September 27, 2020

Bila jumpa doktor..

Aku ni jarang gi jumpa doktor, bila dah sakit atau demam kaw-kaw baru terhegeh-hegeh nak gi jumpa doktor. Biasanya aku pilih klinik yang ada doktor pompuan, cepat sikit baiknya..petua nih..

Sejak semalam, aku memang dah flat gile-gile kat ofis. Memang dah high giler, atas meja ke kat workshop ke aku bantai tido jer. Ingat nak half day, tapi petang lak ada presentation ngan big bos. Sabar je la..

Abes je ofis hour, terus pecut gi klinik biasa. Harapnya doktor cun malam nih. Sampai je klinik Hid**ah(cencored, nanti korang kaco lain nak-nak Mejah Yan), terus bagi IC dan lepak atas kerusi. 5minit je misi dah panggil nama aku.

” Sakit apa ye? ” tanya doktor sambil dok tet tet, reply sms kot…ni aku kurang gemar ni, takde soklan lain ke nak tanya.

Aku tarik nafas dalam-dalam. Dalam satu shot, aku baca balik rekod maklumat-maklumat sakit aku sebelum nih, siap nama ubat yang aku perlukan sekali.

Awek doktor tu pandang dalam-dalam anak mata aku.Terbeliak. Nak ngorat lettew…

” Awak ni pengamal perubatan gak ke? “

……….” taklah, kawan saya ramai tok bomoh..” sambil bangun dan menuju ke pintu keluar…

JMR

Yo, it's me, JMR!

View all posts by JMR →

7 thoughts on “Bila jumpa doktor..

  1. Tu yg mak pelik tu,..asal je jumpa doktor, itulah yg akan dia tnya kita. Klu kita pandai, x pyh la kita jumpa dia kan..

    pasal ubat2 tu pun 1..kat rekod pesakitkan ada, patien dah mkn ubat apa, sakit apa sblm ni, lagi mau tanya kaaaaaaaa???

    Apa pun tak boley!!

  2. ari tu doc. mama pun sibuk je bls sms…siap minta mama sebut senarai nama ubat yg mama makan !!!.. mama ingat mama je hafal nama ubat2 tu..hikk..hikk..tak sangka awak pun hafal jugak..awat tak jadik doc?…bole dpt diskaun beli ubat2 ngan dr JMR… 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *