burger sedap

Masa ke Segamat untuk majlis pertunangan pakcik Dayyan, sempat singgah di rumah mak sedara Puan Nunu. Sebelum bertolak balik, makcik ani ada sediakan burger yang dimasak sendiri oleh sepupu Puan Nunu, Kak Lala. Since perut aku pun masih penuh, kalau nasi memang takleh nak masuk dah. Burger boleh lagi la kan. Ketahui Amalan Orang Murah Read More →

JMR_1420

Jangan silap tajuk, bukan Majlis Pertunangan Dayyan Harith, apatah lagi Majlis Pertunangan Bapak Dayyan Harith. Ni majlis pertunangan pakcik Dayyan Harith, yang berlangsung di Segamat, Johor. Ni kiranya pertama kali Dayyan hadir ke majlis pertunangan kot. Excited kan main dengan hiasan hantaran, tak dok diam dia. Maklumlah, masa ayah & mak dia bertunang dulu, dia Read More →

dayyan Port Dickson

A happy boy, a happy family. Ayat omputih lagi senang nak faham sebab bila aku try tukar ke bahasa, ‘seorang budak gembira, sebuah keluarga bahagia’, macam tak kena lak maksudnya. A happy boy tu merujuk kepada si dak kecik yang makin membesar, Dayyan Harith masa hujung minggu lepas. Sakan berjalan. Sebenarnya, Sabtu lepas, aku ada Read More →

Cerita ini katanya berlaku pada zaman penjajahan Jepun di Malaya @ Tanah Melayu, jauh sebelum negara kita merdeka. Cerita ini disampaikan dari mulut ke mulut dan akhirnya seakan menjadi sebuah cerita hikayat yang menjadi buah mulut. Bagaimanapun ceritanya menarik untuk kita renungkan dan jadikan panduan dalam kehidupan. Menurut ceritanya, dari versi yang penulis dengar adalah begini; Pada satu Read More →

bateri-kereta-640x480

Semalam Hari Ulangtahun Keputeraan Sultan Selangor. Daulat Tuanku! Selangor memang diistiharkan cuti, walaupun dalam sesetengah kalendar tak tercatat cuti ni. Tu pasal ramai yang tahu, 11/12/2014 setiap tahun adalah hari cuti untuk Selangor. Hari cuti ke, hari kerja, memang aku bangun awal. Ada je benda nak dibuat, rasa rugi masa lak tidur lama-lama/bangun lambat. So Read More →

Roti Arab & Soup

Restoran Aroma Hijrah TTDI Jaya, Shah Alam, sebelum ni pernah terbaca di entri blog Food Blogger Malaysia dan Top Women Engineer Malaysia. Setiap kali baca, mesti meleleh air liur tengok gambar nasi Arab yang sedap. Kebetulan Sabtu lepas, bawa my big hero, Dayyan Harith pusing-pusing di Taman Tasik Shah Alam. Alang-alang jarak Taman Tasik shah Alam Read More →

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...