November 26, 2020

Kopi Vienna @ Black Canyon Coffea House

Selamat pagi readers!!!

dengan ucapan,” apa barang kije rini!!“..kihkih..hari kan cuti sempena keputeraan Sultan Selangor. Ofis aku tutup walaupun alamat adalah di KL, tapi cuti segala bagai ni ikut negeri Selangor. Sebab Selangor lagi banyak cuti kot..:-p

11.26am dah nih. Kira masih pagi la kan. Aku masih tak brekpes dan memang taklah jawabnya ni, terus tunggu lunch je la ni even perut aku macam dah start wat shuffle nih. Tambah-tambah tengok gambar food yang semasa take brunch di Black Canyon Coffea House, Bukit Tinggi semalam. Pernah singgah kat Black Canyon tak? Nanti le aku up citer pasal BC nih..yang bestnyer, kat sini ada kopi Vienna yang superb best..

erkk Kopi Vienna? menate gapo tuh?…

Kopi Vienna ni lebih kurang macam espresso, double pour of espresso kot sebab rasa dia pahit giler tapi pahit yang tak melekat kat lidah+bibir, kat atas sekali ada whipped cream. Nak best lagi, ditabur ngan serbuk coklat..kalo takde, letak brown sugar pon sedap gak.

Set Kopi Vienna ni dihidangkan bersama dengan teh jasmine, titbits dan juga sebatang kayu…kihkih

Cuba teka kayu apa tu? hahaha..aku lupa nama apa, tapi macam yang selalu dimasukkan untuk rempah ratus tu kan. Eh, ke bukan? Apa-apa je lah, yang aku tahu, aku tak pernah guna kayu tu letak dalam kopi.haha..dan teh jasmine tu setahu aku untuk menghilangkan rasa pahit-pahit kelat di mulut..titbits tu pun sama fungsi macam teh jasmine. Kan lagi best kalu letak sebijik coklat atau white choclate.

Jom pekena kopi luh..tapi nescafe 3 in 1 beli kat giant je la rini..muahahah..

JMR

Yo, it's me, JMR!

View all posts by JMR →

6 thoughts on “Kopi Vienna @ Black Canyon Coffea House

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *