July 13, 2020

Aerobus dari Hotel Premier ke KLIA2

Esok cuti.

Akulah, korang aku tak tahu cuti ke tidak. Cuti dari Jumaat hingga Isnin. Syok!

Lagi syok, aku ada kompeni trip ke Vietnam, di bawah akiviti Team Building, sangattt..hehehe

Flight dari KLIA2 ke HCMC seawal jam 7.00 pagi. Rajin betul management book flight awal pagi. Jadi, aku terpaksa berada di sana selewat-lewatnya jam 5.45 pagi. Jadi, pukul berada aku perlu bertolak dari rumah ke airport? Jadi pukul berapa aku perlu bangun??

Awal pagi okk.

Mula-mula my wife sanggup hantar, seawal jam 4 pagi. So suwit..tapi aku risau sebab pagi sangat. Nak car pool dengan officemate lain lak, kena pergi ofis lak which is jauh+kena bangun awal.

Nak naik teksi awal pagi, memang tak lah. Double charge. Dan tak boleh claim!..dem

Check punya check, baru aku teringat ada servis Aerobus ke KLIA2.

tiket bus klang-klia2

Jadual penuh perjalanan ke KLIA2 boleh disemak di laman Aerobus.my .

Lebih Jimat Perjalanan ke Airport.

Kalau aku naik teksi ke KLIA 2 pada jam 4.30pagi, paling tidak kena RM100.00

Kalau aku carpool dan park di KLIA2 untuk 4 hari ni, paling tidak RM50/orang, untuk dua orang satu kereta.

Kalau aku mintak my wife hantar, toll RM7, petrol RM10..tapi aku lak yang risau sebab pagi-pagi buta. Walaupun dia sanggup dan aku tahu dia boleh.

Kalau aku naik Aerobus dari Hotel Premier Klang ke KLIA2, RM13 untuk sekali perjalanan. Patut boleh dapat RM12 kalau beli kot online, tapi memba aku rajin lak gi beli di kaunter Aerobus di AEON Bukit Tinggi. Aku rasa ini pilihan paling bijak dan murah.

Cuma kena bangun awal je la. sokkayyy..small matter.

#tazzabar….

JMR

Yo, it's me, JMR!

View all posts by JMR →

10 thoughts on “Aerobus dari Hotel Premier ke KLIA2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *