July 2, 2020

BANA Homemade Grill Burger || Bintulu

Akhirnya….Dua minggu di bumi gersang Bintulu dan setiap malam dok makan nasi goreng, mi goreng, nasi goreng, mi goreng..pon bosan gak kan. Nasib baik salah sorang teammate aku,Jojo ada member yang berbisnes burger bakar di sana. Di Bana Homemade Grill Burger ada beberapa menu yang patut dicuba, termasuklah burger arnab dan rusa!RARE okkey..

 

Untuk kali pertama menerjah ke Bana homemade grill burger ni, aku pilih Beef Black Pepper Grill Burger. Didatangkan bersama pati daging yang tebal, onion, bawang, lettuce, paling penting, sos blackpepper yang umpppp!!! Meleleh beb..

 

Dah setel burger bakar yang pertama, teringat dengan kemampuan Bro Man FoodBlogger yang mampu melantak burger barang sebijik dua. Why not try gak kan? So, order lagi untuk burger kedua, Normal Chicken Burger. Pati ayam dibakar garing dengan hirisan tomato, onion dan dikapit dengan roti burger yang lembut. Rasa lain daripada lain, bau dia pon lebih menyengat..burpp..

 

Bersama owner BANA Homemade Grill Burger. Thank bro untuk dua biji burger malam tu..kihkihkih..BURPPP…

So, kalau korang ke Bintulu, tak kiralah, outstation ke sana atau sekadar melancong, aku rekemenkan korang singgah kat sini. Lokasi? Leh ushar peta kat bawah ni, atau LIKE Facebook BANA HOMEMADE GRILL BURGER.

Burpp..alhamdulillah..

JMR

Yo, it's me, JMR!

View all posts by JMR →

12 thoughts on “BANA Homemade Grill Burger || Bintulu

  1. ishk..lapar la plak daaahh.. tensen tak penah ade kesempatan nak try burger bakar.. asek bace kesedapan dia kat blog abg man n lain2 je..jeles..jeles…
    (^_^)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *