November 30, 2020

Nasi Kukus Ayam Janda Bergetah baekk punyerr..

Demi sebuah tanggungjawab, setelah selamat mendarat di KL, belum sempat unpacking baju-baju terendam di lautan Krabi, terus berangkat ke Kertih. Penat toksah citer, nasib baik boleh gilir-gilir drive ngan klik aku. Kalau tak, mahu keesokan hari baru sampai kot. Alhamdulillah, semua mengikut perancangan masa kami. Sehinggalah selesai sesi ‘Safety Briefing’ di salah satu plant Petronas, baru kami mendapat info yang kerja-kerja kami terpaksa ditangguhkan sehinggalah mendapat date baru. Wah, ini berita memang ibarat senyum dalam tangisan. Baru je keluar dari Zon Selesa, dah nak masuk zon Selesa balik nih.. ‘Senyum’ sebab yey boleh demob hari ni, ‘Tangisan’ sebab alaaaaa nanti nak kena datang balik, silap-silap hujung minggu lak kena masuk plant. demmit..~

Lupakan seketika pasal ‘senyum dalam tangisan’. Janji on the dot, memang akan balik ke KL gak. Planning tiga hari menjadi sehari. Wow..

So, untuk meriangkan hati dan mengisi perut yang dari pagi tak terisi, kami terjah kedai Nasi Kukus yang terletak di No.6248, Jalan Kuantan-Kuala Terengganu. Seingat aku, pestime singgah sini dalam tahun 2007 kot, ngan Gayour DBC..wah tetiba rindu kat kamo bro!

Sebenarnya Nasi Kukus ni memang menu utama kat sini. Tang ‘Ayam Janda Bergetah’ tu , aku yang saje tambah sendiri..saje nak cakap yang ayam goreng dia tu sedapppp giler der! Besar lak tu. Sihat-sihat tol rupanya ayam Kertih ni ek..kihkihkih…

 

Burppp..terngiang-ngiang lak bunyi sendawa aku nih..hahaha..RM7 untuk sepinggan..berbaloi kan? Burpp lagi..opsss…

Enjoice!

JMR

Yo, it's me, JMR!

View all posts by JMR →

3 thoughts on “Nasi Kukus Ayam Janda Bergetah baekk punyerr..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *