• burp@
  • Ayam Bakar Station, Port Dickson.

    Ayam Bakar Station, Port Dickson. Sebelum ni aku dah perasan kewujudan kedai makan Ayam Bakar Station, Port Dickson yang terletak di sebelah kiri bahu jalan dari Politeknik Port Dickson ke Tiara Beach Resort. Waktu makan tengah hari, bersusun kereta di kiri kanan kedai makan ini. Jadi, 90% aku dah boleh agak mesti menu kat sini […]

  • travelog
  • Hotel Wana Riverside Melaka..Berbaloi atau Tidak?

    Melaka, antara tempat feveret kami untuk dikunjungi, tak kira masa. Lagi pun, jarak antara Selangor-Melaka takdelah terlalu jauh dan dekat. Ngam-ngam untuk habiskan masa bersama famili di hujung minggu atau cuti pendek. Setiap tahun aku ambil peluang untuk bermalam di negeri yang penuh dengan sejarah Kesultanan Melayu ni. Seperti baru semalam kami berseronok di Pool […]

  • tips
  • Cara Berkesan Kawal Kolesterol Dalam Darah.

    Cara Berkesan Kawal Kolesterol Dalam Darah. Masalah kolesterol tinggi dalam darah antara punca utama kepada masalah jantung dan strok. Ramai di antara kita yang masih tidak tahu lagi, apa itu kolesterol, atau lebih spesifik lagi, kolesterol mempunyai dua jenis; kolesterol ‘baik’ dan kolesterol ‘jahat’. Kegagalan mengambil langkah berkesan untuk kawal kolesterol dalam darah boleh memberi […]

  • blogger
  • Smartphone GT-888 Sesuai Dengan Gaya Hidup Masa Kini.

    Sedar tak sedar, dah sebulan aku menggunakan GT-888, smartphone keluaran GT-Mobile. Mungkin ada yang tak pernah mendengar atau pertama kali mendengar model jenama ini. Sebenarnya, GT-Mobile merupakan syarikat pengeluar smartphone yang berpengkalan di Singapura. Tak silap aku, reka bentuk asal model GT-888 berasal dari Singapura. Sebelum aku bercerita lebih lanjut tentang gajet terkini dalam genggaman […]

  • Isu Semasa
  • Dividen dan Bonus Tabung Haji Tahun 2016

    Dividen dan Bonus Tabung Haji Tahun 2016 Pengumuman Dividen dan Bonus Tabung Haji Tahun 2016 memang ditunggu oleh pendeposit-pendeposit terutamanya kaum muslim di Malaysia. Tak kiralah menyimpan di Tabung Haji dengan sebab pelaburan jangka masa panjang atau pun menyimpan dengan sebab ingin mengumpul wang untuk menunaikan haji/umrah. Pengurangan peratus agihan Dividen dan Bonus Haji pada […]

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...