October 22, 2020

Berniaga di Facebook; mudah atau sukar?

Trend terkini yang menjadi ikutan ramai- Berniaga di Facebook, tak kiralah peniaga tu secara sambilan atau sepenuh masa.

Sesiapa sahaja boleh menjadi peniaga di Facebook, tak kiralah ko tu surirumah ke, penjawat awam ke, pekerja swasta ke, peniaga runcit ke, even budak-budak sekolah pun boleh berniaga di Facebook. Tak perlu ada kelayakan apa-apa, tak perlukan modal yang besar.

Cukup sekadar ko ada akaun Facebook (free ajer), dah boleh mula berniaga di Facebook.

Yang berbeza, hanya HASIL DARIPADA PERNIAGAAN DI FACEBOOK.

berniaga-fb

Ada yang berjaya mendapat pulangan dan keuntungan dalam masa yang singkat. Mungkin sehari dua, mungkin sejam dua. Semuanya tak mustahil melalui trend perniagaan internet masa kini.

Ada yang masih buntu dan belum mencapai hasil yang membanggakan walaupun dah berniaga di Facebook untuk sekian lamanya.

Yang membezakan kedua-dua PENIAGA FACEBOOK ini hanyalah ILMU.

Berniaga di Facebook pun perlukan ilmu, sama je dengan peniaga di pasar malam mahupun di bangunan mewah.

Cuma ILMU untuk perniagaan menggunakan medium media sosial lebih senang didapati dengan harga yang lebih rendah. Ada tu, lebih senang dan selamat untuk peniaga hanya ‘copy&paste’ je cara yang dah digunakan oleh peniaga di Facebook yang lebih berpengalaman.

Antara ASAS KEJAYAAN seseorang peniaga di Facebook adalah;

1) Memahami asas perniagaan online

2) Memahami asas perniagaan di Facebook

3) Cara dapatkan produk

4) Membina Facebook Page

5) Kemaskini Facebook Page

6) Penulisan ayat jualan

7) Pengenalan Facebook Ads

8) Dapatkan Likes untuk Page

9) Menjual dengan Facebook Post Ads

10) Rahsia Jualan di Facebook

11) Teknik Extra promosi page

12) Cara mudah edit gambar

13) Mengapa produk kurang laku

14) Teknik follow up

facebook for business

Jika korang dah kuasai dan fahami serta praktikkan semua ni, kebarangkalian untuk perniagaan Facebook ‘meletoppp’ adalah tinggi. Yang ‘zero’ anytime boleh jadi ‘hero’.

Macam banyak je kan nak kena pelajari dan fahami ni. Yes, nak berjaya konfem-konfem nak kena banyak belajar, fahami dan amalkan. Tak guna gak kalau ILMU TANPA AMAL..

Aku tahu, ramai yang tak suka membaca. Tengok 14 list tu pun kalau membaca, konfem makan masa kan. Kalau pelajari thru VIDEO, agak-agak berapa lama untuk semua ilmu tu?

..paling tidak, 6 jam atau mungkin lebih. Tapi video bang, anytime boleh re-play kan sampai korang faham. Nak play video tu sambil berniaga pun takde hal, nak berniaga di Facebok kenalah multitasking!

..aku membebel panjang pun tak guna kalau korang yang nak jadi peniaga Facebook tak dapatkan semua video tu di SINI.

Tapi satu je aku nak korang ingat, ILMU TANPA AMAL, ibarat pokok tak berbuah..sia-sia.

Ada satu peluang untuk korang sertai Seminar Facebook Percuma, tanpa dikenakan sebarang bayaran.. siapa nak bolehlah mendaftar DI SINI.

Dah ada ILMU dan berAMAL semua, barulah tahu Berniaga di Facebook tu; mudah atau sukar?

Dapat ILMU tu hari ni ye!

JMR

Yo, it's me, JMR!

View all posts by JMR →

9 thoughts on “Berniaga di Facebook; mudah atau sukar?

  1. Salam Hormat & Salam Kenal.

    Alhamdulillah setakat ini business di facebook berjalan lancar. Cuma pengalaman saya pada mula berbusiness facebook ni memang ada “payah sikit” sebab nak cari buyer-buyer bukannya mudah. Bila dah kena cara dan gaya, syukur sangat sebab dah ada regular customer / buyer.

    p/s: Business di instagram pun di lupa jangan. Ahaks 😉

  2. SA belum mencuba secara fulltime lagi….lebih suka dropship…tp x mustahil satu hari nanti boleh buat kan biz melalui facebook…ingat salam masuk rumah tadi….wahhh….rumah JMR dah baru laaaa

  3. berniaga di facebook tidak sesukar mana, hanya yang menjadi cabaran ialah untuk mengekalkan momentum keuntungannya.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *