September 30, 2020

Dejavu di Kinabalu || Butterfly

Semasa bertugas di Kinabalu Offshore Platform, secara kebetulan henpon aku menerima signal dari DST-Brunei, mungkin salah satu perkhidmatan telekomunikasi di negara Brunei kot. So boleh la mesej-mesej ngan Puan Nunu barang sekali dua dalam sehari, nak call kang macam tak berpatutan je international roaming rate nya! Cut cost okkey..dan setiap petang weekday Isnin sampai Khamis, mesti dia dok bercerita pasal nama Amar la, Nadirah la, Bazli la, pe makhluk sumer tu aku kurang pasti lak watak sebenarnya.. tapi sebabkan sayang, mesti aku reply, ‘owh gitu ke citer nyer ye..’..tak pon ‘ owwwhh so sweet..’..nak tambah best la, ‘yeke, kenapa boleh jadi gitu??‘…barulah nampak aku bersemangat nak dengar dia bercerita. Baru la nampak aku ni seorang suami yang caring, loving and ‘sweeting‘..walhal masa tu aku dok layan citer Nada Cinta kat bilik tibi yang berbau peluh+hapak+ketiak ngan construction crew-crew.. *sedikit tak faham ngan crew kt sana, tatu penuh kat tangan tapi layan citer indon jiwang..dem!

Lepas seminggu balik kat sini, dan sejak Isnin lepas, tepat jam 7petang, secara automatik, tukar cenel tibi3, kaki kanan silang atas lutut kaki kiri, kepala landing atas peha Puan Nunu sambil tangan-tangan dia usap-usap rambut aku..perghhh…layan rupanya drama Aqasha ngan Tiz Zaqyah nih…kahkahkah..

Lirik Lagu BUTTERFLY

Ketika waktu mendatangkan cinta
Aku putuskan memilih dirimu
Setitik rasa itu menetes
Dan semakin parah

Bisa ku rasa getar jantungmu
Mencintaiku apa lagi aku
Jadikanlah diriku
Pilihan terakhir hatimu

Butterfly terbanglah tinggi
Setinggi anganku untuk meraihmu
Memeluk batinmu yang sempat kacau
Karna merindu

Butterfly fly away so high
As high as hopes I pray
To come and reach for you
Rescuing your soul
That previous messed up false me and you

Jom karaoke ngan video+lirik lagu Dejavu Di Kinabalu


JMR

Yo, it's me, JMR!

View all posts by JMR →

9 thoughts on “Dejavu di Kinabalu || Butterfly

  1. Kalau lelaki @ suami layan citer ni maknanya dia seorang yang romantik la..heheee 😉

    Sekarang ni yg tak best citer ni dok nampak jahat abes semua 🙂

    Yg baik Couple curang tu jela..heheeee

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *