September 23, 2020

Jom ke Tiara Beach Resort

Ni sambungan kisah Roti Tampal+Bawang semalam.

Selepas kenyang dan puas hati bersarapan di warung makcik lupa nama, ‘kami’ meneruskan lagi perjalanan ke Tiara Beach Resort yang jaraknya hanya 10minit dari warung Roti Tampal+Bawang tu. Well, dah namanya hari minggukan, dari entrance dah boleh nampak kesibukan pengunjung TBR yang sedang melakukan aktiviti air. Dalam hati, dah excited dan tak sabar nak jump dive dalam kolam yang lebih besar daripada padang bola. Tapi harus dicontrol keexcitedan, sebab tujuan utama ‘kami’ ke sini adalah untuk melakukan persiapan untuk pengunjung yang bakal menginap di bilik resort. Customer first, swimming second ye..

 

Mahu kanak-kanak tak excited kalau tengok kolam sebesar ni, aku yang bukan kanak-kanak ni pon turut excited okkey. Ni second time aku ke sini selepas beberapa bulan yang lepas .

 

 

Timba gergasi ni toy baru kat sini. First time aku datang, takde lagi, kali ni dah ada. Tapi segan lak nak mencubanyakan. Ada sesapa nak teman?? malu? dem..

 

Keselesaan pengungjung harus diutamakan. Nilah hasil penat lelah aku mengemas. Amacam? Cantikkan, well..untung sapa jadi bini aku, takyah penat-penat kemas katil pepagi, aku kemas sendiri okkey..kahkahkha..ekceli bukan aku, tapi aku adalah tolong mana yang patut jer..hikhik

 

 

Aku pon taktao kenapa Cik Nunu suka posing tepi pokok kelapa nih. Semua gambar mesti dengan pokok kelapa nih..hm..uiks, ni macam ayat berbaur jeles ngan pokok kelapa je.:-p

 

 

Nyampah ngan pokok kelapa tu, aku posing depan-depan dia, ingat dapat gak block batang dia sumer, tapi ternampak gak rupanya. hahah..ngan pokok kelapa pon nak cari gaduh. Ok ok, berbalik kepada tajuk utama, dipendekkan cerita, sesapa nak stay sehari semalam, or seminggu dua, leh kontek aku di mjdetroit83[at]gmail.com untuk booking. Then, bolehlah nak berendam dalam kolam tu sampai lebam..ok?

Choww..

JMR

Yo, it's me, JMR!

View all posts by JMR →

6 thoughts on “Jom ke Tiara Beach Resort

  1. Sebenarnya Tiara Beach Resort nih, banyak unit yg private owner… lagi senang booking, rege lagi murah hehe. Tak yah nak book kat hotel. Itu pengalaman saya la..

  2. Pingback: Nasi Goreng Udang & Pantai Teluk Kemang |

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *