Morning yawww!!! Pehh..bangun je pagi ni, terus aku teringatkan sarapan pagi aku di warung berhampiran Teluk Kemang semalam.   Roti Arab pilihan mamanorlara. apa beza ngan roti biasa ek. MungkinRead More →

Bubba Gump adalah tidak bersamaan dengan bubble gump, walaupun sekali dengar, memang sama. Ni first time aku singgah ke Bubba Gump, cawangan e@Curve, sebelah ngan Pappa Rich.   Shrimp CoRead More →

Nafsu manusia pon terbatas gak kan. Hari-hari asik berbuka puasa pekena nasi kerabu kat bazar ramadan, tetiap minggu pekena buffet kambing golek pon bosan gak. Hari-hari desert murtabak, roti johnRead More →

Selasa lepas, aku teringin nak berbuka di La Gomera Restaurant dengan sajian buffet ala-ala Spanish. Berbuka puasa secara buffet di malam hari cuti adalah satu taktik yang bijak. Melantak kaw-kawRead More →

Mali’s Corner: Nasi Lemak Ayam Sedap Seminggu sekali pekena nasi lemak ayam sedap, ok la kan. Kalau hari-hari melantak nasi lemak, alamaknya mendadak la tahap kolesterol memanjat naik. Almaklumlah, bukanRead More →

Pernah makan telur itik? Tak kisahlah masak camana pon. Aku just penah makan yang macam gambar kat bawah ni jer. Oh ye, ni bukan gambar google, ni hidangan aku masaRead More →

Assalamualaikum wbt.. Eh, hari ni dah hari Isnin ek? Uiks..tup-tup dah hari Isnin ye hari nih. Cepat tol masa berlalu. Sedar-sedar dah hampir seminggu aku berilek-rileks ye. Dah buat pertamaRead More →

Ada sesapa pelahap tegar steak? Steak yang betul betul steak la. Bukan sekadar daging bakar. Eh, ada steak yang goreng ke??kahkahkah. Aku bukanlah pencinta sejati steak segala bagai western ni,Read More →