July 16, 2024

Mencintai Tak Semestinya Memiliki

Mencintai tak semestinya memiliki?

Ops..ini bukan tajuk novel yang terbaru mahupun drama Melayu petang-petang tu. Tapi ni frasa yang aku dengar daripada seorang bekas kekasih kepada bekas kekasih. Eh banyak lak ngan bekasnya kan..apa pendapat korang berdasarkan ayat nih?

…….tettt!….

Katanya..

Apa guna ko minat pada something/someone tapi sekadar minat ajer. Minat/Cinta itu seharusnya sebagai pemangkin untuk ko berusaha memiliki, bukan sekadar pasrah dan bila terlepas, mulalah bermadah helah, mencintai tak semestinya memiliki..itu kata seorang looser kalau ikutkan zaman skang nih.

Kata pakcik aku yang memang orang lama..

‘mencintai sepatutnya memastikan ko memilikinya…dan membenci tidak bermakna ko akan terus membenci…’..kalau terlepas, katakan sahaja bukan jodoh, bukan rezeki..bukannya tak semestinya memiliki..ahh komplikated la plak.

 

Kata aku..

Mencintai Tak Semestinya Memiliki bermaksud pastikan saiz selipar berpadanan dengan saiz kaki..dan maksud ini tiada kaitan dengan paparan di atas.Sila jangan percaya..

Sekadar mengisi masa lapang sementara menyetelkan kerja untuk hari ni dan menunggu masa penerbangan ke Malaysia pada malam nih.Sekian repekan untuk hari ini..Zzzzz..

Coretan JMR dari Senoko-hitachi Power Station, Singapore.

JMR

Yo, it's me, JMR!

View all posts by JMR →

4 thoughts on “Mencintai Tak Semestinya Memiliki

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *