Udara lebih segar dengan Ambi Pur dan Febreze.

Ada orang cakap, tempat paling selamat di rumah sendiri. Mungkin untuk ‘general’, boleh diterima, tapi untuk perkara details sehalus debu yang berbahaya, cakap-cakap ni tak boleh diterima. Sebab apa? Sebabnya, rumah korang mungkin berada dalam keadaan kemas dan tersusun namun alergen boleh berkumpul di mana-mana sahaja termasuklah di karpet, tilam, bantal, perabut, katil dan juga […]

Continue reading →

Rindu seorang anak kecil.

Bulan ni, boleh dikatakan hampir setiap minggu aku terpaksa outstation demi mencari sepinggan nasi. Nasib baik projek kali dekat jaraknya dan tempohnya sekejap je untuk satu satu fasa. Paling penting, setiap hujung minggu, masa aku free untuk famili. Memandangkan dah lama tak berjauhan dengan si kecil aku sorang ni, agak sukar pada mulanya. Rindu tu […]

Continue reading →

Polisi insurans individu untuk pekerja oleh majikan.

Korang ada kawan yang jual insurans. Bila dia ajak lepak minum, mesti korang terfikir yang dia ni nak promot insurans/pujuk belik insurans yang dia jual. Kan? Mentaliti individu susah nak diubah, terutamanya bila dah ‘diwarisi’ daripada generasi sebelum ni. Kalau pakcik makcik kita cakap ‘insurans ni menipu semuanya’..maka 70% mentaliti anak-anak sedara akan mewarisi statement […]

Continue reading →

Selamat Pengantin Baru. Tahniah Nana & Nopen.

Alhamdulillah.. Tanggal 8.8.14 bertempat di Masjid Al-Falah Kg.Idaman, Port Klang, sebuah lagi ‘masjid’ selamat didirikan oleh Marliana & Nurudin. Sebenarnya, Marliana a.k.a Nana ni adalah sepupu ke M.I.L aku, so kiranya aku ni anak menantu sepupu/anak sepupu la kan. ke camana? Even dia lagi muda, tapi pangkat dia lagi tua gitu. Kesimpulan, aku lagi muda […]

Continue reading →

Aidilfitri 2014

Kalau ada yang bertanya, “Macam mana raya tahun ni?”, satu jawapan yang akan aku akan bagi untuk situasi raya pada tahun ni, tahun 2014. “..sangat lain..” Lain..kenapa? Pertama, raya tahun ni pertama kali disambut tanpa ayah di sisi. Bukan sebab ayah outstation atau sedang menunaikan umrah, tapi sebab ayah kembali ke Rahmatullah, bertemu dengan sang […]

Continue reading →

Mimik muka nakal

23 Julai lepas, genap usia Dayyan Harith 1 tahun 3 bulan. Makin hari makin menghiburkan hati kami sekeluarga. Sentiasa aktif menaikkan suasana dalam famili aku, terutamanya semasa pemergian ayah 2 minggu yang lepas. Telatah dan kerenahnya mampu memberi senyuman di wajah umi dan famili semasa seminggu berada di kampung. Ada ketika, nampak Dayyan ni berbakat […]

Continue reading →

Mampukah kita boikot?

10511162_10204168815450286_6719609240044327604_n

Salam Jumaat di bulan Ramadhan yang mulia, Umum ketahui, sekali lagi Gaza diserang tanpa belas kasihan oleh tentera kejam Israel. Mereka menyerang tanpa mengira jantina atau pun siapa musuh mereka, kanak-kanak ditembak mati secara zalim, wanita dibunuh hidup-hidup tanpa mengetahui apa dosa mereka. Sekeras hati lelaki, aku pun tak sanggup melihat keadaan dan pembunuhan kejam […]

Continue reading →

Brazil kena titik 7-1 dengan Germany, Dayyan menggelabah berjubah Arsenal. Apa sudah jadi?

demam

Lepas bersahur pagi tadi, bukan main bersemangat aku nak on tv sebab nak tengok semi-final World Cup 2014. On je tv, aku tengok skor BRAZIL 0-5 GERMANY. Aku switch off then on balik tv tu..still sama. Aku gosok-gosok mata 3,4 kali, skor tetap sama. Aku off skali lagi, then on balik..eh eh dah jadi 6-0..aku […]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Continue reading →