Aku dan kamera memang tidak boleh dipisahkan, sejak dari kecil lagi. Masa tu kamera guna filem gulung-gulung lagi kot. Sekali kena cuci, memang makan RM40 lebih kot. Hasilnya, setengah jadi,Read More →

13 Januari 2012:Pulang Penang Jumaat dan Sabtu lepas, aku ada satu tugasan fotografi yang perlu disetelkan di Pulau Mutiara, Pulau Pinang. Nasib baik aku ada baki terakhir Replacement Leave dariRead More →

Betul le..badge Nuffnang di Milan, Italy! kihkihkih.. uiks, camana badge Nuffnang leh ada dalam beg travel aku ek? Masa ni kat Orio el Siero airport, tunggu nak fly to Netherlands.Read More →

Ni sambungan kisah Roti Tampal+Bawang semalam. Selepas kenyang dan puas hati bersarapan di warung makcik lupa nama, ‘kami’ meneruskan lagi perjalanan ke Tiara Beach Resort yang jaraknya hanya 10minit dariRead More →

Pejam celik, pejam celik, dah masuk hari raya AidilAdha yang kedua. Aku rasa ramai lagi yang amik peluang ni untuk melakukan ibadat korban termasuklah pakcik&makcik aku. Ayah&ummi tak buat tahunRead More →

Episod ‘sambil menyelam minum air’ aku kali ni diteruskan lagi dengan destinasi Kota Singa. Aku touch down kat Kota Singa ni pada 31 Oktober 2011, dan dalam plan, akan setelkanRead More →

Night View di Bergamo, Italy Gambar semata-mata, boley? Sebab-sebab dah terlupa nama-nama tempat ni. Yang aku ingat, kawasan ni terletak di pinggiran Bergamo sket, di atas bukit sket, ala-ala macamRead More →

First time landing di bumi Italy menggunakan Ryan Air dari Gatwick Airport, London, tak terasa pon macam kat Italy. Suasana kembali tenang selepas 4,5hari bersesak-sesak di Kota London. Aman lakRead More →