September 20, 2020

Dulu dan Sekarang

Dah menjadi kebiasaan, sejak bergelar kawan dan bertunang membawak jadi wife ni, kalau aku ada kije luar kawasan/outstation, pas akan mencari something untuk Puan Nunu. Kalau tak FM, keychain pun boleh, takpon any local food. Nasib baik jenis dia tak kisah sangat, asal aku hulurkan something selepas pulang dari kije luar, pasti tersenyum.  So far taknah lagi dia tarik muka tak puas hati. So, untuk trip yang agak lama kali ni, aku memborong cokelat untuk dia. Kan Labuan ni salah satu pulau bebas cukai. Kompom cokelat kat sana murah-murah walaweyh!

 

Banyak-banyak cokelat yang aku borong, ni paling best kot. selain packaging dia cantik, rasanya memang sedap. Chocolate Milk Swiss by Nestle! Jemput makan sumer…:-p

 

Tip Memborong Cokelat di Labuan: Sebelum membeli, better survey satu satu kedai kat tepi jalan tu. Sebab ada sesetengah coklat, harga lain-lain di setiap kedai. Ada tu, aku leh dapat RM5 lebih murah, walhal jarak antara kedai tu hanya sebelah-sebelah saje. alah, dengan berjalan kaki je, ko mampu pusing satu bandar Labuan. Pulau Labuan tu kan besar mana la sangat kan..hehehe

JMR

Yo, it's me, JMR!

View all posts by JMR →

7 thoughts on “Dulu dan Sekarang

  1. makan coklat boleh tenangkan fikiran bro.. wah pasti cik pn tersenyum lebar menanti cik abang bawakan coklat.. hehehe

  2. byk difference dia tu….
    kalo dekat2 no hal lah jalan survey2 dulu kan…
    leh kurangkan kalori tu sblum tambah kalori dgn memakan coklats 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *