tips

Alibaba Jack Ma’s 10 Rules for Success.

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera, 3.18 pagi. Rasa mengantuk aku hilang secara tiba-tiba selepas buatkan susu untuk baby Danish & sesi ‘diaper changing’. Mungkin terkejut selepas aku dapat berita ‘pemergian’ ex-colleague semasa di company lama. Muda. Meninggal sebab cancer. RIP Suresh Rudd. Aku ‘on’ laptop. Browse YOUTUBE untuk video-video input positif yang mampu beri aku some …

Continue Reading
Isu Semasa tips

Izeara Extravaganza. Tips Kurus Cepat.

‘Izeara Extravaganza, Cool Serum’ makin menjadi carian pengguna yang inginkan berat yang lebih ideal. Sapa nak kurus cepat!?! Makin dikenali, terutamanya selepas terjadinya kes viral seseorang yang mendakwa produk kurus Izeara Extravaganza ni tak panas dan dia tak kurus kurus selepas menggunakannya sehari. Memanglah! Memandangkan tidak lama lagi nak puasa an raya, aku rasa ini …

Continue Reading
tips

6 Perkara Yang Perlukan Kesabaran Tinggi Ibu Bapa, Kalau Tidak…

6 Perkara Yang Perlukan Kesabaran Tinggi Ibu Bapa, Kalau Tidak… Ragam anak, ada masa menghiburkan, ada masa memerlukan kesabaran yang tinggi. Ramai ibu bapa salah anggap anaknya nakal apabila berhadapan dengan situasi yang merimaskan (rumah seperti tongkang pecah) apabila pulang dari pejabat. Tanpa berfikir panjang, ada yang memukul atau mencubit si kecil dengan penuh emosi, …

Continue Reading
tips

Anak dan Gajet.

Anak dan gajet. Satu isu baru dengan dunia sekarang ni. Boleh jadi isu positif dan boleh membawa ke arah negatif. Tapi tak boleh nak komen lebih, sebab ini juga satu isu sensitif, anak masing-masing, mungkin cara didikan mak pak berbeza, kan? Aku pun sama. Abang Ayyan sejak dari kecil memang dah terdedah dengan gajet; smartphone …

Continue Reading
tips

Tips Jadi Lelaki Harapan Dunia.

Pagi ni aku mendapat private message(PM) dari isteri tersayang..aku di pejabat aku, dia di pejabat dia.. ..aku mencari masa untuk membaca PM-Renungan Buat Lelaki Harapan Dunia.. tu, kang tak baca kang, kecil hati pula. Renungan Buat Lelaki Harapan Dunia.. Malam adalah masa untuk keluarga. Simpan handphone, jauhkan iPad. Jika anda lelaki berkhawin, jangan keluar malam. …

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Continue Reading