Dalam rezeki kamu, ada rezeki dia…

Alhamdulillah, Timeline Facebook aku kembali dengan update rakan-rakan yang penuh dengan kebahagian dan kesyukuran. Aura positif. Penantian satu penyeksaan kan? Terutama bila terpaksa menunggu ketibaan hari gaji yang panjang jaraknya. Suka aku tengok rakan-rakan gomen yang kembali bernafas lega dengan ketibaan hari gaji mereka. Ikhlas, aku tak suka baca update mereka yang mengeluh pasal ‘tak […]

Continue reading →

Robocar Poli Police Department

Dayyan dan Robocar Poli memang tak dapat dipisahkan sejak tahun lepas. Ingatkan dah jadi abang ni, dah tak minta team Robocar Poli seperti gambar kat bawah ni, tapi……   …akhirnya Poli Police Department dah selamat join team lain dalam koleksi abang hensem Dayyan. Hajat ddy mencari casing Ipad2 berharga RM20 di GM Klang, dikenakan ‘cukai’ […]

Continue reading →

Check up Baby Danish 1 bulan

Sabtu lepas, baby Danish ada appointment dengan Dr.Shariza di klinik beliau di Hospital Pantai Klang, paediatrician in charge sejak jam pertama lahir. Appointment untuk bulan pertama kelahiran. Salah satu tujuan utama ialah untuk suntikan kali kedua Hepatitis B. Kali pertama adalah semasa hari kelahiran. Apa itu Hepatitis B? Hepatitis B adalah infeksi hati yang disebabkan […]

Continue reading →

Pakej bersalin di Hospital Pantai Klang.

Pakej bersalin di Hospital Pantai Klang. Sedia maklum, Hospital Pantai ada banyak tempat. Rasanya setiap tempat menawarkan pakej dengan harga berbeza. Memandangkan, sejak disahkan mengandung kali kedua, dari bulan pertama hingga ke sehari sebelum bersalin, Puan Nunu memang lebih selesa lakukan ‘check up’ dengan Dr.Tricia di sini. Lagi pun, boleh check up di hujung minggu […]

Continue reading →

Gambar Photoshoot anak-anak Mommy Blogger Irrayyan.com

Sabtu lepas, dapat tugasan untuk merakam potret anak-anak kepada Blogger Hebat, pemilik blog irrayyandotcom merangkap Puan Presiden Exchange Feed Group (EFG). Aku diberitahu 3,4 hari sebelum, kiranya ‘last’ minit plan gak ni tapi memandangkan aku free pada sebelah pagi, aku ‘ON’ aje. Kita maximisekan penggunaan ‘gear’ yang ada pada hari itu. Photoshoot bermula jam 9 pagi, cuaca […]

Continue reading →

Danish Hayyan is 1 month.

Hari ini, 12/8/2015, genap sebulan usia baby Danish Hayyan, putera kedua dalam keluarga kecil kami. Berat saat pertama ialah 3.55 kg, tak sabar nak timbang berat sebulan selepas. Hari-hari menyusu susu ibu, makin hari makin bulat. InsyaAllah, Sabtu ni ada appointment  ‘check up sebulan’ dengan Dr.Shariza di Hospital Pantai Klang. Masa tu baru boleh tahu […]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Continue reading →