Salmon Grill sedap

Aktiviti kegemaran bila balik kampung- MAKAN! Dari mula perjalanan, dalam perjalanan hingga dah sampai di kampung pun, aktiviti jalan-jalan cari makan pasti berjalan dengan aktif. Makan kat rumah yang umi masak semeStinya yang wajib. Lagi best, balik kampung 2,3 hari, sekali-sekala ‘besar ganjaran’ bawa famili makan di luar, sambil-sambil support bisnes orang kampung kan. Selalunya, […]

nasi dagang terengganu

Nasi dagang Terengganu..antara menu wajib bila ‘balik kampung’. Setiap kali ‘balik kampung’, isteri aku konfem akan request nasi dagang instead of menu lain. Kalau masa raya, ok la, senang nak dapat. Bila waktu biasa, memang Jalan-jalan Cari Makan la mana tempat yang sedap kan. Biasanya, kalau ‘balik kampung’ kot Kemaman, nasi dagang di Hai Peng […]

buat duit affiliate

Masuk tahun baru 2015, makin banyak aku baca update daripada Rakan Blogger yang berjaya mendapat komisyen daripada program affiliate. Aku saspek, ilmu yang diajar/kongsi semasa Seminar Buat Duit Affiliate dengan Blog baru-baru ni dah mula membuahkan hasil positif. Terasa rugi lak tak dapat nak join seminar tu. Bukan jodoh kita masa tu kan.. Tapi tak […]

jejaka sepi

Dayyan Harith, hujung minggu lepas, balik rumah Nek Mi di Besut, buka pintu, terus berlari ke dapur, then ke ruang depan, then masuk bilik, takde orang. Aku dok peratikan je. Apa yang dia dok cari sebenarnya. Agak-agak tak jumpa yang dia cari, dia pandang aku, aku pandang dia. Dia angkat tangan sambil gerak-gerak jari, tanda […]

ShahilaAmzah

AJL 29 dah setel semalam. Kemeriahan semalam membawak ke pagi ni di Newsfeed Facebook. Tapi lebih kepada yang dok komen pasal Qu Putih, ada yang dok kutuk, ada yang cakap semalam tu AJL 29 ke rancangan promot kosmetik, ada yang lagi lawak, semalam tu sebenarnya show Qu Putih, iklanya AJL 29..haha.. Aku baca sambil gelak. Walaupun […]

aizu

Pertama kali jejak kaki di Malaysia. Tajuk nak yo yo oo je kan. Bukan bercerita tentang omputih atau orang Paris, mahu pun awek Vietnam yang pertama kali ke Malaysia.. Tapi cerita tentang budak hensem macam bapa saudara dia kat bawah ni.. nama sebenar Aizuddin Ishraf bin Fakhuradzi, anak adik lelaki aku yang menginap di Jepun, […]

fotografi kahwin

First job in 2015. Bukan job pertama dalam hidup, dan juga bukan pekerjaan pertama sepenuh masa. Alhamdulillah, sejak tahun 2007 hingga 2014, aku dah boleh buktikan minat boleh ditukarkan menjadi pendapatan sampingan. Terbukti, sesiapa sahaja boleh buat duit dengan foto. Janji kena ada minat dan sedikit pengorbanan la kan. Sama je dengan strategi buat duit […]

naan cheese

Minggu lepas, pertama kali ke RSMY House of Real Beriani di Medan Tuanku KL, terus order Naan Cheese seorang satu. Masa kitorang sampai, full house sampai ke luar. Konsep order kat sini, kena order skali dengan kuah/side dish lain, kalau tak, makanlah naan cheese cam tu je. Since aku, wifey& MIL (tak kira Dayyan walaupun […]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...