July 12, 2020

Food blogger dan kemahiran fotografi.

Makin hari, makin meriah blogsphere kat Malaysia ni dengan kedatangan blogger-blogger baru yang mula memblog secara series sama ada separuh masa ata sepenuh masa. Selain kemunculan Lifestyle/ Personal Blog, aku sedar banyak gak Food Blog yang mula menapak di market Malaysia skang ni..

Even zaman sudah berubah, aku tetap setia dengan feveret Food Blog aku – hazmanfadzil.com ! hehehe..

Kenapa?

 

Bro, aku suka momen ko snap gambar Dayyan Harith dalam post gambar blogger di U-Cafe ni!! 10 bintang untuk ko!

Sebab aku boleh ‘rasa’ dan ‘bau’ makanan-makanan yang blogger Hazman ni review dalam blogpostnya. Macam mana tu?

Tengok gambar-gambar makanan yang beliau up dalam blogpostnya. Cukup details dengan warna dan sudut yang meng’hidup’kan lagi ‘rasa’ gambar makanan tu. Thumbs up untuk pemilik blog hazmanfadzil.com sebab berani melabur dalam kelengkapan kamera DSLR dan lens yang aku rasa cukup berbaloi untuk kualiti blog beliau. Tipulah kalau korang tengok blogpost di blog hazmanfadzil.com tanpa rasa kecur air liur, kan? aku hari-hari meleleh air liur tengok makanan kat blog tu.

Jadi, kepada blogger yang berminat dengan niche blog berkaitan makanan ni, aku galakkan korang supaya berani melabur dalam kelengkapan untuk dapatkan gambar yang menarik! Lagi pun, bukan hanya untuk gambar makanan, korang gak boleh asah skill fotografi semasa blog event atau candid momen-momen menarik semasa menghadiri event. Jangan takut kalau korang series dalam niche ni..

Selamat maju jaya!

[Jana RM800-RM1,000 Secara Part Time Dari Rumah-LINK]

JMR

Yo, it's me, JMR!

View all posts by JMR →

15 thoughts on “Food blogger dan kemahiran fotografi.

  1. saya sangat suka ambil gambar makanan..hihi..

    jadi kenangan,

    paling kurang lepas ni, jika teringin nk makan lagi, boleh try and error masak sendiri 🙂

  2. kena ada skill extra untuk menjadikan blog itu lebih menarik. memang abang man dah makin pandai dan hebat menembak guna DSLR dia tu

  3. Ena setuju! Selalu usya blog abg hazman fadzil. Kalau masuk, mesti perut terus rasa lapar yang amat sangat

  4. Kesedapan makanan bergantung kepada bagaimana gambo diambil… Hehehe, yang sedap akan nampak lebih menggiurkan… Bukan gambar makanan jer… Gambar orang pong hehehehehehe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *