September 27, 2020

‘Singgoh Make’ di Pantai Kemasik

Salam tengahari di hari Ahad. Hujung minggu dah nak habes lagi. Esok dah Isnin lagi..tensi lagi..aiyoo..abaikan..Lets follow the flow. Wat dekk je..tapi perut lapar skang ni takleh watdek je, kena take care gak nih. Kasi belai-belai perut sambil pikir-pikir nak melantak kat mana hari ni. Huh..tetiba aku teringat nasik minyak ngan ayam masak merah kat wedding kawan aku semalam, si Hafies & Siti Nor. Sedap wok..
Terus ON D7k, belek-belek gambar semalam dan sebelum-sebelum nih. Mana tao kot-kot ada gambar ayam masak merah semalam, leh gak bagi makan kot mata luh, sebelum makan kot mulut tengah hari nih. Hampa. Takde pon, even sekeping…
Yang ada hanya yang ini…
 Kopok lekor. Hampir lupa dah camno rasa dia..
 Ha..yang ni aku masih ingat lagi. Terbaik wok. AIr kepala segar, tanpa gula, tanpa ais..nyaman shihot..
 Mi goreng basah. Eh, basah ke banjir ek. Tak kisah, janji ada rasa mi goreng.
Guess what? APA?! Pisang goreng????..wak lu..Sotong Celup Tepung versi Pantai Kemasik..mungkin tersalah guna tepung pisang goreng..
 Si Megat, megat mangkat dijulang. Katanya, air kelapa feveret dia. Siap nak mintak bawa balik KL kelapa tu. Pejadahnya…
on diet tu..tu pasal takde pape atas meja…sekian…
dem…lepas up gambar-gambar ketika singgah makan di satu gerai di Pantai Kemasik, Terengganu di entri nih, makin meriah lak bunyi perut berkeroncong, kadang-kadang rapping ala-ala hip hop..dah la..mahu bersiap ke Kedai Makan Pak Mat Rongok….
Selamat Berhari Minggu uollss………………..

JMR

Yo, it's me, JMR!

View all posts by JMR →

5 thoughts on “‘Singgoh Make’ di Pantai Kemasik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *