JMR Jr

Susahnya nak Wefie!

Kamera dan aku memang sahabat karib. Nak nak bila dah ada anak sendiri sejak 4 tahun lepas. Kalau boleh, setiap momen anak hari-hari aku nak snap dan simpan. Selfie ke wefie ke, tak kisah, jalan sahaja. Jangan tak tahu, sejak Day 1 bila aku dapat tahu dua orang DH dah ada dalam rahim isteri, hari-hari …

Continue Reading
fotografi

‘Post Wedding’

Ada yang PM bertanyakan tentang beza ‘pre-wed photography’ dan ‘post-wed photography’. Banyak perbezaannya. ‘Pre-Wed Photography’ dilakukan sebelumnya pasangan sah dijabkabulkan. Biasanya hasil fotografi ini digunapakai semasa hari akad nikah atau majlis persandingan. Atau juga sekadar kenangan buat bakal pasangan pengantin. Pose semasa ‘pre-wed photography’ akan lebih terkawal sebagai menjaga sensitiviti atau hukum agama bagi pasangan …

Continue Reading
blogger fotografi

#malayfoodbloggerwedding

Tahniah kepada pemilik blog Hazmanfadzil.comĀ a.k.a Abam Man yang telah selamat mendirikan ‘masjid’ dengan pilihan hatinya, 18 September lepas. Alhamdulillah, dengan sekali lafaz, Malay Food Blogger kacak ini sah menjadi suami kepada Puan Ruzanna. Amacam pengalaman pertama kali akad nikah? hehe.. Aku kenal abam Man ni dah lama. Tak silap aku masa event preview movie di …

Continue Reading
tips fotografi

Tips1 : Berfotografi untuk pengguna DSLR amatur.

Pasti ramai yang tertanya, kenapa tips untuk amatur? Kenapa tidak untuk pro. Jawapan dia, sebabnya aku bukan pro dan sekadar part time untuk snap-snap foto mengikut mode semasa. Ok. Skang ni, ramai di kalangan kita even budak2 di bangku sekolah lagi yang dah mampu milik DSLR yang besar-besar gedabak. Mungkin ada yang membeli sebab terikut-ikut …

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Continue Reading