September 20, 2020

iPhone 5 gadget impian

Assalamualaikum wbt..

Fuhhh..nasib baik masa masih sempat..ye, masih sempat untuk sertai contest terbaru daripada Denaihati : iPhone 5 Gadget Impian. So, here I come..

1. Kenapa anda minat sangat Iphone 5 ? 

Dari Nokia3310 ke Nokia E72, then ke smartphone Samsung S3, tidap pernah membuatkan aku rasa berpuas hati selagi tidak digelar sebagai pengguna iPhone, salah satu produk kebanggaan Apple. Apa awal kemuculan produk Apple, aku agak kurang berminat kerana memerlukan perbelanjaan yang besar untuk memiliki satu-satu produk Apple. Tapi, selepas berjaya memiliki Ipad2 sebagai pemikiran aku mula berubah, terutamanya bila berpuas hati dengan kualiti produk Apple nih.

Ada apa dengan iPhone 5? Dengan rekabentuk yang futuristik, dan kelebihan application ciptaan Apple software developer memang menjadikan minat aku terhadap produk iPhone makin menebal, lebih-lebih lagi bila munculnya iPhone 5. Apple store juga menawarkan lebih banyak applikasi yang semestinya amat berguna dalam kehidupan seharian.

Berbanding dengan iPhone 4s dan Iphone sebelumnya, iPhone 5 didatangkan dengan skrin yang lebih besar. Sekiranya menggunakannya, aku konfem, pasti lebih berpuas hati dan tidak jauh berbeza dari sudut pendangan berbanding  smarphone keluaran lain. Oh ye, dengar khabar, bateri iPhone 5 ni tahan lebih lama sehinggah 10jam dengan penggunaan wifi dan 8jam dengan LTE.

Fuhh, kalau berbicara tentang spesifikasi dan karekteristik  Iphone 5, memang jiwa memberontak ingin memilikinya. Dan yang paling penting, yang paling membuatkan aku jatuh cinta dengan IPHONE 5, selepas menonton video ni :

iPhone 5 vs Samsung Galaxy S3 Drop Test

Terbaikkkkk!!!

2. Berikut entri berkaitan iPhone 5 di blog Denaihati.

1. iPhone 5 dah sampai Malaysia

2. iPhone 5 dilancarkan

3. iPhone 4S baru bukan iPhone 5

4. iPhone 5 vs Samsung Galaxy S3 Drop Test

5. iPhone 5 Gambar dan Video

6. iPhone 5 Gambar dan Video Live iPhone 5

7. iPhone 5 Malaysia vs Singapore vs Hong Kong vs USA

8. iPhone 5 Countdown

9. iPhone 5 Malaysia Pertama

 

Rasanya masih sempat untuk rakan blogger lain yang ingin sertai contest nih. Just submit entri korang sebelum tamat 6/11/2012.

Sambil-sambil tu, berdoa gaklah iPhone 5 tu menjadi milik aku!!haha..Terima kasih bro Denaihati!:-)

Wish me luck! -JMR

 

[STICKY ENTRY: 6/11/2012]

JMR

Yo, it's me, JMR!

View all posts by JMR →

28 thoughts on “iPhone 5 gadget impian

  1. Pingback: Peserta iPhone 5 Gadget Impian & Jumlah +1
  2. salam. good luck. satu klik G+1 daripada saya. kalau tak keberatan silalah klik G+1 entri blog saya pula ye. kalau dah, terima kasih diucapkan 🙂

  3. Salam ziarah dan perkenalan, dah vote G+ ke 11 sebagai tanda sokongan, semoga berjaya…
    Mohon balasannya pada entri iPhone 5 Gadget Impian saya juga ya 🙂

  4. saya send sekali lagi, kot2 tak sampai mesej 😀

    saya da klik g+1 awak 😀
    harap2 dapat balasan sama dari awak ya 😉

    thanks !

  5. Salam ziarah,

    datang dengan click G +1, diharap sudi datang ziarah kembali ke blog cheezemaz.blogspot.com dengan G +1 juga.

  6. Hehe..memang tak puas kan kalau bab2 telefon ni..ada sahaj yang tak kena dan perlu ditukar..semoga bro berjaya dalam contest ni..hehe

  7. Jutaan terima kasih diucapkan kerana menyertai “iPhone 5 gadget impian” dan semoga berjaya. Sentiasalah melawat Denaihati untuk mengetahui update terkini dari masa kesemasa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *