November 26, 2020

Kopi Hai Peng

Last skali aku singgah kat sini untuk brekpes dalam tahun 2007. Dem..kejap je masa berlalu, rasa cam tahun lepas je aku singgah. Rasa kopi kat sini masih melekat kat lidah ni, walawey..

So, last wiken, masa on the way balik Besut bersama isteri, huyo 1st time kot bawak isteri balik kampung, sempat singgah untuk sarapan pagi kat sini. Kedai Kopi Hai Peng..rasanya ramai yang tahu pasal kedai kopi tersohor di Kemaman nih kan..

Bismillah..~

 

Puan Nunu pilih nasi dagang Terengganu untuk santapan pagi nih. Simple but perfect bagi aku. Dibungkus dalam daun pisang tu yang menaikkan lagi rasa, then kuah ikan tu boleh ditambah sesuka hati. Rasanya memang terbaik..

 

Yeah..kopi hai-peng feveret aku. Rasa tetap sama. Dah tu serve lak dalam cawan yang comel. Macam cawan kopi Illy pon ada gak bentuk cawan ni.

 

Atas meja tu, self-service ye, ada nasi dagang, nasi lemak, kuih muih cam kuih lapis, karipap dan macam-macam jenis lagi. Selain tu, ada gak roti bakar, telur masak separuh dan macam-macam makanan panas lagi yang korang boleh order. Rasanya, memang terbaik la terutamanya kopi hai-peng. Cuballah!

Burp…~ alhamdulillah..

JMR

Yo, it's me, JMR!

View all posts by JMR →

7 thoughts on “Kopi Hai Peng

  1. salam…sedap ek…saya tak pernah pergi pun sini even sy orang kemaman..lalu tu mmg la lalu sokmo…

    kalau nasi lemak dan nasi dagang tu kawan mama saya yang buat…dia buat n jual ke tokey hai peng ni…hehe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *