September 27, 2020

Hotel Dynasty, Miri

Memandangkan ini kali pertama aku jejak kaki di Miri, Sarawak dan keseorangan lak tu, bertambah kelam-kabut bila saat-saat akhir baru aku tahu yang aku kena terbang ke sana, sehari sebelum keberangkatan. Pagi nak bertolak, baru hantar booking untuk sebelah petang. Tanpa sempat membaca sebarang email balas daripada pihak hotel, terus terjah untuk check in sebaik tiba di Miri..fuhh, nasib baik sumer OK.

 

Complimentary coffea ni memang feveret aku setiap kali check in di mana-mana hotel. Biasanya hotel di Malaysia(3star ke atas..) ni ada sediakan complimentary ni kan? tapi tidak semua untuk hotel di luar negara.

 

Standard single untuk RM145 semalam. Walaupun masih di bawah bajet kompeni, tapi bagi aku tak berbaloi sebab jam 5.30pagi aku dah kena check out. Tapi kalau dapat stay lebih lama dan berdua lak tu, pon layan! hehehe..

 

Selaku bujang, tak kisah sangat towel tu dicampak ke mana-mana. hahaha..dah tu sorang-sorang lak. Memang bosan tahap gaban. Nak buat camana, demi komitmen keje kan. Harapnya, next outstation, diorang bagi aku seorang teman..barulah rasa masa tu tak berlalu dengan lambat. Betul tak?

Eh ke korang lagi suka kerja luar/outstation sorang-sorang? Kalau suka, mesti ada sebab-sebabnya kan..kihkih..

Sesapa terasa nak ke Miri, tak kisahlah untuk outstation atau travel, aku rekemenkan stay kat sini. Tempat makan halal pon dekat + cafe di Dynasty Hotel sendiri pun ada sediakan sarapan percuma untuk pelanggan. Not bad at all..

Dynasty Hotel’s Website.

Enjoice!

JMR

Yo, it's me, JMR!

View all posts by JMR →

8 thoughts on “Hotel Dynasty, Miri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *