fotografi

Potret Keluarga

Potret Keluarga. Satu lagi cabang fotografi luar(outdoor) yang makin mendapat tempat, terutama kepada keluarga kecil. Aku berimpi untuk menampal di dinding bilik tidur gambar-gambar momen famili, dari gambar momen semasa majlis akad nikah, gambar momen di majlis persandingan, gambar penuh kenangan 1st honeymoon, gambar maternity isteri, gambar anak pertama semasa baby, gambar anak kedua bla …

Continue Reading
fotografi

‘Post Wedding’

Ada yang PM bertanyakan tentang beza ‘pre-wed photography’ dan ‘post-wed photography’. Banyak perbezaannya. ‘Pre-Wed Photography’ dilakukan sebelumnya pasangan sah dijabkabulkan. Biasanya hasil fotografi ini digunapakai semasa hari akad nikah atau majlis persandingan. Atau juga sekadar kenangan buat bakal pasangan pengantin. Pose semasa ‘pre-wed photography’ akan lebih terkawal sebagai menjaga sensitiviti atau hukum agama bagi pasangan …

Continue Reading
blogger fotografi

#malayfoodbloggerwedding

Tahniah kepada pemilik blog Hazmanfadzil.comĀ a.k.a Abam Man yang telah selamat mendirikan ‘masjid’ dengan pilihan hatinya, 18 September lepas. Alhamdulillah, dengan sekali lafaz, Malay Food Blogger kacak ini sah menjadi suami kepada Puan Ruzanna. Amacam pengalaman pertama kali akad nikah? hehe.. Aku kenal abam Man ni dah lama. Tak silap aku masa event preview movie di …

Continue Reading
blogger fotografi

Parti Hari Jadi si comel Bunga @ McDonald Titiwangsa

Parti Hari Jadi si comel Bunga Adelia Syazwina, anak sulung kepada pasangan Rakan Blogger aku, Nadia & Syafiq yang diraikan di McDonald Titiwangsa. Hampir sebulan gak terlewat nak update pasal parti yang sangat meriah ni. Selain dijemput untuk meraikan ulang tahun pertama anak sulung kesayangan pasangan romantik ini, aku juga ditugaskan untuk merakam momen-momen indah …

Continue Reading
fotografi

Newborn Photoshoot

Newborn Photoshoot – antara sesi yang digemari oleh ibu bapa yang baru menerima cahaya mata. Aku rasa, ni trend yang semakin ‘in’ dan menjadi pilihan ibu bapa untuk merakam potret kiut si kecil untuk tatapan sekeluarga. Mungkin ramai yang tak perasan, wajah dan raut si kecil yang comel, cepat berubah dan membesar sewaktu awal usia. …

Continue Reading
fotografi

Underwater Photography

Underwater Photography/Fotografi Dalam Air adalah salah satu cabang seni fotografi selain daripada potraiture, wedding, modelling dan banyak lagi. Underwater Photography memerlukan penelitian dari segi peralatan, teknik, pencahayaan dan juga perancangan.     Makin lama diteliti, makin timbul lak minat aku dalam Underwater Photography ni. Aku nampak banyak keistimewaan dan keunikan dunia di bawah air ni …

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Continue Reading