tips

Cara Keluarkan Duit Google Adsense melalui Western Union

Blogger dan Iklan memang tidak dapat dipisahkan. Majoriti blogger akan cuba sedaya upada untuk melengkapkan blog mereka dengan spesifikasi-spesifikasi yang ditetapkan oleh pihak pengiklanan supaya laman blog mereka layak untuk dijadikan tapak pengiklanan. Google Adsense antara pihak pengiklanan popular yang menjadi pilihan blogger buat masa sekarang. Antara sebab Google Adsense menjadi pilihan blogger ialah pembayarannya menggunakan …

Continue Reading
tips

Tips Simpan RM1000 Sebulan

Dari segi kewangan, cabaran paling sukar adalah untuk menyimpan sebanyak mana yang diperlukan. Terutama bagi mereka yang menetap di kota raya. Ada orang, pendapatan RM8000 sebulan tetapi untuk meyimpan RM1000 sebulan, sangat susah. Ada orang hanya berpendapatan RM3000 sebulan, tetapi masih mampu menyimpan RM1000 sebulan. Tidak dinafikan, hidup di bandar memerlukan perbelanjaan yang besar. Dengan …

Continue Reading
tips

Buat Ibadah Korban secara online dengan eQurban

Buat Ibadah Korban secara online dengan eQurban InsyaAllah, tidak lama lagi Aidiladha atau juga dikenali sebagai Hari Raya Korban akan menjelang tiba. Selamat mengerjakan ibadah Haji kepada muslimin&muslimat yang kini mula berkumpul di Tanah Haram Mekah. Doakan supaya rezeki kami di sini juga berpeluang menunaikan ibadah haji, Rukun Islam yang Ke-5. Kepada mereka yang akan …

Continue Reading
tips

Cara Sediakan Susu Anak Semasa Penerbangan

Sebelum travel by flight ke luar negara atau destinasi yang agak jauh bersama anak kecil, pastinya ibu bapa akan membuat carian tips-tips penting travel bersama si kecil. Ikhlas cakap, travel bersama anak kecil memang banyak perbezaan berbanding travel dengan rakan-rakan atau travel honeymoon dengan isteri. Buktinya, ada sahabat yang mempunyai seorang anak lelaki (2 tahun) …

Continue Reading
tips

Teknik Biakkan Duit Raya Anak

Teknik Biakkan Duit Raya Anak Masih dalam modd hari raya kan? Jemputan rumah terbuka Aidilfitiri masih ada di mana-mana. Tradisi pemberian duit raya masih ada, anak-anak sentiasa gembira. Setuju tak kalau aku katakan anak-anak paling seronok di hari raya. Bukan sahaja dapat makan sedap-sedap, pakai baju baru cantik-cantik, malah dalam sekelip mata juga mereka menjadi …

Continue Reading
tips

Cara Upload Gambar Raya HD di Facebook

Assalamualaikum wbt & Salam Syawal.. Selamat Hari Raya Aidilfitri kepada semua rakan-rakan blogger/reader beragama Islam. Semoga hari raya kalian disambut dengan penuh meriah dan diberkatiNya. Alhamdulillah, seronok melihat kemeriahan hari raya kawan-kawan yang diupload di Facebook atau pun media sosial lain. Cuma, ada sesetengah gambar tu tak ‘meriah’ seperti yang sepatutnya. Ada gambar yang diupload …

Continue Reading
tips

Pilih Waktu Shopping Raya yang Sesuai. Salah Pilih Hilang Mood

Pilih Waktu Shopping Raya yang Sesuai Tidak lama lagi umat Islam akan menyambut hari kemenangan selepas sebulan berpuasa. Kalau awal-awal Ramadan, masing-masing ghairah memuatnaik gambar-gambar makanan untuk berbuka puasa, kini gambar persiapan raya ie: baju raya/baju kurung raya menjadi gambar hangat di media sosial.Rata-rata rakan media sosial sedang melakukan persiapan terakhir menjelang hari raya. Masa …

Continue Reading
tips

Cara Urus Duit Raya Anak ?

Tips Cara Urus Duit Raya Anak. Raya dah nak dekat. Duit raya dan hari raya antara tradisi yang masih meriah dari dulu hingga sekarang. Tak kiralah, banyak atau sedikit, anak-anak pasti gembira dan teruja setiap kali menerima ‘angpow’ atau duit raya daripada mereka yang lebih berusia. Duit raya anak-anak adalah amanah yang perlu dijaga oleh ibu …

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Continue Reading