November 26, 2020

Outstation paling tak best bila…

Aku dapat banyak msg ala-ala ” bestnya ko selalu travel jauh-jauh..”
Best ke?
Sangat Best ke?
Kalo ko pikir nak berholiday je, best le kot..
tapi kalo ko pikir kije, separuh gile ko dok pikir. Masuk site kol7pagi, kuar kol5.30 petang..tak kira nak kena manage subordinate&project docs+planning segala bagai cam gamps tu. Tu pon still rasa tak cukup masa sebab nak kejar dua date..wth..dah tu macam dunia terasing je..
tu sumer okkey lagi, tapi yang paling kuat cabaran dan dugaan..macam tahap cipan lanun la nyer dugaan kali nih..
tak tahu la aku leh tahan ke idak sampai ke akhir..
Dah rasa makin lama, dunia ni makin kecik je..
Makin lama rasa macam terkebelakang je hidup kali nih…
Tak best sangat-sangat wo…
Giler tak best..
Gilerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr tak best…………
malam ni dah malam ke-3 aku kat Vietnam nih. Dan dah tiga malam berturut-turut aku try login fesbuk. Masuk kejap, then kuar msg blocked..wifi tepi kedai kopi pon gitu gak..aku tanya mamat jaga kedai makan pasal fesbuk, haram dia tak tahu fesbuk tu apa…Kang ada aku tanya ko slang kelate lagi nih…
Fesbuk dok tahu. Muko buku abe tahu???”
Kepada Presiden Vietnam, kalo ko baca blog ni, tolong terangkan kenapa aku takleh login fesbuk kat Vungtau nih? Dan kenapa penduduk kat sini kurang arif  pasal fesbuk????
#fesbuk tak tahu, tapi beca kat belakang tu siap ada GPS lagi..demmit..

JMR

Yo, it's me, JMR!

View all posts by JMR →

10 thoughts on “Outstation paling tak best bila…

  1. rasanya mmg ada few country mcm china block FB n twitter n some social network yang lain.

    kolo bosan masuk je web MLM yg banyak tu..hahahah

    selamat bokorjo di negeri org weihhh…keje leklok..ingatlah org tersayang :))

  2. uncle pun x suka kalo g outstation ni…penat katanya. tp ateh suka ikut, sebab dpt rehat2, x payah masak, anak2 pon dpt mandi pool.. hahaha…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *