triple-three

Sambungan entri Distributor Meeting yang aku attend tempoh hari. Tapi bukan nak cerita pasal kerja atau apa-apa citer teknikal, kita citer pasal makan-makan. Meeting dan makan-makan ibarat irama dan lagu, kalau meeting takde makan, maka tak best la meeting itu..tapi selama mana aku kerja, inilah meeting yang paling banyak makan. Sumer sedap-sedap lak. Dari sarapan, Read More →

IMG_1352

14 Oktober – 16 Oktober lepas, berkesempatan attend meeting yang diadakan di Mandarin Orchard Hotel, Singapore. 3 hari 2 malam di sana, tak terasa lama sebab jadual memang pack. Jadi, awal-awal dah inform kat wifey yang awal-awal dah order macam-macam, “If I got free time, yes..” Dia pasrah..hehe.. 6 orang jurutera daripada kompeni aku join meeting Read More →

ContestBloggeryangDikagumi

Blogger tu kerjanya update blog di blognya. Kalau ada blog, tapi tak update bertahun-tahun, itu namanya ex-blogger. Dulu-dulu, blogger hanya mengadap blog, update blog, tanpa banyak pendedahan di alam nyata. Pembaca blog tak kenal pun siapa blogger hebat tu. Blogger hebat tu dikatakan hebat melalui gaya penulisan bahasa. Maka, siapa yang cemerlang bermain ayat, bermain Read More →

VitaminShakleebagusuntukkesihatan2

Vitamin Shaklee Bagus Untuk Kesihatan..satu kenyataan yang selalu aku baca lately ni. Ye, bagi aku, vitamin Shaklee memang terbukti berkesan. Aku pernah consume Shaklee ni sejak zaman sekolah sekitar tahun 2000 , kemudian tenggelam sekejap dan kini nama Shaklee makin disebut-sebut antara makanan tambahan kesihatan yang berkualiti dan kian digemari. Sekarang pun, aku dan keluarga masih Read More →

Rumah-Dayah-terbakar2

Salam Jumaat terakhir di tahun 1435h. Hujung minggu lepas, aku ada terbaca update status yang menyedihkan daripada Rakan Blogger, Bachtiar Hidayah atau lebih dikenali sebagai kak Dayah di kalangan blogger muda termasuk aku. Rumah mereka hangus dijilat api dalam kejadian kebakaran pada waktu tengah malam. Tak leh aku bayangkan, betapa hancurnya hati mereka sekeluarga apabila Read More →

Stuff Crab..satu menu yang jarang aku jumpa kat restoran-restoran biasa. Dan aku tak pasti, kat Lembah Klang ni kat mana ada sediakan menu stuff crab yang sedap. First time aku makan stuff crab ni masa stay Jepun 10 tahun lepas. Then, last 2 years, aku pernah makan di satu restoran di Bandar Chukai, semasa perjalanan Read More →

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...