September 28, 2020

One Day Birthday Celebration

14 May 2012 || Zanmai Sushi, Low Yatt Plaza

Selang sehari selepas Majlis Penyatuan Dua Hati kami, adalah Hari Lahir Puan Nunu, sekaligus menjadikan hari jadi pertama beliau bersama suami. Mesti dia hepi giler kan? kihkih..

 

Jadi, untuk menambahkan rasa gembira Puan Nunu, aku luangkan masa seharian bersama since aku dah apply Replacement Leave untuk gantikan waktu cuti aku masa offshore job. Kalau dia tak gembira lagi, taktao la nak cakap. Siap diturutkan lagi keinginan Puan Nunu untuk melantak sushi di Zanmai Sushi.

 

Birthday Girl tengah fokus guna chopstick ngan sudu..

Oh ye, sushi ni hidangan tengah hari kami sekaligus menjadi Birthday Lunch untuk Puan Nunu. Kali ni aku singgah di Zanmai Sushi outlet LowYatt plaze. Mula-mula pelik gak. Setahu aku, kalau lunch time di mana-mana outlet Zanmai sushi, kompom beratur panjang. Tapi kat sini line clear okkey..atau mungkin ramai yang tak perasan kewujudan outlet nih..

 

See!! Nampak tak objek di tangan besday girl tu. Dapat birthday prezen, terus makanan dicampaknya kat aku. Memang aku tak tolak la, tendon + maki sushi ni leh mengenyangkan, Olympus TG-620 tu leh wat kenyang ke?? burppp..opss, maafkan saya..

 

“Happy Birthday dear..Hope awak suka objek pink nih..nanti objek ni ni boleh kawan dengan baby Nikon7000 saya…”

 

Eh tetiba lak ada imej nih ye. Makan apa nih? Aku pon tak tao orang panggil apa. Tapi aku jumpa roti ni kat Econsave, so aku belilah ayam cincang ngan mix vegetables. Then aku campak-campak dalam kuali, campur secret recipe barang seketul dua, goreng kentang, letak mayo banyak-banyak..pastu bakar sikit kepingan tu atas kuali kasi panas ala kadar. then..aku ajar Puan Nunu cara makan ikut cara aku..kihkih..

taaraaaa dear..i buatkan special meal untuk ur Birhtday Dinner!

TGIF, Chilis, TonyROmas, bigBro mahupun kedai-kedai lain tutup malam nih..

..aku tengok mata dia berair..alah, bukan susah pun nak cairkan hati seorang wanita

* lap peluh sambil bersiul-siul…..~

Happy Birthday to you!
Be a good wife&specialfriend to me..
Be a good daughter to mama&umi+papa&ayah..
Be a good sister to adik-adik:-)..
semoga Allah merahmati setiap nafas&keringatmu
dan bahagia menjadi milikmu selamanya..
Love u:-)

-suamimu-

JMR

Yo, it's me, JMR!

View all posts by JMR →

5 thoughts on “One Day Birthday Celebration

  1. Wowww hadiah kamera. Heheh review boleh tak kamera tu? tengah survey kamera gak ni. Waterproof kan?

  2. Eeeeeeceh. Word paling last tu mmg tak tahinnnnn. SUAMIKU. Lama bebenor dah nak guna word tu kan.

    Hak hak hak..btw, hepi belated bezday puan nunu. Hrp2 thn dpt buleh celabrate hari ibu plak pasni!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *