Pencinta Kucing

Cat-and-kid-peeking

Isteri aku memang seorang pencinta kucing sejak aku kenal dia. Kat rumah ibu bapanya, sebelum mengandungkan abang Dayyan, ada lebih kurang 6 ekor kucing yang comel-comel. Tapi disebabkan risaukan alahan semasa mengandung, kucing-kucing kesayangan diletakkan di ‘hotel’ untuk peliharaan atau diserahkan kepada pemilik baru. Yang tinggal, hanya kucing jalanan yang sesekali datang untuk mendapatkan makanan….

Continue reading →

Danish Hayyan turns 1

Tanggal 12 Julai 2016, genap usia 1 tahun baby Danish Hayyan. Pada tarikh yang sama, genap 2 tahun pemergian ayahanda tersayang. Oh ye, genap juga usia 2 tahun, anak sepupu aku, Kimi. Besar makna 12 Julai bagi keluarga aku. 5 hari selepas pemergian ibu kepada isteri aku, aku ambil sedikit masa untuk mengisi ruang kesedihan…

Continue reading →

Kesedihan abang Dayyan.

18.7.2016 || Isnin Hari ini bermula episod baru dalam kehidupan abang Dayyan. Hari ini juga hari pertama isteri akan memulakan tugas selepas 2 minggu bercuti raya dan juga cuti ihsan selepas pemergian mama tersayang. Alhamdulillah, aku kagum dengan kekuatan. InsyaAllah akan sentiasa ada dengan beliau sebagai tanda sokongan seperti mana dia sentiasa ada di saat…

Continue reading →

Hari Raya 2016

Assalamualaikum & Selamat Hari Raya! Alhamdulillah, selesai sudah sebulan berpuasa dan hari ni dah masuk hari raya ke-3. Cepat betul masa berlalu kan. Sebulan berpuasa, tahun ini misi aku berjaya. Misi untuk berbuka puasa bersama keluarga tanpa ‘miss‘. Yes, i did it! Takde isu. Sekiranya ada jemputan untuk buffet Ramadhan review, aku akan pergi sekiranya…

Continue reading →

Raya Dahulu, Raya Sekarang.

raya-7

Assalamualaikum dan salam sejahtera.. Lebih kurang seminggu lagi, muslimin-muslimat akan menyambut ‘hari kemenangan‘ selepas sebulan berpuasa. Bermula hari ni, anak-anak perantau akan bergerak pulang menuju ke kampung halaman masing-masing. Kan minggu dah hari raya! Aku? InsyaAllah esok akan bergerak pulang ke Besut. Harapnya, jalan clear! Seronok nak raya? Mestilah seronok walaupun sedih kerana Ramadhan berlalu…

Continue reading →

Alibaba Jack Ma’s 10 Rules for Success.

alibaba

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera, 3.18 pagi. Rasa mengantuk aku hilang secara tiba-tiba selepas buatkan susu untuk baby Danish & sesi ‘diaper changing’. Mungkin terkejut selepas aku dapat berita ‘pemergian’ ex-colleague semasa di company lama. Muda. Meninggal sebab cancer. RIP Suresh Rudd. Aku ‘on’ laptop. Browse YOUTUBE untuk video-video input positif yang mampu beri aku some…

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Continue reading →