October 1, 2020

Burp @ Tony Romas, Cineleisure Damansara

Salam sumer,
Dah makan belum nih? Kalau belum, molek sangatlah baca entri kali nih. Pasni terus gi cari food ek..
Ni kisah masa birthday awek Kg Idaman , semalam. Aku bab-bab makan ni, sumer tempat aku leh layan, tolak batu, besi, babi, durian, kayu etc je, lain-lain sumer aku leh telan. Tapi awek Kg Idaman ni, time hari kebesaran dia susah sket. So, untuk jimatkan masa, aku bagi dia beberapa pilihan. At last dia pilih Tony Romas nih..good, dekat ngan rumah aku…kat Cinelesure e@Curve, 10minit je dari rumah…
Perut ngah kosong kan, so cakap pasal starter/appetizer, mula-mula memang sumer boleh telan. Kalo ikut nafsu, memang size large pon leh abeskan sorang-sorang..tapi tengok la, dah layan borak, kutuk-kutuk, gelak-gelak, tengok yang half size pon, suku pon tak termakan. Dah sampai main dish, lagi la kan…

 

Onion Loaf untuk starter malam tu. Sodap..kalo kat kampung, orang panggil bawang goreng celup tepung..ayam & itik kat kampung memang suka makan menda nih..

 

Steakhouse Burger. chef recommended okkey. halfcook steak, juicy-juicy gitu, dimakan bersama fun fries tesco dan sos cili megi. Kuantiti sepinggan ni bersamaan dengan 3 bijik beger daging ramli separuh masak kat gerai jalan tepi kubur Kampung Amer, Besut, Terengganu. Tahu?
Chicken Tenderloin Platter. Ha, yang ni aku taknah jumpa lagi isi ayam yang lembut giler. Mana la diorang dapat isi ayam nih. Mungkin cara sembelihan yang betul tekniknya kan. Lembutnya time ni ajer, since tak abes sekeping, so aku tapow bawak balik, konon nak makan pagi tadi, sekali hampehs, dah keras giler okkey isi ayam tu. Taktik kotor tol…

 

Happy birthday dear..birthday girl with her Chicken Tenderloin Platter..makan 3kpg dah kenyang..ada hati nak order side dish lain..aku gak yang kena habeskan..pon tak habes. siap leh tapow lagi..jangan membazir kan..
Birthday boy(im a boy until die..) gak nih. Tapi 3bulan lepas le..
Last pix untuk entri nih. Menu terbaru called Sakie Bakie Burgere Jamare..sangat berkhasiat untuk mereka yang on diet..limited edition okkey…
Amacam..yang belum dinner, dah lapar belum nih?..yang dah dinner, amacam, nak makan lagi ker skang???

JMR

Yo, it's me, JMR!

View all posts by JMR →

12 thoughts on “Burp @ Tony Romas, Cineleisure Damansara

  1. eventho awak upload pic makan daripada pic awek sendiri..tapi honestly..akak suka benor tengok cik nunu nyer dressing ni. comel² je kaler..

  2. alamak, hang pe tunjuk makanan kat aku deh..dah ah xmakan lg nie..huhu btw, pergh mcm sedap shje makann tu, apa kte hang blnje aku plak ntykan..grenty abis yer ah..haha

  3. hurmmm… elok gak bro update pasal TONY ROMAS nie…aku time tgk movie marathon aritu kat midvalley ….jeling2 jee nak masuk,alih2x pegi makan kat makan house jee..huhuhu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *