September 23, 2020

Kuala Lumpur Photography Festival 2010

29-31 Oktober 2010, skali lagi Kuala Lumpur Photography Festival 2010 berlangsung di Midvalley. Memang festival gini feveret aku. Bukan apa, dah la setaun skali, barang-barang pon murah, karya-karya yang menarik, dan paling best acara cuci mata tengok si putih buat aksi..hahahah..

Tengok, jangan kata aku sorang je yang suka cuci lens. Ramai lagi, aku biasa je, lagi pon, ada Cik Puan Besar kat sebelah, kena control beb. hahahah..takot gak dia tarik muka kan. Tapi aku tak sangka la, dia sungguh sporting. Siap snap kan gambar ni untuk aku, thanx dear! hahahahahhaha….
Karya yang terindah. Opss..maaf la ye tuan punya foto ni, terpublish lak. Tetiba je ada dalam memori kad saya. Betul, bukan saya yang capture gambar ni, betullll~…
Antara karya yang aku suka. Bila la nak gi ke sini. Cam menarik je. Eh, tapi tu kat mana ek?:-p
hehehe..bersama dengan karya-karya yang bukan milik aku. InsyaAllah, one day nanti, aku leh cipta karya camni gak. Superb beb. Ada seni bab kata aku. Ni idak, balik-balik amik gambar pompuan nampak lurah segala bagai, balik-balik yang nampak kaler bra warna apa. Oh ye, rambut sama hitam, taste lain2 kan. Abaikan..:-p
Lately ni, banyak lak pameran, festival, exhi photography. So, pada sesapa yang berminat dalam bidang fotografi ni, apa salahnya spend ur time, pergi ke tempat-tempat camni. Kira cam majlis ilmu gak la kan. Tengok balik artwork2 orang lain, mungkin namanya tidak pernah didengar, tapi ada karya yang marveles. Seni fotografi itu harus dinilai dengan mata hati. Tidak bermakna, bila dah dikenali di FB atau dalam sesuatu kelompok, dia sudah cukup bagus. Itulah beza antara jaguh kampung & gaya seorang jaguh..:-)
Jumpa lagi di KLPF 2011!!!
🙂

JMR

Yo, it's me, JMR!

View all posts by JMR →

13 thoughts on “Kuala Lumpur Photography Festival 2010

  1. Salam,
    Patutlah rasa cam kenal. Budak satu sekolah dulu sampai darjah 6. Ingat lagi Tak SRTM? Awak kelas 6 seroka 1 kan? isk. iSk. Kecik dunia ni. Anyway nice photos 😉

  2. murah ke? mahal jek..sy pn pegi gak KLPF ni..beli speedlight tp nyesal sbb kt luar lg murah..huhu..same goes to lense..seb bek xbeli…sometimes festival2 camni psycho gk..mcm murah tp sbnrnya kt luar lg murah..hiks…

  3. kalau tak silap dak opis pun ada join gak amik si putih posing. kalau dah minat tu JMR, proceed je..pelan² kayuh. kalau dah berjaya esok..jangan lupa amik pic akak lak..huhuhuhu…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *