Asam Pedas Sedap Melaka @ Restoran Asam Pedas Jr

asam pedas sedap melaka

Berkunjung ke Melaka, tak lengkap sekiranya tak pekena asam pedas Melaka. Mencari restoran asam pedas di Melaka tak sukar, banyak restoran di sekitar bandar Melaka menyediakan menu itu. Cuma untuk mencari restoran yang menyediakan menu asam pedas sedap dan berbaloi, itu perlukan sedikit usaha. RESTORAN ASAM PEDAS Jr, BANDAR HILIR. Hari pertama untuk trip hari […]

Continue reading →

Restoran Makanan Halal di Ho Chi Minh City, Vietnam

Perkara yang merisaukan apabila berkunjung ke negara luar terutamanya ke negara yang majoriti penduduknya bukan Islam adalah makanan HALAL. Betul? Semasa berkunjung ke Ho Chi Minh City, Vietnam bulan lepas, Alhamdulillah aku tidak menghadapi kesukaran untuk menjamu selera makanan HALAL yang sedap. Berbanding semasa ‘tugasan luar’ aku ke Vung Tau, Vietnam, 6 tahun lepas. Jom […]

Continue reading →

Vietnamese Water Puppet show @ Ho Chi Minh City

water puppet

Seumur hidup aku, tak pernah lagi tengok secara ‘live‘ persembahan boneka/’puppet’. Apa tah lagi ‘Water Puppet‘. Teruja. Tak pasti kat Malaysia, ada tak persembahan sebegini. Persembahan pak menteri ibarat boneka kosong selalu la tengok kat TV..opsss hahaha.. Vietnamese Water Puppet Show adalah satu persembahan traditional Vietnam sejak abad ke-11, dikatakan berasal dari Delta Sungai Merah, Utara Vietnam. […]

Continue reading →

Penggemar Ketam Perlu Tahu Ini

Ketam antara menu makanan laut kegemaran orang Malaysia, tak kira bangsa atau budaya. Cara masak pula ada pelbagai gaya dan cara. Bagi aku, menu ketam ni aku lebih sukakan masak pedas-pedas. Sebabnya, isi ketam kan dah manis, tambah pula rasa pedas-pedas sikit, umphhh pasti bertambah nasi dua tiga pinggan. Menjadi kebiasaan semasa membeli bahan mentah […]

Continue reading →

HALAL Kopi Sedap Vietnam

KOPI-VIETNAM

Bagi penggemar tegar KOPI, Vietnam, antara negara yang menyediakan kopi sedap. Rasanya bukan sahaja kepada penggemar kopi tegar, yang kurang gemar juga akan mencari kopi Vietnam HALAL sekiranya berkunjung ke bandar Ho Chi Minh terutama di sekitar Ben Thanh. Pergi sahaja ke area sana, pasti korang akan terjumpa peniaga yang menjual HALAL KOPI VIETNAM hanya […]

Continue reading →

Pok Dee Murtabak, Jerteh – Sekali raso nok sokmo..

POK DEE MURTABAK JERTEH

Aku, kalau balik kampung, aktviti utama ialah Jalan-jalan Cari Makan. Sebabnya ialah, makanan kat kampung lebih sedap, paling penting lebih murah..hehehe.. Besut memang banyak tempat makan sedap. Lokasi Besut di sempadan Kelantan-Terengganu memang strategik dan tempat terbaik nak cari makanan yang sedap-sedap. Mungkin sebab pertembungan budaya Kelate-Ganung kot..hehehe Balik kampung, Restoran Zul Ikan Bakar Kuala […]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Continue reading →