Cilakak awek nih…

Ini kisah hari minggu semalam. Hari minggu yang bukan hari minggu untuk aku kali nih. Terpaksa oustation ke Kertih..terpaksa ye?? Ye la! Petang Sabtu dah start travel ke Kertih ngan klik aku, si Tajud.

Nak tengok ManU main punyer pasal, plan kol7 nak gerak, diawalkan menjadi kol5.30pm. Agak-agak tak sempat, exit Kuantan, singgah mapley Aliff layan bola. Ok la kan, rehat lebih kurang sejam sebelum sambung travel. Elok je abes game, hujan dah start melebat membawak ke Kertih. Si Tajud lak, awal-awal dah kroh kroh sambil peluk safety boot, ni habit datang dari mana pon aku tak pasti. Teruk dah nih..

Aku yang drive sorang-sorang dah mula rasa menyesal drive time-time hujan gini..Tahap kelebatan boleh membawa ke banjir kilat kat Smart tunnel kalau berterusan selama 30minit. demmit, jurutera mana la yang design longkang tak smart tu kan. Untuk menghilangkan rasa bosan, aku tune baik ke siaran radio bias ke area Kuantan nih. Mana tahu kot-kot leh call DJ nak buat ucapan untuk hari jadi adik aku, yang aku sendiri pon hampir terlupa yang hari ni hari jadi dia..hahhaha..belum sempat aku nak call, aku dengar dah ada sorang awek call DJ radio tu, aku lupa radio tuning mana.

Awek: Hello bang DJ, saya nak buat ucapan nih. Boley ker?

grrr..gedik giler, bajet pendengar naik stim dengar suara cam gitu time-time ujan nih??

DJ: Silakan dik, jangan malu-malu.

Awek : Boleh ke bang? Saya nak buat ucapan sikit je nih..

DJ: Boleh dik. Panjang pon boleh, sikit-sikit rugi kredit le call malam-malam ni kan.

aikk..DJ pon lain macam je ayat dia. Panjang & pendek kejadahnya ucapan tu.

Awek: Saya nak buat ucapan untuk famili saya je bang. Untuk ayah saya yang sedang menonton DVD omputih, untuk mak saya yang sedang melipat baju dalam kakak saya, untuk kakak saya yang sedang membasuh pinggan dinner tadi, untuk abang saya yang tengah repair motor di malam hari, untuk adik saya yang ngah study tu..dengan ucapan…..

…………………..korang tengah buat apa tu?????

Cilakak awek nih…

Belum sempat DJ tu tutup studio, awal-awal lagi aku dah tutupkan radio tu, bukan tu je, sempat lagi aku cabut radio kete, campak dalam hujan…….

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

JMR

Untuk sebarang kerjasama, boleh hubungi JMR melalui emel : mjdetroit83@gmail.com

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterFacebookYouTube

10 Comment

  1. RerameUngu says: Reply

    kahkahkahkahkah..
    kalo aku memang berbakol sumpahan dah bagi tu…hahahahahaha

  2. Fazrol says: Reply

    Hampeh tul awek itu…
    Lawak2…

  3. mamaikin says: Reply

    hahaha…hampeh gedebeh betol…

  4. madammondoq says: Reply

    haha.. hampeh btol itu awek kan?? tapi lawak gak..

  5. mak lagenda says: Reply

    kahkahkah..soalan bengong ni..sama mcm tuan yg tanya soklan tu gak

  6. posh76 says: Reply

    terlebih sudah awex ni….hehe

  7. NuNu EeRa says: Reply

    awek ’50 sen’ ni.. sib baik die xwat ucapan kat diri die sndiri.. tny diri sdiri tgh wat ape..

  8. puteribintiahmad says: Reply

    ngahahhahahah!!!

  9. mama aini says: Reply

    :)…tumpang gelak kat sini…hikkkk3x..pandai awek tu buat lawak ..sebiji mcm en.is..tu !!..

  10. kahkahkah…. adek dari mana dek? tanjung rambutan errhhh? hehehehe

Leave a Reply

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam