May 29, 2024

Minuman Botani GlamoHealth – Pemecah Batu Karang

Apa itu Penyakit Batu Karang?

Batu karang antara penyakit senyap yang sukar diketahui pada peringkat awal. Batu karang terbentuk apabila terdapat kepekatan yang tinggi bahan-bahan tertentu di dalam air kencing yang menyebabkan terbentuknya kristal. Biasanya air kencing mempunyai bahan yang dipanggil ‘penghalang’ yang menghalang pembentukan batu karang, tetapi ada setengah kes ia tidak berfungsi. Kepekatan air kencing yang tinggi ini biasa terjadi pada mereka yang sering kali kekeringan (dehydrasi) kerana kurang pengambilan cecair. Jangkitan salur kencing yang berulang kali juga menggalakkan pembentukan batu karang. Apabila terdapat halangan pada saluran air kencing seperti pembesaran kelenjar prostat, takungan air kencing akan menyebabkan berlakunya jangkitan dan pembentukan batu karang yang berulang-ulang. Sebahagian pesakit mungkin dilahirkan dengan saluran air kencing yang tidak normal yang menyebabkan halangan pada saluran air kencing.(sumber: myhealth.gov.my)

Poster Glamohealth Khasiat 5 (1)

Mereka yang menghidap batu karang, hanya akan menyedari setelah mengalami simptom-simptom sakit yang ketara. Antara simptom lain sakit Batu Karang ialah:

• Rasa senak yang kronik yang ditandai dengan rasa mual, angin, kembung perut dan kadang kala sakit di bahagian abdomen.

• Kesakitan yang datang secara tiba-tiba, konsisten dan sederhana bertukar menjadi kesakitan yang teramat sangat di bahagian tengah dan kanan atas abdomen.

• Loya dan muntah. Kadangkala, batu karang hempedu terperangkap di pangkal pundi hempedu dan mengakibatkan rasa sakit yang berterusan atau mengalami demam panas.

Aku ada mengenali beberapa individu yang mengidap penyakit Batu Karang ni. Ada yang merawat menggunakan kaedah moden seperti pembedahan, tapi malangnya, batu kembali kembali ada selepas beberapa tahun.

Selain melalui rawatan secara moden, terdapat alternatif lain boleh digunakan untuk merawat penyakit ini.

Perubatan secara Tradisional adalah ALTERNATIF yang boleh digunakan untuk merawat batu karang. Antaranya, minuman botani Glamo Health.

Poster Glamohealth Khasiat 1

Apa itu minuman Botani GlamoHeatlh?

Merupakan satu minuman dan mempunyai  pelbagai fungsi khas yang membantu pelbagai masalah kesihatan dan juga memecahkan batu karang khususnya dalam masa 24 jam. Minuman ini tidak hanya khusus membantu memecahkan batu karang tetapi ramuan di dalamnya juga membantu pesakit yang mempunyai masalah jantung, pedih hati, buasir, darah tinggi, kencing manis, jantung dan bermacam masalah kesihatan yang lain.

Petua tradisional amalan turun temurun yang diadun di dalam minuman ini, insyaAllah dengan izin-Nya mampu mengatasi masalah seperti berikut;

 • Untuk memecahkan batu karang yang terdapat di dalam hempedu, buah pinggang, saluran/pundi kencing
 • Untuk mencuci dan melancarkan sistem perkumuhan ( DETOX )
 • Untuk mengatasi masalah kencing tak lawas/tak boleh control
 • Baik untuk jantung, mengawal dan mengubati.
 • Membantu mengawal tekanan darah tinggi
 • Mencegah pengerasan arteri apabila berlaku stress spt tekanan darah tinggi
 • Membantu melegakan penyakit pedih ulu hati
 • Membantu pemulihan penyakit berkaitan hati dan hempedu
 • Mengubati masalah buasir
 • Membantu mengawal dan merawat gula dalam badan ( untuk diabetis )
 • Melancarkan peredaran darah
 • Menguatkan tahap metabolism dalam badan
 • Sesuai untuk seisi keluarga

Poster Glamohealth Khasiat 4

Kita berusaha, Dia menyembuhkan segala penyakit yang ada. Jika diamal dan diminum secara konsisten, insyaAllah tiada lagi masalah batu karang dalam hidup korang. Senang aje cara penggunaan minuman botani ini.

“Dimulakan dengan Bismillah, minum keadaan duduk (lebih baik) sebelum tidur.. Jangan minum air sejam sebelum dan selepas ambil glamohealth. Tidur seperti biasa.. Minum air byk pada keesokan hari 4 Liter.

Ulang sehingga 14 hari berturut atau sehingga batu karang keluar melalui saluran kencing atau apapun masalah penyakit yang dihadapi mulai susut. Jika sudah sembuh daripada penyakit, amalkan sebagai makanan tambahan seminggu 3 kali untuk mengekalkan tahap kesihatan . Semuanya bergantung pada saiz batu karang dan kehendakNya..”

Yg penting kita ikhtiar.

Poster Glamohealth Khasiat 8

Produk GlamoHealth terbukti berkesan dan mula mendapat kepercayaan ramai selepas menerima ‘feedback’ pengguna yang gembira dengan kesan positif.

Antara kesan selepas mengamalkan produk Glamohealth ialah batu di dalam buah pinggang dan saluran / pundi kencing akan terhakis atau terlerai / hancur menjadi kecil-kecil seperti pasir dan keluar ketika membuang air kecil.

Sementara batu di dalam hempedu  akan hancur / terlerai / lebur dan keluar ketika membuang air besar. Tanda-tandanya ialah najis berubah menjadi hijau kehitaman, berbiuh dan kadang2 berminyak kerana ia terbentuk drpd kolesterol berlebihan.

Nanti aku akan kongsikan testimoni pengguna yang sangat berpuas hati dengan produk GlamoHealth ini.

Harga Jualan GlamoHealth

Hasil kaji selidik keatas harga pasaran kosmetik yang dilakukan, GlamoHealth dipasarkan dengan harga runcit RM200/210ss SEBOTOL 400ml TIDAK termasuk postage keseluruh Malaysia.

Untuk Promosi, pihak syarikat mengadakan jualan PENGENALAN dengan harga cuma RM120/130ss termasuk postage ke seluruh Malaysia .

Kepada mereka yang mencari solusi alternatif untuk penyakit batu karang, boleh dapatkan info lanjut mengenai produk ini di;

Facebook: GlamoHealth-Pemecah Batu Karang

atau hubungi;

GLAMOHEALTH CUSTOMER SERVICE

012-2266953

glamohealth@gmail.com

PENGEDAR DIPERLUKAN SELURUH MALAYSIA

JMR

Yo, it's me, JMR!

View all posts by JMR →

11 thoughts on “Minuman Botani GlamoHealth – Pemecah Batu Karang

 1. Pingback: Minuman Untuk Penyakit Batu Karang – Kumpulan Asuhan Keperawatan
 2. When I think of it . Woah this should be taking seriously ! Thanks for sharing . I will keep that in mind 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *