Rindu Dia 200%.

Rindu Awak 200%..satu drama Melayu yang menjadi kegilaan peminat drama Melayu di slot Akasia. Ramai yang minat sebab scene-scene romantis antar Zill dan Armel. Rindu Dia 200% adalah satu rasa yang aku tanggung sejak 12 Julai 2014. Tapi bukan aku je yang rasa rindu ini, pasti umi aku lebih rindu dia 300%. Dan juga adik-adik […]

Continue reading →

Bulan baru merubah perwatakan anak?

Anak adalah anugerah yang tak ternilai daripada-Nya. Tanyalah pada sapa-sapa yang bergelar ibu/bapa akan bersetuju dengan kenyataan ini. Peluang membesarkan anak daripada sebesar tapak tangan membawak ke sebesar mesin basuh, adalah satu memori indah yang akan dikenang sampai mati. Biar pun susah dan perit macam mana pun fasa ini, satu hari nanti tetap akan manisnya […]

Continue reading →

iPhone 5s Gajet Impian Setiap Blogger

iPhone 5s gajet impian setiap blogger. Tak kira, blogger picisan atau pun blogger hebat. Lebih tepat lagi, bukan sahaja blogger yang mengimpikan untuk memiliki iphone 5s, tapi juga kepada pembaca blog atau pengamal media sosial. Lebih-lebih lagi dapat memiliknya secara FREE kan? Yes, aku sangat SUKA! Kenapa iPhone 5s menjadi gajet impian setiap blogger?┬áKenapa iPhone […]

Continue reading →

Udara lebih segar dengan Ambi Pur dan Febreze.

Ada orang cakap, tempat paling selamat di rumah sendiri. Mungkin untuk ‘general’, boleh diterima, tapi untuk perkara details sehalus debu yang berbahaya, cakap-cakap ni tak boleh diterima. Sebab apa? Sebabnya, rumah korang mungkin berada dalam keadaan kemas dan tersusun namun alergen boleh berkumpul di mana-mana sahaja termasuklah di karpet, tilam, bantal, perabut, katil dan juga […]

Continue reading →

Rindu seorang anak kecil.

Bulan ni, boleh dikatakan hampir setiap minggu aku terpaksa outstation demi mencari sepinggan nasi. Nasib baik projek kali dekat jaraknya dan tempohnya sekejap je untuk satu satu fasa. Paling penting, setiap hujung minggu, masa aku free untuk famili. Memandangkan dah lama tak berjauhan dengan si kecil aku sorang ni, agak sukar pada mulanya. Rindu tu […]

Continue reading →

Polisi insurans individu untuk pekerja oleh majikan.

Korang ada kawan yang jual insurans. Bila dia ajak lepak minum, mesti korang terfikir yang dia ni nak promot insurans/pujuk belik insurans yang dia jual. Kan? Mentaliti individu susah nak diubah, terutamanya bila dah ‘diwarisi’ daripada generasi sebelum ni. Kalau pakcik makcik kita cakap ‘insurans ni menipu semuanya’..maka 70% mentaliti anak-anak sedara akan mewarisi statement […]

Continue reading →

Selamat Pengantin Baru. Tahniah Nana & Nopen.

Alhamdulillah.. Tanggal 8.8.14 bertempat di Masjid Al-Falah Kg.Idaman, Port Klang, sebuah lagi ‘masjid’ selamat didirikan oleh Marliana & Nurudin. Sebenarnya, Marliana a.k.a Nana ni adalah sepupu ke M.I.L aku, so kiranya aku ni anak menantu sepupu/anak sepupu la kan. ke camana? Even dia lagi muda, tapi pangkat dia lagi tua gitu. Kesimpulan, aku lagi muda […]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Continue reading →