Contest Teka Berat Baby Amal Insyirah

amal3

Sambil setelkan Final Docs di hari Isnin aku n, sambil aku join kontes simple ni. Kot-kot ada rezeki kan, RM100 tu lepas gak beli pampers Dayyan Harith. hahaha.. Sesiapa boleh join, syarat utama teka berat anak bongsu Mommy Irra, baby Amal Insyirah. Macam mana nak teka, kena tengok gambar baby, fizikal baby, dan pandai-pandailah agak […]

Continue reading →

Bonanza RM3

salmon ebiko

Dalam lama tak makan sushi di Sushi King. Lately ni, biasa ke Zanmai Sushi atau Sakae Sushi. Selera lebih ke sana. Lagi pun, Sushi King dah makin ramai pelanggan, asyik full house je. Malas nak beratur. Tapi hari Rabu lepas, since aku dan Puan Nunu terpaksa ambil Emergency Leave sebab nak setelkan 2,3 perkara kecemasan, […]

Continue reading →

Berniaga di Facebook; mudah atau sukar?

berniaga-fb

Trend terkini yang menjadi ikutan ramai- Berniaga di Facebook, tak kiralah peniaga tu secara sambilan atau sepenuh masa. Sesiapa sahaja boleh menjadi peniaga di Facebook, tak kiralah ko tu surirumah ke, penjawat awam ke, pekerja swasta ke, peniaga runcit ke, even budak-budak sekolah pun boleh berniaga di Facebook. Tak perlu ada kelayakan apa-apa, tak perlukan […]

Continue reading →

Dayyan Harith. 1tahun 11bulan.

dayyan harith

Hari ni genap usia si ‘dak tecit’ 1 tahun 11 bulan. Hampir 2 tahun dah. Sekejap giler kot masa berlalu. Rasa macam baru semalam pengamalan kami menyambut ketibaan dia dari alam rahim ke alam dunia. Pengalaman di bilik bersalin yang tak boleh dilupakan. Gambar Dayyan berusia beberapa minggu. Berat masa lahir 3.1 kg, tapi disebabkan […]

Continue reading →

Tak setuju dengan HUDUD pun, simpanlah sikit ‘bangang’mu itu.

hudud

Majoriti umat Islam, tahu apa itu HUDUD? Mungkin ada yang tahu tapi mungkin juga yang masih belum memahami. Hudud itu hukum daripada Tuhan Yang Maha Esa, Allah swt. Bukannya hukum yang digubal oleh mana-mana parti politik atau kerajaan persekutuan mahupun kerajaan negeri. Hukum Allah bukan untuk DIPERSENDAKAN. Hukum Allah bukan untuk dipermainkan. Biar pun ada […]

Continue reading →

GST di mana-mana

GST

Pagi tadi, terbaca satu artikel di MalayMailOnline, “Banks to collect GST for transactions, bill payments” Ok kali ni aku sentap. Walaupun tak banyak, tapi tetap tak puas hati. Sebab hal-hal bulanan aku banyak melibatkan online banking. Ingatkan hanya transaksi menggunakan MEPS sahaja yang diGSTkan, rupanya interbank GIRO, bayaran bill secara online etc juga akan dikenakan […]

Continue reading →

Kepuasan Terletak pada USAHA.

11063116_984066858270954_1283573351_n

Aku memblog sebab minat. Aku memblog sebab suka dengan suasana ‘blogsphere’ di Malaysia ni. Blogpost aku tak menjurus kepada gosip-gosip hangat atau kisah-kisah politik yang tak pernah jumpa titik noktah. Aku lebih banyak bercerita tentang kisah yang berlaku di sekeliling aku, tapi takde la sampai ke kain pelikat jiran sebelah..cukup sekadar untuk tatapan isteri (pembaca […]

Continue reading →

ULTRAMAN LIVE IN GENTING..Dayyan teruja!

ULTRAMAN8

Antara feveret HERO Dayyan adalah team ULTRAMAN. Kalau tanya, “Ultraman macam mana?” konfem dia akan jawab “Haiyakk!” sambil angkat tangan gaya Ultraman Cosmos! Rezeki Dayyan pada hujung minggu lepas. Bertemu mata dengan HERO-HERO pujaan hati dia di event Ultraman LIVE in Genting yang sedang berlangsung sekarang hingga 29/3/2015. Awal-awal Puan Nunu dah beli tiket kot […]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Continue reading →