Isu Semasa

Iklan Raya Best 2017

Menjelang hari raya, iklan raya best oleh team produksi terbaik Malaysia sentiasa aku tunggu. Ada yang sedih, ada yang kelakar dan ada yang meriah. Setiap iklan raya akan membawa cerita-cerita tertentu dan sarat dengan mesej yang berguna untuk dijadikan panduan dan pedoman dalam kehidupan. Aku perasan, tahun 2017 ini, iklan raya kebanyakanny best-best dan memberi …

Continue Reading
tips

Pilih Waktu Shopping Raya yang Sesuai. Salah Pilih Hilang Mood

Pilih Waktu Shopping Raya yang Sesuai Tidak lama lagi umat Islam akan menyambut hari kemenangan selepas sebulan berpuasa. Kalau awal-awal Ramadan, masing-masing ghairah memuatnaik gambar-gambar makanan untuk berbuka puasa, kini gambar persiapan raya ie: baju raya/baju kurung raya menjadi gambar hangat di media sosial.Rata-rata rakan media sosial sedang melakukan persiapan terakhir menjelang hari raya. Masa …

Continue Reading
tips

Cara Urus Duit Raya Anak ?

Tips Cara Urus Duit Raya Anak. Raya dah nak dekat. Duit raya dan hari raya antara tradisi yang masih meriah dari dulu hingga sekarang. Tak kiralah, banyak atau sedikit, anak-anak pasti gembira dan teruja setiap kali menerima ‘angpow’ atau duit raya daripada mereka yang lebih berusia. Duit raya anak-anak adalah amanah yang perlu dijaga oleh ibu …

Continue Reading
burp@

Food Truck Anggerik Mall Shah Alam

Assalamualaikum wbt & Salam 13 Ramadhan. Tak pasti dah berapa lama wujudnya Food Truck Anggerik Mall Shah Alam yang terletak di kawasan parkir. Aku pub baru tahu pasal ‘port lepak’ ini selepas aku dan famili ke PKNS Shah Alam. Alang-alang dah tahu, alang-alang dah masuk waktu ‘supper’, aku ajaklah isteri dan anak-anak lepak kat sini. …

Continue Reading
Ini kisahku

Ramadhan 1438H

Assalamualaikum wbt.. Pejam celik, pejam celik, dah masuk 11 Ramadhan hari ini. Rasanya masih tidak terlambat untuk aku ucapkan Selamat Berpuasa. Aku tak pasti sama ada aku sorang je rasa ‘masa cepat berlalu’, atau korang pun rasa. Dah pun masuk fasa kedua di bulan Ramadhan, Tak lama lagi akan masuk fasa ketiga atau fasa terakhir …

Continue Reading
burp@

SHELL OUT KAPAL PECAH || Menu Sedap di Restoran Rahsia Selera Pantai Timur Nasi Hungga

‘Shell Out’ atau lambakan makanan laut yang dimasak pelbagai rasa dan dihidangkan atas meja tanpa pinggan pernah menjadi fenomena sewaktu awal kemunculannya. Banyak restoran menawarkan menu ‘Shell Out’ ini sebagai menu tarikan ke restoran mereka. Tetapi tidak banyak restoran yang menawarkan ‘Shell Out’ sedap dengan harga yang sangat berpatutan. Eh, ada ke restoran yang menawarkan …

Continue Reading
travelog

Itinerary Dan Bajet ke Hong Kong Disneyland

Itinerary Dan Bajet ke Hong Kong Disneyland bersama 2 Orang Anak Ada 2,3 orang reader yang bertanya tentang itinerari dan bajet ke Hong Kong Disneyland bersama keluarga. Aku jarang update itinerari aku setiap kali travel/outstation ke luar negara. Disebabkan aku terima email daripada seorang reader yang kebetulan mempunyai saiz keluarga seperti kami, dua orang anak lelaki …

Continue Reading
travelog

Tsim Sha Tsui & Mong Kok, Hong Kong

Ada apa di Tsim Sha Tsui & Mong Kok, Hong Kong? Ini entri terakhir untuk Family Trip ke Hong Kong, 2 bulan yang lepas.:-p Ada yang email untuk aku kongsikan itenerari & tips terutamanya semasa travel bersama dua orang anak kecil. Kebetulan usia dua anaknya sama seperti anak-anak kami. Yang tu, lepas entri ini aku akan …

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Continue Reading