blogger tips

3 Tips Penting Yang Aku Belajar di “Confident Swimming Babies & Water Safety Workshop” @ The Parenthood

“Confident Swimming Babies & Water Safety Workshop” di The Parenthood Ibu bapa mana yang tak bahagia melihat kegembiraan anak-anak berseronok mandi-manda di pantai atau kolam renang. Tambahan pula, lumrah anak kecil yang memang suka air, suka mandi kolam atau di pantai. Tetapi awas, sudah banyak berlaku kes-kes dari saat gembira menjadi saat duka di tempat-tempat …

Continue Reading
burp@

Manhattan Flaming Seafood Platter @ The Manhattan FISH MARKET Sunway Pyramid

Elok sahaja aku pulang ke Malaysia selepas menjalani sesi ‘training’ di Singapore, tempoh berpantang 44 hari wifey selepas bersalin dah tamat. Memandangkan dia dah boleh kembali keluar, dan kebetulan umi aku pun ada bersama, aku raikan dengan sesi makan malam di The Manhattan FISH MARKET Sunway Pyramid, bersebelahan dengan ofis aku..hehe Kami berlima termasuk Abang …

Continue Reading
burp@

Miami Grill Sunway Pyramid

Miami Grill Sunway Pyramid Cerita minggu lepas berpeluang mencuba menu menarik di┬áMiami Grill Sunway Pyramid. Memang berhajat nak ‘open table’ untuk dua orang ‘remaja’ ofis aku yang banyak gak la tolong aku dalam misi-misi setelkan projek aku. Bukan takat tu je, tolong cover aku dalam hal-hal lain pun banyak gak, maklumlah Project Team aku bertemakan …

Continue Reading
burp@

Steakhouse Burger, Tony Roma’s.

Working style kat ofis, tiap-tiap bulan pasti ada event makan-makan untuk kami sit together, eat together and laugh together FOC tanpa diskas anything pasal kerja. At least sebulan sekali, kalau ada birthday boy/girl, celebrate with cake & birthday song! Staff perlu dohargai dan digembirakan sentiasa kan seperti cerita di Tips Menghasilkan Telur Emas. Since ofis …

Continue Reading
burp@

Pacific Coffee Sunway Pyramid – ..measured out my life with coffee spoon.

Satu masa, aku peminum kopi yang tegar. Satu hari, mesti pekena secawan kopi, kalau tak, ‘semangat lari’. Tapi itu waktu zaman muda, sudah melangkah ke usia 30-an ni, harus kurangkan minum kopi. Seminggu sekali sudah memadai. Coffee house di Malaysia sudah serasi dengan nama-nama besar seperti Starbucks, Coffee Bean, Old Town White Coffee. Bosan gak …

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Continue Reading