Masalah.

Hamba Allah mana yang tidak pernah ditimpa masalah? Even orang nombor satu Malaysia a.k.a PM Dato Seri Najib Razak pun ada masalah sehingga memaksa beliau merombak barisan kabinet dengan kadar segera. Setiap orang ada masalah. Bezanya, besar atau kecil masalah dan juga cara menyelesaikan masalah. Ada orang suka-suka cari masalah, ada orang tak sengaja mencari […]

Continue reading →

Tip Murah Rezeki untuk Suami & Isteri

Masih dalam mood raya kan? Aku pun sama. Walaupun tak raya sangat, tapi mood tu tetap ada.. Terasa rugi lak dok biarkan blog ni tak berupdate. Tiap-tiap tahun bayar hosting+domain kan. Azam aku lepas raya ni, nak update gak walau macam mana sibuk/takde idea sekali pun. Alah, buat apa subscribe email daripada positive thinking person, […]

Continue reading →

Baby Jaundis

  Info untuk perkongsian bersama terutamanya kepada ibu bapa yang pertama kali menyambut kelahiran cahaya mata. Adakah saya perlu risau tentang jaundis bagi bayi saya yang baru lahir? Kira-kira tiga suku daripada semua bayi yang normal dan sihat akan mendapat kulit yang berwarna kuning dalam beberapa hari pertama selepas kelahiran. Jika bayi anda mendapati jaundis, […]

Continue reading →

Check up minggu pertama.

22 Julai 2015 || Pantai Hospital Klang. Sepatutnya, first check up untuk baby #DanishHayyan adalah pada hari Isnin lepas, tapi memandangkan Paediatrician yang incharge masih bercuti, postpone ke hari Rabu, hari ke-11. Kali ini, *Paediatrician yang incharge Danish di Hospital Pantai Klang ialah Dr.Shariza. Sejak hari pertama kelahiran, dia yang tengok-tengokkan baby dan monitor untuk […]

Continue reading →

Aidilfitri 2015

Setahun berlalu Aidilfitri 2014. Kini dah pun tiba Aidilfitri 2015. Yang pasti, peristiwa setahun yang lepas kini menjadi kenangan. Ada hikmah di sebalik ujian daripada-Nya. Kami redha. Pemergian arwah ayah setahun yang lalu, diganti dengan kehadiran ‘orang baru’ dalam keluarga kami. Besar sungguh kuasa-Mu, Dia ambil arwah pada 12 Julai, dah Dia datangkan orang baru […]

Continue reading →

Baby Raya

Minggu ni minggu terakhir umat Islam berpuasa. InsyaAllah, Jumaat ni dah menjelang 1 Syawal kan. Hari Raya! Kalau tengokkan update terkini rakan-rakan di media sosial, dah jarang jumpa status berbunyi, “Alhamdulillah, done terawih“, “Good morning, dah sahur ke belum tu?” atau “Jom ke bazar Ramadhan..“ Di minggu terakhir ni, lebih banyak status berbunyi, “Alhamdulillah, done […]

Continue reading →

Seorang ‘salesman’

Siapa itu ‘SALESMAN‘? a man whose job involves selling or promoting commercial products, either in a store or visiting locations to get orders. Makna ‘Salesman’ bila aku guna Google definition. Dalam bahasa ibunda, jurujual atau seseorang yang terlibat dalam mempromosi dan menjual produk, sama ada di premis atau bergerak dari satu tempat ke tempat lain. […]

Continue reading →

SERAI THAI- Restoran Thai, Shah Alam

SERAI THAI- Restoran Thai, Shah Alam Di bulan Ramadhan ni, agak-agak Puan Isteri penat nak memasak, biasanya dia akan Google tempat-tempat makan sedap berdekatan dengan ofis kami. Memandangkan dalam fasa terakhir mengandung ni, dia lebih sukakan masakan pedas, restoran masakan Thai menjadi subjek utama. Hasilnya, minggu lepas, cadangan dia untuk kami berbuka di Restoran SERAI […]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Continue reading →