Ini kisah hari minggu semalam. Hari minggu yang bukan hari minggu untuk aku kali nih. Terpaksa oustation ke Kertih..terpaksa ye?? Ye la! Petang Sabtu dah start travel ke Kertih ngan klik aku, si Tajud.

Nak tengok ManU main punyer pasal, plan kol7 nak gerak, diawalkan menjadi kol5.30pm. Agak-agak tak sempat, exit Kuantan, singgah mapley Aliff layan bola. Ok la kan, rehat lebih kurang sejam sebelum sambung travel. Elok je abes game, hujan dah start melebat membawak ke Kertih. Si Tajud lak, awal-awal dah kroh kroh sambil peluk safety boot, ni habit datang dari mana pon aku tak pasti. Teruk dah nih..

Aku yang drive sorang-sorang dah mula rasa menyesal drive time-time hujan gini..Tahap kelebatan boleh membawa ke banjir kilat kat Smart tunnel kalau berterusan selama 30minit. demmit, jurutera mana la yang design longkang tak smart tu kan. Untuk menghilangkan rasa bosan, aku tune baik ke siaran radio bias ke area Kuantan nih. Mana tahu kot-kot leh call DJ nak buat ucapan untuk hari jadi adik aku, yang aku sendiri pon hampir terlupa yang hari ni hari jadi dia..hahhaha..belum sempat aku nak call, aku dengar dah ada sorang awek call DJ radio tu, aku lupa radio tuning mana.

Awek: Hello bang DJ, saya nak buat ucapan nih. Boley ker?

grrr..gedik giler, bajet pendengar naik stim dengar suara cam gitu time-time ujan nih??

DJ: Silakan dik, jangan malu-malu.

Awek : Boleh ke bang? Saya nak buat ucapan sikit je nih..

DJ: Boleh dik. Panjang pon boleh, sikit-sikit rugi kredit le call malam-malam ni kan.

aikk..DJ pon lain macam je ayat dia. Panjang & pendek kejadahnya ucapan tu.

Awek: Saya nak buat ucapan untuk famili saya je bang. Untuk ayah saya yang sedang menonton DVD omputih, untuk mak saya yang sedang melipat baju dalam kakak saya, untuk kakak saya yang sedang membasuh pinggan dinner tadi, untuk abang saya yang tengah repair motor di malam hari, untuk adik saya yang ngah study tu..dengan ucapan…..

-

-

-

-

-

-

-

-

-

…………………..korang tengah buat apa tu?????

Cilakak awek nih…

Belum sempat DJ tu tutup studio, awal-awal lagi aku dah tutupkan radio tu, bukan tu je, sempat lagi aku cabut radio kete, campak dalam hujan…….

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

  15 Responses to “Cilakak awek nih…”

  1. kahkahkahkahkah..
    kalo aku memang berbakol sumpahan dah bagi tu…hahahahahaha

  2. Hampeh tul awek itu…
    Lawak2…

  3. hahaha…hampeh gedebeh betol…

  4. hahaha, siot jek…

    kwn sya pun klu geram akan bukak terus radio keta tu..

    ekekeke

  5. haha.. hampeh btol itu awek kan?? tapi lawak gak..

  6. kahkahkah..soalan bengong ni..sama mcm tuan yg tanya soklan tu gak

  7. terlebih sudah awex ni….hehe

  8. k fine.inanya kelakar!hahaha

  9. awek ’50 sen’ ni.. sib baik die xwat ucapan kat diri die sndiri.. tny diri sdiri tgh wat ape..

  10. hahahaha,lempang kang

  11. Kah3x…. tang ucapan tu memang awek buat lawak…tapi bab cabut radio kete tu aku tahu ianya hanyalah penambah perisa je kan….

  12. budak darjah bape yg buat ucapan nih???!

  13. :)…tumpang gelak kat sini…hikkkk3x..pandai awek tu buat lawak ..sebiji mcm en.is..tu !!..

  14. kahkahkah…. adek dari mana dek? tanjung rambutan errhhh? hehehehe

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam
   
© 2014 2013 Hak Milik Penuh Jamar.Bahar a.k.a JMR