October 22, 2020

Air tangan bini..

Alhamdulillah..minggu pertama hampir setel..dan selama minggu pertama ni gak, hari-hari berbuka kat rumah. Satu rekod baru berbanding zaman bujang..hahaha..

” Bang, nak makan apa lak rini?? “..

Dialog yang sering kedengaran via sms semenjak puasa nih..:-)

Best rupanya ada orang tanya hari-hari nak makan apa ni ek..

 

Pilihan aku untuk iftar pada puasa ke-6..heheh..Puan Nunu ni, kalau masak mi goreng simple-simple pon, rasa dia cam Mi Goreng Special Kg.Idaman Walawey…siap boleh tambah 2,3 kali, just hulurkan pinggan je sambil wat muka lapar….hahahah..

 

Untuk penambah rasa superb, pepper ori dari Sarawak, ofismate dia yang kasi. Baru terasa pepper ori, bukan cam rasa ajinamoto okkey..

 

Ni keropok keping ori dari Terengganu lak. Pekena mi goreng sambil hancur-hancurkan kopok ni, campak je atas mi goreng tadi. Selagi tak abes kopok ni, selagi tu hulur pinggan mintak tambah..alhamdulillah, 3kali hulur baru abis kopok nih. Baru la boleh cuci tangan…burppp…

JMR

Yo, it's me, JMR!

View all posts by JMR →

8 thoughts on “Air tangan bini..

  1. bisalah org ada bini mesti ada yg masakkan order sahaja.. yg penting lepas makan jgn lupa tolong cuci pinggan ye.. heheeh

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *