Mee Rebus Ramli Ipoh sangat sedap..

Okkey..kita teruskan cerita pagi tadi ye..

Setelah digoogle dan ditanya pendapat daripada warga cyber pasal tempat menarik untuk makan malam kami kali ini, aku tertarik dengan cadangan owner blog Dee yang suggest untuk try Mee Rebus Ramli..cadangan tanpa alamat, so terpaksalah aku google alamatnya sendiri..

Dan result address daripada entri Mee Rebus Ramli Ipoh | Terbukti Sedap daripada Rakan Blogger, tetap aku key in kan dalam GPS walaupun bro eyriqazz bagitau, jalan kaki pon boleh darip Ipoh Parade.. dan nasib baik gak aku tak gunakan kaki menapak ke sana, sebab alamat tu membawak kami kedai asal Mee Rebus Ramli Ipoh yang terletak di Taman Tasek Jaya, Jalan Kuala Kangsar..hehehe..Nasib baik kami berpuas hati dengan kesedapan mee rebus ramli nih..:-)

Alamat untuk Mee Rebus Ramli Ipoh nih..

Restoran Mee Rebus Ramli

No. 767 , Taman Tasik Jaya,

Jalan Kuala Kangsar,
31400 Ipoh, Perak.
Suasana kedai Mee Rebus Ramli yang sentiasa dikunjungi pelanggan. Susunan meja dan ruang yang luas sangat memberi keselesaan. Selain mee rebus, boleh gak kalau korang nak try nasi ayam, nasi lemak dan juga masakan ala barat ; chicken chop, lamb chop etc..bau pun sodap..tapi memandangkan ini first time kami di sini, semestinya menu pilihan utama, Mee Rebus Ramli..pandai pakcik Ramli ni masak..kihkihkih..
Sodapp..tak tipu punya. Ni first time aku jumpa mee rebus sesedap nih, nak-nak cucur dalam tu, bukan main slluurrpp lagi Puan Nunu menikmatinya.. Harga pun saaaangat berpatutan. Next time kami datang Ipoh, kompom singgah lagi nih…
Burppp, alhamdulillah…

 

 

JMR

JMR writes about parenting from a Dad's perspective. To contact JMR, please send me a message at mjdetroit83@gmail.com. Thank you!

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterFacebookGoogle PlusYouTube

18 Comments

  1. Susah payah cari restoran ni last2 jmpa jgk. Dah try tp agak mengecewakan…”indah khabar dari rasa’. Rating 2.5/5.

  2. dgn susah payah aku cari restoran ni utk rasa mee rebos ramli, akhirnya jumpa jgk. & dah rasa pn mee rebus dia…agak mengecewakan kerana ‘indah khabar dari rasa’…aku bagi rating 2.5 (drp 5).. kawan aku ckp. (penduduk kat situ), dulu sedap…sampai orang beratur nak beli…mgkin org lain yg masak kot..tu x brp sedap tu…

  3. Author

    mee kicap? ada eh..tak perasan lak menu tu..hehehe

  4. perghh tergoda iman aku tengok mee rebus ni huhu.. selalu ada beza sikit mee rebus mamak style dengan melayu masakan punya style huhu.. dari segi rasa ni mamak style ka bro? huhu

    1. Author

      mee rebus mamak aku tak suka sgt bro..ni melayu punya style bro..slurrrppp…


    1. Author

      KL citizen ngn ipoh tak jauh kan..heheh

  5. Nyam2,sedap kan bro?Huhuhuh..ni yang buat nak terjah Ipoh lagi ni…

    1. Author

      nak kata pekat,tak pekat sgt bro..hehehe

    1. Author

      dia hiris tu pakai satu alat yang cam ada tali tasi tu kan?

  6. sangat sedap.. nex trip kite cari mee udg n popiah yg kat ulu mana tu plk.. huhuhu..

    1. Author

      haha..kena wat research tmpt ktne awal2 le..kalao tak, sndr mao hingat la..hahahah

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam