Cilakak awek nih…

Ini kisah hari minggu semalam. Hari minggu yang bukan hari minggu untuk aku kali nih. Terpaksa oustation ke Kertih..terpaksa ye?? Ye la! Petang Sabtu dah start travel ke Kertih ngan klik aku, si Tajud.

Nak tengok ManU main punyer pasal, plan kol7 nak gerak, diawalkan menjadi kol5.30pm. Agak-agak tak sempat, exit Kuantan, singgah mapley Aliff layan bola. Ok la kan, rehat lebih kurang sejam sebelum sambung travel. Elok je abes game, hujan dah start melebat membawak ke Kertih. Si Tajud lak, awal-awal dah kroh kroh sambil peluk safety boot, ni habit datang dari mana pon aku tak pasti. Teruk dah nih..

Aku yang drive sorang-sorang dah mula rasa menyesal drive time-time hujan gini..Tahap kelebatan boleh membawa ke banjir kilat kat Smart tunnel kalau berterusan selama 30minit. demmit, jurutera mana la yang design longkang tak smart tu kan. Untuk menghilangkan rasa bosan, aku tune baik ke siaran radio bias ke area Kuantan nih. Mana tahu kot-kot leh call DJ nak buat ucapan untuk hari jadi adik aku, yang aku sendiri pon hampir terlupa yang hari ni hari jadi dia..hahhaha..belum sempat aku nak call, aku dengar dah ada sorang awek call DJ radio tu, aku lupa radio tuning mana.

Awek: Hello bang DJ, saya nak buat ucapan nih. Boley ker?

grrr..gedik giler, bajet pendengar naik stim dengar suara cam gitu time-time ujan nih??

DJ: Silakan dik, jangan malu-malu.

Awek : Boleh ke bang? Saya nak buat ucapan sikit je nih..

DJ: Boleh dik. Panjang pon boleh, sikit-sikit rugi kredit le call malam-malam ni kan.

aikk..DJ pon lain macam je ayat dia. Panjang & pendek kejadahnya ucapan tu.

Awek: Saya nak buat ucapan untuk famili saya je bang. Untuk ayah saya yang sedang menonton DVD omputih, untuk mak saya yang sedang melipat baju dalam kakak saya, untuk kakak saya yang sedang membasuh pinggan dinner tadi, untuk abang saya yang tengah repair motor di malam hari, untuk adik saya yang ngah study tu..dengan ucapan…..

-

-

-

-

-

-

-

-

-

…………………..korang tengah buat apa tu?????

Cilakak awek nih…

Belum sempat DJ tu tutup studio, awal-awal lagi aku dah tutupkan radio tu, bukan tu je, sempat lagi aku cabut radio kete, campak dalam hujan…….

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

15 responses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam