July 29, 2021

Sampai Bila Nak Kena Bayar Polisi Insurans Kereta?

Tak lama lagi, loan kereta ni akan habis dibayar, tapi kos petrol, kos maintenance, kos insurans tetap kena bayar selagi mana wife aku bawa kereta ni.

Tak bayar kos petrol, mana nak dapat power untuk hidupkan enjin. Tak bayar kos maintenance, mana nak selesa drive 80KM ulang-alik setiap hari. Tak bayar kos insurans, bawa ke sana ke mari boleh, tapi takde โ€˜peace of mindโ€™. Risau kena saman, risau takleh claim bila eksiden.

Sama juga dengan polisi insurans takaful. Tak nak bayar takde masalah, tapi once bila nak guna nanti tapi tak layak guna, itu yang bermasalah.

Berbeza dengan polisi insurans kereta, polisi insurans/takaful dah tak perlu bayar bila owner jatuh sakit kritikal atau TPD. Bagus kan?

Di saat terlantar, beban kesakitan dikurangkan. Polisi tu dah tak perlu dibayar. Tapi benefit masih ada dalam tangan.

Nak cari polisi insurans kereta, aku cari Bjak. Awak nak cari polisi insurans/takaful untuk diri, Whatsapp atau kontek saja 0172101282 .

Sama-sama Bijak.

JMR

Yo, it's me, JMR!

View all posts by JMR →

2 thoughts on “Sampai Bila Nak Kena Bayar Polisi Insurans Kereta?

  1. Yes, car insurance is a must by law as long as you are using the vehicle right. So the more expensive your car…the deeper your pockets have to be.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *