May 16, 2022

6 CEO BUMIPUTERA DENGAN PENDAPATAN TERTINGGI 2020

Sebenarnya okay makan gaji ni. Tapi nak sedap, anda kena jadi CEO lah.Pernah tak korang selidik berapa agaknya gaji CEO yang tinggi-tinggi kat Malaysia ni? Tak tahu? Baiklah, sekarang korang akan tahu..

#CEOBankIslam

1️⃣ Mohd Muazzam Muhammad

Anak syarikat Tabung Haji Pendapatan 2020: RM 3.12 juta

Atau RM 260 ribu sebulan. Asyukkk. Boleh beli Mazda Miata tiap-tiap bulan..

#CEORHBGroup

2️⃣ Dato Khairussaleh Ramli

Pendapatan 2020: RM 4.15 jutaAtau RM 345 ribu sebulan. Asyuk amat. Boleh beli BMW 5 series M sport setiap bulan..

#CEOSimeDarby

3️⃣ Dato Jeffri Salim Davidson

Pendapatan 2020: RM 4.52 jutaAtau RM 376 ribu sebulan. Sedap kakloh! Boleh beli Porsche Cayman Recond setiap bulan..

#CEOAmbankGroup

4️⃣ Dato Sulaiman Mohd Tahir

Pendapatan 2020: RM 6.64 jutaAtau RM 553 ribu sebulan. Gila banyak! Boleh dah buat beli Porsche Taycan setiap bulan..

#CEOMaybank

5️⃣ Dato Abdul Farid Alias

Pendapatan 2020: 7.92 jutaAtau RM 660 ribu sebulan. Boleh tahan. Boleh dah nak beli 10 bijik Perodua Ativa sebulan! Ativa kan new King of Malaysia?.

#CEOTIMEdotCom

6️⃣ Tuan Afzal Abdul Rahim

Pendapatan 2020: RM 8.6 jutaAtau RM 716 ribu sebulan. Mmm lazat. Boleh sangat nak beli condo kat Wangsa Maju setiap bulan ni..

#MoralOfTheStory

Sebenarnya makan gaji pun asyuk kalau dapat pendapatan tahap CEO Bumiputera ni. Ni baru Bumi punya. Kalau Non bumi tak tahulah camne kan?

Namun ada CEO ‘Muslim’ kat atas terlibat dalam perniagaan haram yang ada unsur riba’.Besar tu dosa makan pendapatan berasaskan riba’ ni. Terang-terang dosa besar tu. Lebih kurang jadi CEO syarikat judi dan pelacuran lah.

Maknanya untung benar bisnes banking ni. Sebab tulah ada sorang ni pernah cerita kat Abe, ada dua bisnes dalam dunia ni payah benar nak rugi:

1. Bank

2. Insurans atau Takaful

Kalau rugi juga maknanya bodoh piang lah siapa yang runs the business tu.

Semoga info ni bermanfaat. Jangan pulak korang pi apply jawatan banyak jual riba’ pulak. Ada banyak lagi bisnes patuh shariah aight?

Akhir kalam, Abe nak tanya, tahun ni korang naik gaji berapa persen? Harapnya lebih 4.4% sebab tu lah kadar inflasi Malaysia.

Until Then, Happy Increasing Your Source of Income.

Perkongsian FB Abe Nazz Zain

JMR

Yo, it's me, JMR!

View all posts by JMR →

One thought on “6 CEO BUMIPUTERA DENGAN PENDAPATAN TERTINGGI 2020

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *