February 25, 2020

Jatuh cinta lagi dengan Downy!

Siapa itu Downy? Opss..ni bukan nama awek mahupun amoi. Yang aku maksudkan, aku jatuh cinta dengan bau wangian daripada pelembut fabrik terkemuka dunia, DOWNY dowh! Kalau tak caya, cium baju aku, wangi kan???:-p

Well, musim panas kat Malaysia ni, aku lebih suka guna Downy Happiness sebab bauan dia lebih segar dan nyaman. Jadi, bau-bau panas takde kat aku, sejuk je manjang..eh?..nampak tak betapa uniknya Downy ni..

 

Wife aku lebih suka guna Downy berbanding pelembut fabrik lain sebab lagi senang/jimat/ best 5X ganda okkey. 

Eh macam mana nak guna pelembut fabrik Downy ni ek? Senang aje, just masukkan Downy ni mengikut sukatan ke dalam ruang pelembut pada mesin basuh. Hanya 1/2 penutup(20ml) , sudah cukup untuk setelkan baju kami sekeluarga(muatan 35L). Tak perlu banyak-banyak. Sebotol ni, boleh bertahan sehingga 20 cucian.

Untuk cuciaan tangan, masukkan 1/2 penutup untuk 15-20 helai pakaian, rendam selama beberapa minit dan keringkan. Setel.

TIPS: Untuk hasil terbaik pada jeans, selimut dan tuala, tambahkan 1 lagi penutup Downy.

 

Tahu tak, Downy-Happiness yang aku guna ni ada dua jenis bau wangian yang berlainan. Kalau korang gosok tangan kat baju aku, automatik akan terbau wangian lain. Alah cam guna dua pelembut fabrik lain la. Giler best. Gi jumpa awek ni, bau ni, gi jumpa awek satu lagi bau yang ni plak..hahah..lagi best, bau ini akan kekal sehingga next basuhan. Nape boleh stylo camtu skali? Sebab Downy-Happiness ni ada Kapsul Mikro Wangian(Perfume Micro Capsules-PMC) Dual yang akan meninggalkan partikel-partikel wangian bersaiz kecil pada fabrik. Partikel-partikel ini akan diaktifkan oleh pergerakan semulajadi pada pakaian then membebaskan wangian yang berlainan dan menghasilkan rangkaian bau yang berbeza. Hebat bukan?

 

Bestkan Koleksi Downy Parfum dengan Teknologi Penukaran Bau ni. Kalau nak try, boleh dapatkan di semua cawangan runcit utama bermula April2014 dengan harga terbaik!

RM5.85 untuk 370ml, RM10.90 untuk 900ml dan RM20.90 untuk 1.8L.

Affordable kan? Nak wangi sentiasakan, so kenalah guna Downy, tak kiralah masa first dating atau dah beranak pinak.

Tapi ada yang mempersoalkan, benar atau tidak, lelaki tidak begitu peka terhadap wanita selepas janji temu pertama?

Kata Diana Daniell, “Kadangkala, saya mengimbas kembali pengalaman janji temu pertama kami dan saya sukakan Koleksi Downy Parfum yang membolehkan saya mengalami semula “perasaan seperti janji temu pertama” bersama suami saya. Saya pasti dia juga gembira!”

Jawab Farid Kamil, “Saya percaya bahawa seorang suami tidak akan lupa tentang janji temu pertama bersama isterinya. Walaupun saya sentiasa menghargai kehadiran Diana di dalam hidup saya, kebolehan untuk membawa kembali perasaan seperti janji temu pertama sememangnya sukar dipercayai. Ia adalah pengalaman menakjubkan yang mampu dibawakan oleh Koleksi Downy Parfum baru yang dipertingkatkan.”

SEE!!!

Ambil bahagian di dalam kaji selidik “Lelaki Tidak Peka Terhadap Wanita” di www.clozette.com/downy

Sertai perbualan di media sosial dengan #CluelessMan dan #DownyMY

Kongsi pandangan anda bersama Diana dan Farid di

Instagram & Twitter

@DianaDanielleB | @FaridKamilZ

Facebook

www.facebook.com/DianaDanielleB         www.facebook.com/faridkamil.fanpage

 

JMR

Yo, it's me, JMR!

View all posts by JMR →

One thought on “Jatuh cinta lagi dengan Downy!

  1. saya start pakai downy masa promoter downy pujuk suruh beli.time tu menyesal juga sbb banding dgn yang lain ia mahal dan sikit.rupanya sangkaan meleset!sebab downy lebih jimat sbb tahan lama dan bau nya semerbak.dah tak mau tuka brand dah.hehe…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *