September 30, 2020

IKEA Tv Bench

Sejak pindah ke rumah baru, setiap bulan pasti kena keluarkan bajet untuk belian perabut/perkakasan rumah. Bijak membeli bak kata orang bijak-bijak. Jadi, bulan ni giliran TV lak mendapat kaki baru @TV Bench dari IKEA. Kalau tak, sebelum ni just letak atas meja kecik yang tak patut diletakkan TV atasnya. Kesian meja itu. Dan, kalau membeli di IKEA, majoriti itemnya, kena pasang sendiri. Ni aku kureng ni…

 

Selerakkan dulu kaki dan tangan TV bench itu.

 

Omaigod, nasib baik ada 3D drawing..memudahkan lagi kerja-kerja pemasangan. Kalau tak, masak la nak kena try&error satu persatu..kihkih

 

Dan..tak sampai sejam, dah setel assembly TV Bench baru kat rumah kami. Simple but nice untuk teratak kiut kami kali ni. RM199 untuk satu unit. Ok la kan untuk 2,3 tahun nih.

* Ada sesiapa pernah assemble perabot rumah tapi GAGAL? Nak pasang rak buku, jadi katil tidur ke???:-p

Enjoice!

JMR

Yo, it's me, JMR!

View all posts by JMR →

4 thoughts on “IKEA Tv Bench

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *