Umi aku selalu pesan dari kecik lagi, lepas solat yang lima waktu tu, amik masa, berdoa panjang-panjang sikit. Kalo boleh lepas solat sunat ke, tahajud ke, solat duha ke, amikRead More →

Hari minggu adalah hari yang paling banyak aku baca bismillah dan doa sebelum&sesudah makan. Tu belum kira lagi kesan bunyi burpp! dan side2effect lain..maaf kepada sesiapa yang terbunyi dan terbau.. PagiRead More →

Assalamualaikum wbt.. Eh, hari ni dah hari Isnin ek? Uiks..tup-tup dah hari Isnin ye hari nih. Cepat tol masa berlalu. Sedar-sedar dah hampir seminggu aku berilek-rileks ye. Dah buat pertamaRead More →

Semalam, turun je flight dr KL ke Ho Chi Minh City, tak sempat rehat pon, terus bergegas ke site, even problemnya kecil macam gampang. Budak taski ABIM pon reti nakRead More →

Ada sesapa pelahap tegar steak? Steak yang betul betul steak la. Bukan sekadar daging bakar. Eh, ada steak yang goreng ke??kahkahkah. Aku bukanlah pencinta sejati steak segala bagai western ni,Read More →

Last-last minit baru dapat tiket dan baru ada masa untuk mengadili cakap-cakap orang yang cakap teater budak kampung ni best sangat-sangat. Selamber je pi amik tiket kat Istana Budaya waktuRead More →