang Valley @ Village Park Restaurant

  1. Cek dulu selalu kat damansara utama..sebab kerja laa..tapi la nie..dah berjanggut
    tak pie..dekat 10 tahun lebih laa..cuba citar sikit kat sebelah mana restoran nie..memang nak cari tempat makan best nie..lama tak pekana nasik lemak nuuuu..

  2. lepak dengan robert koyisaki malaysia kat sini la minggu lepas..Umm, bagi aku nasi lemak dia biasa je…hik2, mungkin citarasa berbeza kan?

  3. 1 lg tempat makan yg menarik di kongsi oleh JMR..:)

    Damansara?? Hurmmm..mmg tak kan kesana la kot..klu area yg slalu2 mak lalu, buleh gak terjah.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *