14 Ramadhan 1435h – Doa untuk ayah ‘di sana’. Al-fatihah.

14 Ramadhan 1435 bersamaan 12 Julai 2014 menjadi detik yang tidak mungkin aku lupakan hingga akhir hayat. Masih segar di ingatan aku.. Puasa yang ke-14, di pagi yang tenang. Semasa di car wash, jam 9.40pagi, aku mendapat panggilan telefon dari no handphone umi. Sayup kedengaran suara cemas jiran aku mengatakan ayah muntah-muntah keluar darah dan […]

Continue reading →

Mampukah kita boikot?

10511162_10204168815450286_6719609240044327604_n

Salam Jumaat di bulan Ramadhan yang mulia, Umum ketahui, sekali lagi Gaza diserang tanpa belas kasihan oleh tentera kejam Israel. Mereka menyerang tanpa mengira jantina atau pun siapa musuh mereka, kanak-kanak ditembak mati secara zalim, wanita dibunuh hidup-hidup tanpa mengetahui apa dosa mereka. Sekeras hati lelaki, aku pun tak sanggup melihat keadaan dan pembunuhan kejam […]

Continue reading →

Made from Steel, Driven by my Colors

small-business-marketing

Gillette® melancarkan portfolio Pisau Cukur Brazil Affinity edisi terhad sebagai sebahagian daripada kempen bola sepak global barunya yang dikenali sebagai “Made from Steel, Driven by my Colors”. Pisau Cukur Gillette®Brazil Affinity adalah pengakuan harian bagi peminat bola sepak yang setia menyokong pasukan mereka – dengan memakai warnanya di luar dan semangat seteguh kelulinya di dalam. […]

Continue reading →

Jom Shopping raya di Lazada

online-shopping

Dah hampir seminggu kita berpuasa. Secara tak langsung,lebih kurang tiga minggu lagi kita akan menyambut hari raya kan? Jangan kata aku, korang pun pasti dah start fikir pasal persiapan raya kan? Itu ini dah beli belum? Nak balik kampung beraya camana? Duit raya kuih raya dah ready belum? Grr macam-macam la kiranya nak buat untuk […]

Continue reading →

Selfie yang keterlaluan.

small-business-marketing

Walaupun ada yang mengkaji, tapi majoriti bersetuju yang SELFIE bukan penyebab sakit mental. Tapi, ada yang gila berselfie keterlaluan sehingga mendatangkan mual dan muntah kepada masyarakat sekeliling. Setuju?*Angguk. Bersederhanalah dalam apa jua kelakuan kita. Mode: *warm up.

Continue reading →

Selepas 3 minggu..

offshore-1

Pejam celik pejam celik, dah 3 minggu rupanya blog ni tak berusik. Sepi tanpa update. Paling lama tak bukak blog sejak 4,5 tahun lepas ni. Daripada bulan 6 dah masuk bulan 7, baru hari ni aku ada ruang dan masa untuk login blog ni. Macam sibuk giler cadburry kan? Ok. Sebelum aku teruskan, aku nak […]

Continue reading →

Anak sedara baru.. #happy

Alhamdulillah..aku baru dapat perkhabaran gembira-seorang lagi penyambung legasi keluarga selamat dilahirkan. Aku dah tengok gambar baby boy tu. Comel dan hensem macam Pak Long JMR dia. Lebat rambutnya..alollo..hahah..ni anak kedua adik lelaki aku yang menginap di Jepun, kali ni nama ada campuran nama Jepun lagi tu..#jangantanyabilaakunaktambahanaklagi Semoga kelahiran ini memberi lebih kebahagiaan kepada adik aku […]

Continue reading →

Erti persahabatan seorang blogger.

JMR_5598e

7 tahun lepas, kalau sebut je ‘seorang blogger’, mesti terbayang yang orang tu just dok mengadap depan laptop/pc, update blog, publish & blogwalking di samping aktiviti harian lain. Paling kuat pun, dok chatting kat YM sesama group sendiri. Mereka menjadi akrab pun, hanya di alam cyber. Jarang jumpa atau berkumpul untuk sesuatu event atau perkara […]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Continue reading →