April 24, 2014

Test drive Ford Fiesta dengan Kak Pilla.

Aku kenal dengan Kak Pilla since 2009, masa tu Kasih Amaani dalam perut lagi. Jumpa masa event Gatsby kat Berjaya Times Square. Tu first&last jumpa,[...]
Read More »

April 22, 2014

Debaran setahun yang lepas..

22 April 2013 4, bermula sekitar jam 3.00 petang membawa ke tengah malam, 23 April 2013 1.05 pagi , merupakan titik permulaan cerita episod harian dengan[...]
Read More »

April 18, 2014

Mengimbau kenangan lalu di zaman muda-mudi. Sejarah untuk diingati, bukan diulangi.

Cerita pagi tadi. Biasanya, setiap pagi aku akan ambil masa lebih kurang sejam untuk sampai ke ofis dari rumah. Untung nasib, jalan clear, setengah jam[...]
Read More »

April 14, 2014

‘Grilled Salmon’ untuk Si Kecil. Series sedap!

Salmon baik untuk pertumbuhan dan kecerdasan bayi. Khasiat ikan salmon yang kaya dengan Omega-3 memang tak dinafikan lagi. Bukan hanya untuk dewasa, salmon[...]
Read More »

April 11, 2014

Fisher Price Stride to Ride Lion, hadiah untuk anak lelaki hensem!

Aku pasti, antara perkara yang sering menjadi kekeliruan kepada ibu bapa ialah untuk memilih apa hadiah yang sesuai kepada anak comel supaya mereka mendapat[...]
Read More »

April 10, 2014

Bila baby boleh makan cheese?

Orang dewasa makan cheese/keju, ini perkara normal. Makan begitu sahaja, dengan roti atau pun bersama pasta. Baby makan cheese, series aku baru tahu. Ingatkan[...]
Read More »

April 8, 2014

Mini GA Blog Melastik Bintang: Like daddy, Like son.

Kalau ada yang bertanya,  “Bila saat indah / momen indah anda bersama anak anda?”  Pasti aku jawab, “Setiap saat..” Sedari kecil[...]
Read More »

April 7, 2014

The Best Pau in Town-Jertih, Besut.

Hujung minggu lepas, berkesempatan pulang ke kampung aku di Besut, Terengganu. Sampai di sana petang Sabtu, pagi Ahad dah gerak balik. Penat? Of kos,[...]
Read More »

April 5, 2014

MIPF Malaysia International Parenthood Fair 2-4 April 2014

Short outing kelmarin ni. Since ada terbaca iklan Ekspo Bayi Antarabangsa Malaysia a.k.a MIPF Malaysia International Parenthood Fair, so memang plan nak[...]
Read More »

COPYRIGHT © 2014 by JMR and Jamar Bahar