tips

Buat Ibadah Korban secara online dengan eQurban

Buat Ibadah Korban secara online dengan eQurban InsyaAllah, tidak lama lagi Aidiladha atau juga dikenali sebagai Hari Raya Korban akan menjelang tiba. Selamat mengerjakan ibadah Haji kepada muslimin&muslimat yang kini mula berkumpul di Tanah Haram Mekah. Doakan supaya rezeki kami di sini juga berpeluang menunaikan ibadah haji, Rukun Islam yang Ke-5. Kepada mereka yang akan …

Continue Reading
tips

Cara Sediakan Susu Anak Semasa Penerbangan

Sebelum travel by flight ke luar negara atau destinasi yang agak jauh bersama anak kecil, pastinya ibu bapa akan membuat carian tips-tips penting travel bersama si kecil. Ikhlas cakap, travel bersama anak kecil memang banyak perbezaan berbanding travel dengan rakan-rakan atau travel honeymoon dengan isteri. Buktinya, ada sahabat yang mempunyai seorang anak lelaki (2 tahun) …

Continue Reading
tips

Teknik Biakkan Duit Raya Anak

Teknik Biakkan Duit Raya Anak Masih dalam modd hari raya kan? Jemputan rumah terbuka Aidilfitiri masih ada di mana-mana. Tradisi pemberian duit raya masih ada, anak-anak sentiasa gembira. Setuju tak kalau aku katakan anak-anak paling seronok di hari raya. Bukan sahaja dapat makan sedap-sedap, pakai baju baru cantik-cantik, malah dalam sekelip mata juga mereka menjadi …

Continue Reading
tips

Cara Upload Gambar Raya HD di Facebook

Assalamualaikum wbt & Salam Syawal.. Selamat Hari Raya Aidilfitri kepada semua rakan-rakan blogger/reader beragama Islam. Semoga hari raya kalian disambut dengan penuh meriah dan diberkatiNya. Alhamdulillah, seronok melihat kemeriahan hari raya kawan-kawan yang diupload di Facebook atau pun media sosial lain. Cuma, ada sesetengah gambar tu tak ‘meriah’ seperti yang sepatutnya. Ada gambar yang diupload …

Continue Reading
tips

Pilih Waktu Shopping Raya yang Sesuai. Salah Pilih Hilang Mood

Pilih Waktu Shopping Raya yang Sesuai Tidak lama lagi umat Islam akan menyambut hari kemenangan selepas sebulan berpuasa. Kalau awal-awal Ramadan, masing-masing ghairah memuatnaik gambar-gambar makanan untuk berbuka puasa, kini gambar persiapan raya ie: baju raya/baju kurung raya menjadi gambar hangat di media sosial.Rata-rata rakan media sosial sedang melakukan persiapan terakhir menjelang hari raya. Masa …

Continue Reading
blogger tips

3 Tips Penting Yang Aku Belajar di “Confident Swimming Babies & Water Safety Workshop” @ The Parenthood

“Confident Swimming Babies & Water Safety Workshop” di The Parenthood Ibu bapa mana yang tak bahagia melihat kegembiraan anak-anak berseronok mandi-manda di pantai atau kolam renang. Tambahan pula, lumrah anak kecil yang memang suka air, suka mandi kolam atau di pantai. Tetapi awas, sudah banyak berlaku kes-kes dari saat gembira menjadi saat duka di tempat-tempat …

Continue Reading
tips

Perlu Ke Tak Beli Insuran Perjalanan (Travel Insurance)?

Sebelum melancong terutama ke luar negara, adakah ‘beli insuran perjalanan (travel insurance)’ sudah termasuk dalam ‘to do list‘ ¬†atau korang tak ambil peduli langsung pun tentang ‘keperluan’ ini? Jangan macam tu kawan. Bagi aku, ‘membeli insuran perjalanan’ ¬†semasa melancong terutama ke luar negara bukan sahaja perlu, tetapi sangat penting. Malang tidak berbau. Travel insurance ini …

Continue Reading
tips

Cara Berkesan Kawal Kolesterol Dalam Darah.

Cara Berkesan Kawal Kolesterol Dalam Darah. Masalah kolesterol tinggi dalam darah antara punca utama kepada masalah jantung dan strok. Ramai di antara kita yang masih tidak tahu lagi, apa itu kolesterol, atau lebih spesifik lagi, kolesterol mempunyai dua jenis; kolesterol ‘baik’ dan kolesterol ‘jahat’. Kegagalan mengambil langkah berkesan untuk kawal kolesterol dalam darah boleh memberi …

Continue Reading
tips

Top 10 : Tabiat Yang Menyebabkan Kerosakan Otak

Top 10 : Tabiat Yang Menyebabkan Kerosakan Otak Baru-baru ini aku ada terbaca satu artikel mengenai Tabiat Yang Menyebabkan Kerosakan Otak. Dalam tak sedar, ada beberapa tabiat yang sering kita lakukan tanpa sedar, berisiko mendatangkan kerosakan otak dalam jangka masa yang panjang. 1.TIDAK BERSARAPAN PAGI Mereka yang tidak mengambil sarapan pagi akan mengalami tahap gula …

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Continue Reading