3 Tips Penting Yang Aku Belajar di “Confident Swimming Babies & Water Safety Workshop” @ The Parenthood

“Confident Swimming Babies & Water Safety Workshop” di The Parenthood Ibu bapa mana yang tak bahagia melihat kegembiraan anak-anak berseronok mandi-manda di pantai atau kolam renang. Tambahan pula, lumrah anak kecil yang memang suka air, suka mandi kolam atau di pantai. Tetapi awas, sudah banyak berlaku kes-kes dari saat gembira menjadi saat duka di tempat-tempat […]

Perlu Ke Tak Beli Insuran Perjalanan (Travel Insurance)?

Sebelum melancong terutama ke luar negara, adakah ‘beli insuran perjalanan (travel insurance)’ sudah termasuk dalam ‘to do list‘ ¬†atau korang tak ambil peduli langsung pun tentang ‘keperluan’ ini? Jangan macam tu kawan. Bagi aku, ‘membeli insuran perjalanan’ ¬†semasa melancong terutama ke luar negara bukan sahaja perlu, tetapi sangat penting. Malang tidak berbau. Travel insurance ini […]

Tip Penting Travel dengan Anak Kecil.

Tip Penting Travel dengan Anak Kecil. Thailand, Vietnam, Singapore, Jepun, Korea Selatan, United Kingdom, The Netherland, Italy dan Qatar antara negara-negara yang pernah aku jejaki, sama ada bersama kawan-kawan atau isteri. Pengalaman travel bersama kawan-kawan dan travel bersama isteri memang berbeza. Dua-dua pengalaman ini menarik dan ada pahit manisnya. InsyaAllah, pada bulan ini, pengalaman Travel […]

Cara Berkesan Kawal Kolesterol Dalam Darah.

Cara Berkesan Kawal Kolesterol Dalam Darah. Masalah kolesterol tinggi dalam darah antara punca utama kepada masalah jantung dan strok. Ramai di antara kita yang masih tidak tahu lagi, apa itu kolesterol, atau lebih spesifik lagi, kolesterol mempunyai dua jenis; kolesterol ‘baik’ dan kolesterol ‘jahat’. Kegagalan mengambil langkah berkesan untuk kawal kolesterol dalam darah boleh memberi […]

Kesalahan Yang Biasa Dilakukan Oleh Pembeli Rumah Pertama

Kesalahan Yang Biasa Dilakukan Oleh Pembeli Rumah Pertama Daripada kos pemeteraian ke bayaran pendahuluan hinggalah ke penilaian rumah, ada banyak perkara yang mengelirukan tentang proses membeli rumah, terutamanya bila melibatkan soal kewangan. Pastikan anda tidak menghabiskan simpanan anda selepas membeli rumah pertama anda. Didik diri anda, elakkan kesilapan lazim yang dilakukan para pembeli lain dan […]

Tips Menabung | Tanpa Sedar, Tabung Bunian Berjaya Kumpul RM470.

Tabung Bunian Berjaya Kumpul RM470. Antara normal rutin aku setiap hujung tahun adalah mengira koleksi duit tabungan sepanjang tahun. Dari 1 Januari hingga ke 31 Disember setiap tahun, duit lebihan perbelanjaan setiap hari akan dimasukkan ke beberapa tabung yang berasingan mengikut nilai not/syiling dan tujuan tertentu. Biasanya, tabung not RM5 atau lebih besar mengambil masa […]

Bedazzle Diamond Serum – Serum Kecantikan Pilihan Isteri

Bedazzle Diamond Serum – Serum Kecantikan Pilihan Isteri Suami mana yang tak sayangkan isteri. Suami mana yang tak suka tengok isterinya sentiasa cantik dan ceria setiap masa? Suami mana yang tak suka tengok isterinya sentiasa nampak muda dan ada aura positif? Aku? Ya, aku suka semua itu. Dan aku laaaagi suka apabila isteri pun suka […]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...