Diskaun 50% untuk Pinjaman Pelajaran MARA!

diskaun 50 MARA

Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera kepada semua peminjam pinjaman pelajaran MARA. Ada berita baik untuk semua peminjam pinjaman pelajaran MARA. Walaupun aku dah tahu pasal DISKAUN ini dari awal lagi, tapi sampai hari ini, masih belum bertindak. *lupaletakmanadegreeaku Untung ada kawan blogger yang jadi orang penting dalam Bahagian Kawalan Kredit MARA a.k.a Akak Mara . Ini […]

Continue reading →

Aktiviti menarik di Cu Chi Tunnels, Vietnam.

tank vietnam war

Hari kedua di Vietnam. Lawatan sambil belajar sejarah dunia ke Cu Chi Tunnels. Perjalanan dari Paradise Saigon Boutique Hotel ke Cu Chi Tunnels mengambil masa lebih kurang 3 jam. Sepatutnya 2 jam lebih kurang, tetapi kami singgah di Pusat Kraftangan OKU di Xuan Thoi Son. Pusat ini ditubuhkan sejak tahun 1976 sebagai tempat orang-orang kurang […]

Continue reading →

Dayyan Harith Turns 3

23 April datang lagi.. Genap usia abang long Dayyan, 3 tahun. Kali ini, bangun bangun pagi, ” Mmy mmy, nak kek…”..ok dia dah tahu bila hari jadi dia, dah pandai nak request kek hari jadi. D plan nak bawa dia keluar. Nak carikan hadiah hari jadi, dan bawa dia makan-makan sambil nyanyikan lagu ‘Happy Birthday’. Tapi […]

Continue reading →

Aktiviti menarik di Mekong Delta, Vietnam

IMG_7818

Vietnam Trip 2016-Day 1 : Apa yang menarik di Mekong Delta, Vietnam? Penerbangan dari KLIA2 ke Tan Son Nhat International Airport mengambil masa lebih kurang 2 jam. Sebaik tiba seawal jam 9 pagi(timing lambat sejam di Vietnam berbanding Malaysia), tour guide kami daripada Asiana Link Vietnam dah siap menunggu, siap ada nama omputih untuk senang ingat […]

Continue reading →

Suntikan 9 bulan.

xbayi,P20imunisasi.jpg.pagespeed.ic.hqxLtCfTSg

20 April 2016 || Suntikan 9 bulan untuk baby Danish Hayyan. Semalam aku cuti setengah hari, apply khas untuk temankan Puan Isteri dan baby Danish ke Klinik Kesihatan. Ada temujanji untuk check up Danish 9 bulan. Masa Dayyan dulu, check up di Hospital Pusrawi, boleh check up pada hari minggu. Memandangkan dos suntikan terhad dan […]

Continue reading →

Paradise Saigon Boutique Hotel, Ho Chi Minh City, 5 minit berjalan ke Ben Thanh Market.

lobby paradise saigon hotel

Antara aktiviti tahunan yang sentiasa dinanti oleh semua staf di tempat aku mencari rezeki- Team Building. Bukan sebab pengisiannya, tapi masa inilah boleh travel ke luar negara secara percuma, ditanggung sepenuhnya, siap dapat duit poket. Semua staff layak dapat benda ni. Takde beza. Ini merupakan salah satu insentif kepada staff, setelah setahun berpelat-lelah dalam memajukan […]

Continue reading →

Aerobus dari Hotel Premier ke KLIA2

aerobus

Esok cuti. Akulah, korang aku tak tahu cuti ke tidak. Cuti dari Jumaat hingga Isnin. Syok! Lagi syok, aku ada kompeni trip ke Vietnam, di bawah akiviti Team Building, sangattt..hehehe Flight dari KLIA2 ke HCMC seawal jam 7.00 pagi. Rajin betul management book flight awal pagi. Jadi, aku terpaksa berada di sana selewat-lewatnya jam 5.45 […]

Continue reading →

Masakan Kampung yang SEDAP!

masakan-kampung

Tengok gambar pon dah tahu sedap kan. Belum betul-betul ada depan mata lagi kan. Maafkan aku. Bukan bermaksud untuk buat awak terliur. Tapi aku sendiri pun meleleh-leleh air liur sampai ke kaki ni. Masakan kampung. Menu / Resipi terbaik zaman-berzaman. Serius, masakan kampung makan di bandar dan masakan kampung makan di kampung, tetap di kampung […]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Continue reading →