First time landing di bumi Italy menggunakan Ryan Air dari Gatwick Airport, London, tak terasa pon macam kat Italy. Suasana kembali tenang selepas 4,5hari bersesak-sesak di Kota London. Aman lak rasa, dah macam balik Besut. kahkahkah..yang bezanya, kat sini lagi sejuk. Masa jejak kat kaki kat Orio El Siero Airport,Read More →

Hayward – Brothers – Patent – London Orang tua-tua cakap ‘jauh perjalanan, luas pengalaman’ dan pengalaman lebih berharga dan tiada nilainyer jika dibandingkan dengan intan permata. Yeke? Tak suka sangat permata, tapi kalo dapat Intan anak Pak Daud pon ok gak kan. kahkahkah..Ok2, back to topic. Ni entri terakhir untukĀ Read More →

Salam readers, Dah lama tak bagi salam kat pengunjung setia blog aku nih. Sejak 4,5hari ni, update aku agak berterabur, tapi alhamdulillah ramai gak pengunjung setia yang setia membaca entri aku ni, walaupun entri terbaru lebih kepada personal life, terima kasih juta juta juta giler giler untuk korang. Rasanya hariRead More →

Jam 9.30malam waktu Netherlands, at last aku leh landing atas katil yang sejuk lak rasa sebab heaternya belum ON..hahaha..sepatutnya aku sampai sini jam 11.00pagi, tapi disebabkan masalah teknikal di aircraft, jadual penerbangan aku ke Eindhoven dari Milan, Italy terpaksa ditunda ke jam5petang. So terpaksa la aku tunggu di kawasan transitRead More →

Salam readers, Aku touch down kt Heathrow Airport, London lebih kurang kol10.30mlm waktu sini. Lepas amik luggage segala bagai sume, cepat-cepat cari tren ke Bayswater. Ngan suhu 5darjah Celsius waktu tu, memang sejuk nak mamp. Padahal dulu bukan tak biasa masa dok kt Jpn, maybe sebab dh lama x rasaRead More →

Fuh..penat2 je aku draft entri semalam, time nak upload kat sini, tetiba takde lak file tu, hampagas tol la gini. Sabor je la..dah lah nak dapat internet koneksyen bukan main susah lagi kat sini. Ni la first time aku ke cyber cafe, last skali masa pas abes paper bio masaRead More →

Waktu Malaysia: 7.21pm Lokasi : Doha International Airport – 2.23pm Salam.. Eh hari ni ramai yang cuti kan. Best tol korang..tetiba terasa jeles dan terindukan tilam kat rumah aku. Pagi-pagi tadi dah kena bangun. Pagi tu lak pagi sebelum azan Subuh. Terasa kagum lak ngan kemampuan diri sendiri sebab berjayaRead More →