Anak dan gajet. Satu isu baru dengan dunia sekarang ni. Boleh jadi isu positif dan boleh membawa ke arah negatif. Tapi tak boleh nak komen lebih, sebab ini juga satuRead More →

Pagi ni aku mendapat private message(PM) dari isteri tersayang..aku di pejabat aku, dia di pejabat dia.. ..aku mencari masa untuk membaca PM-Renungan Buat Lelaki Harapan Dunia.. tu, kang tak bacaRead More →

Sekarang ni, masih ramai yang tidak mempunyai kesedaran (awareness) tentang keselamatan urusan penting di atas talian. Terutamanya, golongan yang tidak arif dan peka dengan perkembangan I.T negara. Walaupun di dadaRead More →

Rasanya ramai Apple user dah update OS terbaru, iOS 9.┬áTermasuklah aku, pada hari ini. Majoriti review yang aku baca, bagitau iOS 9 ni best dengan pelbagai penambahbaikan oleh pihak AppleRead More →