September 26, 2020

Selera Kampung di tengah kota metropolitan

Sapa cakap kat tengah-tengah bandar KL takde masakan kampung yang sangat sangat rasa kekampungannya itu? Kalau tak percaya, cari kedai makan di depan Kuala Lumpur International Hotel, kat area-area Kampung Baru tu, pasti akan jumpa masakan-masakan seperti di bawah..maaf aku lupa nama kedai tu..
Pembuka selera. Tahu sos apa tu? Banyak khasiatnya tu k..tak caya? Sila ketahui Rahsia Khasiat Budu itu.
Ketam masak lemak.
Nasi Putih dan Ketam masak lemak.
Aneka sayur masak lemak dan lauk pauk yang lain.
Lepas menjamu selera, siap terhidang aneka pencuci mulut. Pilih je mana yang berkenan di hati.
Itu sahaja entri untuk malam nih. Ingat, Hidup Untuk Makan & Makan Untuk Hidup! Sekian, terima kasih..
burpppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppp…..

JMR

Yo, it's me, JMR!

View all posts by JMR →

14 thoughts on “Selera Kampung di tengah kota metropolitan

  1. waaa…terliur sungguh tgk lauk ketam tu.. tak pernah masuk kg baru, apatah lagi merasa makanan kat sana, spt Nasi Lemak Antarabangsa yang femes tu…bak kata Azueriena- jem, parking susah…alahai..bercinta nyer.. tp teringin sangat..sib baik tak mengandung..hehehe

  2. Area Kg Bharu mmg best2 masakan…ore klate ramai kat sana..tapi nak pegi jammed ler…susah nak parking…huhuhu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *