Mee Rebus Ramli Ipoh sangat sedap..

mee

Okkey..kita teruskan cerita pagi tadi ye..

Setelah digoogle dan ditanya pendapat daripada warga cyber pasal tempat menarik untuk makan malam kami kali ini, aku tertarik dengan cadangan owner blog Dee yang suggest untuk try Mee Rebus Ramli..cadangan tanpa alamat, so terpaksalah aku google alamatnya sendiri..

Dan result address daripada entri Mee Rebus Ramli Ipoh | Terbukti Sedap daripada Rakan Blogger, tetap aku key in kan dalam GPS walaupun bro eyriqazz bagitau, jalan kaki pon boleh darip Ipoh Parade.. dan nasib baik gak aku tak gunakan kaki menapak ke sana, sebab alamat tu membawak kami kedai asal Mee Rebus Ramli Ipoh yang terletak di Taman Tasek Jaya, Jalan Kuala Kangsar..hehehe..Nasib baik kami berpuas hati dengan kesedapan mee rebus ramli nih..:-)

Alamat untuk Mee Rebus Ramli Ipoh nih..

Restoran Mee Rebus Ramli

No. 767 , Taman Tasik Jaya,

Jalan Kuala Kangsar,
31400 Ipoh, Perak.
Suasana kedai Mee Rebus Ramli yang sentiasa dikunjungi pelanggan. Susunan meja dan ruang yang luas sangat memberi keselesaan. Selain mee rebus, boleh gak kalau korang nak try nasi ayam, nasi lemak dan juga masakan ala barat ; chicken chop, lamb chop etc..bau pun sodap..tapi memandangkan ini first time kami di sini, semestinya menu pilihan utama, Mee Rebus Ramli..pandai pakcik Ramli ni masak..kihkihkih..
Sodapp..tak tipu punya. Ni first time aku jumpa mee rebus sesedap nih, nak-nak cucur dalam tu, bukan main slluurrpp lagi Puan Nunu menikmatinya.. Harga pun saaaangat berpatutan. Next time kami datang Ipoh, kompom singgah lagi nih…
Burppp, alhamdulillah…

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

JMR

Untuk sebarang kerjasama, boleh hubungi JMR melalui emel : mjdetroit83@gmail.com

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterFacebookYouTube

18 Comment

  1. husainie says: Reply

    Susah payah cari restoran ni last2 jmpa jgk. Dah try tp agak mengecewakan…”indah khabar dari rasa’. Rating 2.5/5.

  2. husainie says: Reply

    dgn susah payah aku cari restoran ni utk rasa mee rebos ramli, akhirnya jumpa jgk. & dah rasa pn mee rebus dia…agak mengecewakan kerana ‘indah khabar dari rasa’…aku bagi rating 2.5 (drp 5).. kawan aku ckp. (penduduk kat situ), dulu sedap…sampai orang beratur nak beli…mgkin org lain yg masak kot..tu x brp sedap tu…

  3. bagi aku tak sedap mana pun..biasa jek..:P
    reezluv recently posted…Bergaya Dengan Baju Blogger Dari DenaihatiMy Profile

  4. JMR says: Reply

    mee kicap? ada eh..tak perasan lak menu tu..hehehe

  5. perghh tergoda iman aku tengok mee rebus ni huhu.. selalu ada beza sikit mee rebus mamak style dengan melayu masakan punya style huhu.. dari segi rasa ni mamak style ka bro? huhu

    1. JMR says: Reply

      mee rebus mamak aku tak suka sgt bro..ni melayu punya style bro..slurrrppp…

  6. […] sebelum dah kenyang melantak Mee Rebus Ramli di Taman Tasek Jaya..then membongkang membawak ke pagi..Elok je matahari nak naik, terus ke Polo […]

  7. dah berpuluh tahun tak ke Ipoh 🙁
    ntah bilalah nak sampai

    1. JMR says: Reply

      KL citizen ngn ipoh tak jauh kan..heheh

  8. Nyam2,sedap kan bro?Huhuhuh..ni yang buat nak terjah Ipoh lagi ni…

    1. JMR says: Reply

      bro pon slalu terjah ipoh gk kan?:-)

  9. titan says: Reply

    kuahnya mesti pekat ni kann..

    1. JMR says: Reply

      nak kata pekat,tak pekat sgt bro..hehehe

  10. Perghh… aku dah lama tak nampak teknik gaya hirisan telur cenggitu…. so tempting laa

    1. JMR says: Reply

      dia hiris tu pakai satu alat yang cam ada tali tasi tu kan?

  11. Puan NuNu says: Reply

    sangat sedap.. nex trip kite cari mee udg n popiah yg kat ulu mana tu plk.. huhuhu..

    1. JMR says: Reply

      haha..kena wat research tmpt ktne awal2 le..kalao tak, sndr mao hingat la..hahahah

      1. X sedap

Leave a Reply

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam