July 2, 2020

Cita-cita saya..

Sewaktu saya masih kecil,
Saya bercita-cita untuk mengubah dunia.
Apabila saya menigkat remaja,
Saya rasakan cita-cita itu terlalu tinggi,
Maka saya pun ubah fikiran utk mengubah negeri saya sahaja.
Semakin menigkat dewasa,
Saya rasakan cita-cita ini juga terlalu tinggi,
Jadi saya pun merancang untuk mngubah kampung saya sahaja.
Apabila saya sedar, ini juga mustahil untuk saya lakukan,
Saya cuba pula untuk mengubaj keluarga saya.
Sekarang saya sudah tua,
baru saya sedar bahawa saya
Seharusnya bermula dengan mengubah diri saya sendiri terlebih dahulu.
Seandainya saya telah bermula dengan mengubah diri sendiri dahulu,
Saya mungkin dapat mengubah keluarga saya, kampung saya, negeri saya dan mungkin dunia…
Siapa tahu????

JMR

Yo, it's me, JMR!

View all posts by JMR →

8 thoughts on “Cita-cita saya..

  1. nama yg maya sebut tu akak tak berapa cam. tgk muka munkign kenal lagi kot godek2, jalan2 terjumpa blog maya ni bila tgk muka, terdetik mcm kenal je budak ni. bila sebut PPD, lagi hati ni kuat kata ni maya yg masuk pop kuiz ni dulu sapa sangka boleh terjumpa kat alam maya ni.

  2. Assalam Maya,Ingt x kat akak? akak pioneer SMBBS-Sentul? kawan abg Mukhriz? akak ada add Maya gak kat FB but not yet Twitter..I tohhgut nk chatting more with you via email can? ada hal cikit nk ngombrol2.. hihiactually i did dropped you ome email this morning.. i’ll wait for your reply ok! thanks so much

  3. Mudah2an same2 kite merubah diri kita ke arah yg lebih baik kan bro..

    *congrats on ur biggest day!! πŸ™‚

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *