July 16, 2024

Suami isteri mandi bersama dapat rapatkan hubungan

Belek-belek news feed di Facebook semalam, terjumpa la artikel daripada Ummi Genius tentang mandi bersama dapat eratkan hubungan suami isteri. Owh baru kutahu….:-:

Antara cara merapatkan hubungan suami isteri adalah dengan mandi bersama-sama. Bahkan amalan ini (mandi bersama) di buat oleh Nabi S.A.W bersama isteri-isteri baginda sebagaimana dalam hadis yang diriwayatkan oleh Saidatina Aishah r.a.

“Aku sentiasa mandi bersama dengan Nabi SAW daripada satu bekas. tangan kami sama-sama berselisih (ketika menggunakan air dalam bekas itu”- riwayat Bukhari

Nabi dan Aishah juga tidak sekadar mandi bersama-sama, bahkan Aisyah juga pernah bercerita bahawa ketika sedang Nabi SAW mandi bersama, Baginda SAW merungkai-rungkaikan rambut Aisyah. Lihatlah betapa romantiknya baginda terhadap isteri-baginda.

Oleh itu marilah kita sama-sama amalkan mandi bersama-sama ini. Bukan sahaja kita boleh mendapat pahala kerana mengikut sunnah, bahkan ia boleh mengeratkan lagi ikatan cinta bersama pasangan kita. Selamat mencuba 🙂

Dipersilakan share post ini kepada suami atau rakan-rakan anda semoga mereka mendapat manfaat juga.

Jom share ramai-ramai untuk manfaat bersama..Salam hari Jumaat!

Like CPS Page untuk dapatkan item yang comel-comel!

JMR

Yo, it's me, JMR!

View all posts by JMR →

3 thoughts on “Suami isteri mandi bersama dapat rapatkan hubungan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *