September 21, 2020
Uncategorized

Nasi Goreng Penang sedap di Tropicana City

Pehal gambar di atas tu cam merah semacam jer kan. Macam mood bengang/garang je kan..wth..
Act. time ni ngah tunggu order Nasi Goreng Penang @Penang Village, tapi kat menu tulis Penang Fried Rice dan aku tahu itu nasi goreng takde bezanya ngan nasi goreng kampung baru…pigidah..
Aku dah lapar gile time nih, almaklumlah masa ni baru pas collect tiket untuk Prescreening World Invasion: Battle Los Angeles, so sebelum tu memang tak sempat nak ambil dinner la pas office hour.
Paling aku nyampah kat Tropicana City Mall ni, susah tol nak cari kedai makan yang betul-betul leh menarik selera aku, at least kalo ada McD/KFC ok le gak kan, tapi taktao lak kat mana lokasinya, eh ntah-ntah takde pon kat TCM ni kan..weih, kat Besut pon ada kepchi tao..kahkahkah..
See..nasi goreng Penang. Tang mana Penang pon aku taktao, ke sebab nama kedai Penang Village, so consider Nasi Goreng Penang. hahaha..tak puas hati gak ni. RM11.90 untuk satu set tu. Prejudge aku, mesti tak berbaloi nih..Tengok dari luaran, cam berasap baru pas goreng je.
Tapi bila sekali ngap, resultnya, suam-suam kuku di luar, tersangat tak suam di dalam. Sangat unik..pasni kompom aku tak datang lagi kedai nih..hahahahah..opss…
Partner aku untuk prescreening kali ni. Eh, bukan takat prescreening kali ni jer, sebelum-sebelum ni pon dia gak lor. Takde niat lagi nak cari partner lain..kahkah..disebabkan dah kol8.23pm, waktu Malaysia, takleh kasi dia makan malam, nanti gemok.
Tapi aku takde la kejam sangat nak seksa dia tengok aku makan nasi goreng penang suam-suam kuku di luar nyaman di dalam tu, kita kasi la set air sepesel tu gak kan, air kosong di atas ada sirap sikit kat bawah
Burppp…..
ok, korang sambung kerja ye. Aku nak kena gi Kertih jap..petang aku balik KL balik…huh….

JMR

Yo, it's me, JMR!

View all posts by JMR →

5 thoughts on “Nasi Goreng Penang sedap di Tropicana City

  1. wow..ade nsi goreng penang ke?hehe…tp klu kedai ni xsedap mybe kedai len sedap kut..huhu..aritu pun pegi penang..hehe…tp xpegi penang village. org gi mkn nasi kandar!! sedap..

    kepchi tao ape tue?

  2. hahhhahhahha…ada jugak nama nasi goreng penang suam2 kuku di luar nyaman di dalam ek…lalalla~~

    ps: cantek akak tuh, da berpunya ker??

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *