20140923_124124 copy

Working style kat ofis, tiap-tiap bulan pasti ada event makan-makan untuk kami sit together, eat together and laugh together FOC tanpa diskas anything pasal kerja. At least sebulan sekali, kalau ada birthday boy/girl, celebrate with cake & birthday song! Staff perlu dohargai dan digembirakan sentiasa kan seperti cerita di Tips Menghasilkan Telur Emas. Since ofis Read More →

Hari ni dah masuk hari ke-3 Aidiladha 2014. Sekejap je masa melintas lalu dan pergi. Penat badan dek trafik jem yang giler sehari sebelum AidilAdha pun masih segar terasa ok, tu belum kira dengan travel dari kampung semalam. Tapi semalam masih ok, tak terlalu teruk kesesakannya terutama selepas Tol Bentong menuju ke Tol Gombak.  Pagi Read More →

Aku percaya, kebanyakan student engineering/teknikal terutamanya budak-budak elektrikal, mekanikal, petrokimia dll, bercita-cita untuk bekerja di bidang oil and gas lepas grad. Itu biasa, sebab aku dan geng-geng dulu pun gitu. Kenapa? Sebabnya dari hari pertama pendaftaran, student-student teknikal uni aku dah di’racun’ dengan “kalau awak nak gaji mewah dan lumayan, masuk industri oil&gas…saya dulu pun Read More →

Bermula petang semalam (1/10/2014), rakyat terkejut dengan kenaikan mengejut Petrol Ron95 sebanyak 20sen. Alasan mereka, RASIONALISASI dengan mengurangkan pemberian subsidi untuk petrol. Yang di ‘atas’ mungkin tak memahami impak kenaikan walaupun hanya 20sen seliter. Ramai rakyat yang melatah sebab kenaikan ini. Termasuk aku. Kenapa? Sebab majoriti menggunakan petrol Ron95 untuk pergerakan seharian; pergi balik kerja Read More →

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...