April 6, 2020

Pengalaman dan Kenangan terindah..

5 tahun yang lepas, sewaktu mula berjinak-jinak dengan DSLR dan dunia fotografi setelah sekian lama menggunakan compact camera, seringkali tertanya-tanya “bila ek nak tiba masa aku nih?”…”yeke cuak, neves giler babeng masa nih?”..soalan-soalan berbentuk subjektif ni memang tak pernah kuar dalam mana-mana exam, SPM mahupun final year kat uni. Tapi soklan yang jenis kejadah ni selalu ditanya oleh diri sendiri kepada ‘diri sendiri’, nak-nak bila ngah layan photoshoot sessi ‘akad nikah’. Wah, kadang-kadang tu feeling aku tu ngalahkan pengantin lelaki yang tengah neves giler dok hadap tok kadi, wali dan juga para saksi…

 

Dari aku mula-mula melibatkan diri dalam dunia fotografi dengan upah serendah 50hengget, sampailah ke tahap skang, setiap kali tengah shoot pengantin di saat-saat ijabkabul, mesti pasang niat&pesanan untuk diri sendiri, ” One day, kalau aku yang ada dalam situasi ni, paling penting muka kena nampak cool!” macam gambar kat atas nih..amacam?

tapi..ye ada tapi ye..

 

…kalau muka je nampak cool, tapi dahi kuar peluh, itu memang di luar kawalan la kan~dem..

:-p

Tapi tu semua tak penting..dunia sumer tu..

Ada benda yang lagi penting untuk aku banggakan..

meskipun adik aku bajet, kompom aku kena repeat tiga kali sebab awal-awal pagi dah tak lalu makan seperti kebiasaan & terjaga 2,3 jam sebelum subuh hari…

ye ini penting bagi aku, kalau tak, memang malu ngan awek berbaju kaler krim yang dok bersimpuh malu-malu kucing tak jauh dari aku tu..

Saat yang ditunggu tiba jua, tepat jam 10.45 pagi, dengan SEKALI LAFAZ DALAM SATU NAFAS..saksi belah kiri cakap SAH, saksi belah kanan cakap SAH..yes!yes!yes!

…fuhhh, lega dan puas..tak sia-sia jadi part time wedding photog selama 5 tahun! Itu baru part time, kalau full time, mesti lagi cool..hahahah..

Aku tahu, insan yang paling hepi saat ni, mestilah Cik Nunu kan..mesti tangkap leleh lah..hahahah..pasni leh jadi fulltime PA aku lak untuk any event!:-p

eh silap..Puan Nunu la skang ni..

Hai Puan…~

JMR

Yo, it's me, JMR!

View all posts by JMR →

17 thoughts on “Pengalaman dan Kenangan terindah..

  1. Haloo encik Jamar!!! ahahahaha.. cmna la plak time aku nnti…
    **Aku doakan hg n Pn Nunu kekal bahagia dan dipermudahkan utk menjalani kehidupan berumahtangga dgn cemerlang… 😀

  2. hhhehhehhe, so sweet…sebenarnya agi sweet dari sweet2 yg ada kat pasaraya tuh…

    semoga kekal selamanya, tak dapat nak mai, dah duk jauh sgt..sob2~

    SELAMAT PENGANTIN BARU MR & MRS JAMAR

  3. wah memang time nak nikah ni macam2 fikir dekat kepala bro.. apa yang penting bila 2 saksi kata sah.. rasanya macam nak loncat je atas imam.. hahaha..

    Tahniah kerana telah bergelar Ketua Keluarga @ Suami & bakal jadi Bapa kepada anak2 yang soleh.. amin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *