November 26, 2020

Kenapa meatball IKEA makin mengecil?

Tak pasti sama ada hanya ilusi optik atau nafsu aku makin membesar. Yang pasti, memang aku terasa tak cukup bila order yang 20 biji. Kalau 3,4 tahun lepas, yang 20 biji dah boleh share sama dengan girlfriend aku masa tu. Pasal harga, aku lupa plak masih sama atau berbeza.

 

Well, meatball IKEA ni masih setia menjadi signature menu di foodcourt di IKEA Damansara even terpalit beberapa isu berkaitan persijilan HALAL di Malaysia. Sedia maklum, isu HALAL/HARAM menjadi isu sensitif untuk umat Islam di Malaysia mahupun dunia. Diharap pihak syarikat (dalam atau luar negara) pengeluar produk makanan bijak menjaga status HALAL / HARAM sajian mereka.

Oh ye, ni siapa boleh jawab meatball IKEA ni betul-betul makin mengecil atau sama je saiz dari duul sampai sekarang?

JMR

Yo, it's me, JMR!

View all posts by JMR →

15 thoughts on “Kenapa meatball IKEA makin mengecil?

  1. Kurang minat makan kat food court ni.

    Hehe..

    lagi lagi leaps terbaca pasal skandal daging kuda untuk meatball IKEA cawangan luar negara..

    Tank sanggup2

  2. Assalamualaikum. entahla. tak perasan pula. dah setahun tak pergi makan meatball ikea tu. hehehehe last makan situ masa mengidam hihiii ~~~

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *